J0hQ's Journal, 25 June 2019

Ketoronilaatikko kokeilussa ekaa kertaa, eipä tuo jäänyt makaronia kaipaamaan. πŸ˜‹
Isosta annoksesta riittää moneksi päiväksi syötävää. Vähän syömistä haitannut sairastuminen, kurkku ollut superkipeä monta päivää. 😞

Diet Calendar Entry for 25 June 2019:
2 kcal Fat: 0.05g | Prot: 0.28g | Carb: 0.09g.   Dinner: Coffee. more...
on diet J0hQ's own diet  

24 Supporters    Support   

1 to 20 of 27
Comments 
Näyttää hyvälle πŸ˜‹ Mitä siihen laitoit?  
30 Jun 19 by member: mardu71
Paistoin naudan jauhelihaa & pekonia, valkosipulia ja sipulia. Makaronia korvaamassa kukkakaali (yksi pienehkö leikattuna pieniksi nupuiksi, en esikypsentänyt) ja iso purkki raejuustoa. Raejuuston sekaan muistaakseni 4 munaa & jääkaapista ainakin kerman ja tuorejuuston loput ja raastoin juustokannikat, puolet laatikkoon ja puolet päälle. Voita vuoan voiteluun. Vuokaan kukkakaali, lihat ja päälle raejuusto-munaseos (vähän voi tässä kohtaa sekoitella, jos haluaa), lopuksi juustoraaste. 180-200 astetta kunnes sopivasti saanut väriä, noin 40min-1h. 
30 Jun 19 by member: J0hQ
Ooh, tätä pitää koittaa! Kiitos reseptistä 😻 
30 Jun 19 by member: Sarivaara
Hahtezan, en käytä viljoja, en pyri vähäkalorisuuteen enkä kovin usein syö raejuustoa. Syön vhh, joten korvaan hiilarit rasvalla. Ketoronilaatikon voi tehdä pelkästään kukkakaalilla, raejuustoa ei ole pakko laittaa.  
30 Jun 19 by member: J0hQ
Oho, tota voisi koittaa. En ole oikein innostunut makaronista tai pastasta, kun ne ei oikein maistu miltään. Tai varmaan joku hyvä pasta oikein tehtynä maistuukin, mutta ei mun tekemä. Kukkakaali sen sijaan on ihanaa.  
30 Jun 19 by member: täti omena
Olen ylläpitovaiheessa, pätkäpaastoan ja syön vain kerran päivässä. Ja silloin syön kunnolla. En jaksa koko ajan laskea, punnita ja kytätä kaloreita, syön minulle mieleistä, runsaskalorista, kotitekoista ruokaa vatsan täyteen. Usein ateriaan kuuluu iso salaatti ja jälkiruoka. Vältän niitä ruokia, jotka eivät pidä nälkää poissa tai ylläpitävät minulla ruokahimoja, kuten sokeriset herkut. Tämä on toiminut ja tällä toistaiseksi mennään. 😊 
30 Jun 19 by member: J0hQ
Totean vielä, ettei vilja, sokeri, peruna tms aiheuttaneet minulle mitään muita ongelmia kuin liiallista, jatkuvaa syömistä ja herkkuhimoa. Vähähiilarinen on antanut vapauden ja samalla mahdollistanut laihtumisen. Ei varmasti sovi kaikille, mutta itselle juuri oikea tapa. 
30 Jun 19 by member: J0hQ
Täti omena, samaa mieltä. 😊Seuraavalla kerralla varmaan kokeilen tehdä tätä pelkästään kukkakaalista (siis ilman raejuustoa). 
30 Jun 19 by member: J0hQ
Hahtezan, tarkoitatko siis minua tuolla suolisto-ongelmaisella kommentoijalla? :D En tosiaan osaa vastata kysymykseesi, että miksi vatsavaivaiset ovat lihavia (ovatko?), mutta itselläni on herkkä vatsa ja nyt viime kuukaudet se on ollut helvetillinen ja siksi keto. Olo on nyt hyvä, ja se on tärkeintä. Sen olen oppinut, että kun on terve ja energinen, niin laihdutus on helppoa kuin heinänteko, mutta kun kroppa alkaa prakaamaan, niin siinä on itku lähellä.  
30 Jun 19 by member: Sarivaara
Sarivaara: Toi on tärkeä pointti, että kun voi hyvin, painonhallintakin on paljon helpompaa kuin esim kivuissa. Se unohdetaan tosi usein yleisessä keskustelussa, kun esitetään yleisiä näkemyksiä, jotka pätee perusterveisiin, ei-ruokarajoitteisiin ihmisiin. Kaikilla on eri lähtökohdat ja itse haluan pitää mielessä, että pääsen todella helpolla moneen muuhun verrattuna. Ihana kuulla, että olet löytänyt sellaisen tavan syödä, että voit paremmin!  
30 Jun 19 by member: täti omena
No mitä se sua hiertää miten kukin syö! JohQullakin näyttää homma toimivan varsin hyvin. Ainut mistä olen maininnut sun ruokavaliosta, että se on tosi extreme - mm. siksi, ettet syö rasvaa ja energiaa on niin niukalti - eikä sitä kannattaisi suositella ihan huolettomasti muille. Sulla on kokemustakin vielä niin vähän tästä, ette OIKEASTI voi tietää miten tuo vaikuttaa kehosi pidemmällä tähtäimellä. Täälläkin on paljon porukkaa, jotka ovat paranemassa syömishäiriöistä tai muuten etsimässä terveempää ruokasuhdetta, jotka eivät todellakaan tarvitse kannustusta mihinkään 400 kcal dieetteihin. Melkein tekisi mieli sanoa, että syö nyt hyvä nainen vähän enemmän, niin ei tarvitse olla noin kireä koko ajan, mutta enpä taida. πŸ˜€πŸŒ» Täti omena, niinpä, sitä kun ei koskaan tiedä millaisten asioiden kanssa kukin kamppailee. πŸ™‚ 
01 Jul 19 by member: Sarivaara
πŸ˜„ mä en hengaa täällä ihan yhtä ahkerasti kuin joskus. Tykkään ruokakuvista, joten pääasiassa myös käyn tykkäämässä niistä. En tykkää pelkistä vhh-kuvista, tuo oli täysin väärä tulkinta. πŸ€— En myöskään jaksa enää laittaa tänne joka päivä kuvaa koko ateriastani, vielä instaan ne olen päivittänyt. Tänne sitten ”kohokohtia”.  
01 Jul 19 by member: J0hQ
Hahtezan tossa sun dieetissä on riskinä sappivaivat ja sappikivet 
01 Jul 19 by member: Kreikkalainen
Minä syön tavallista makaronia laatikkoa. Sitä perus. Verensokerit pysyy tasasina kun ON hiilareita. Mulla se on niin. Vähän alemmas koetan niitä laskea sitä mukaa, kun kasvikset valloittaa ruokavaliotani turhilta höttöhiilareilta. Makaronihan on höttö...mutta täysjyvänä ei niinkään. ja tykkään makaronilaatikosta. Kovia rasvoja en niin välitä käyttää...öljy on paras. Oliiviöljy kai. Mutta kun on tarve pudottaa painoa ja samalla vahti verensokeria ja palleatyrää( happovatsa? vai hapoton, en tiedä, )niin aluksi on tärkeintä se hyvä olo ja sitten se painonpudotus tietenkin. Jokaisella nuo ruuat on omanlaisensa kokonaisuus. Peukutan usein sellaistakin, joka itselle ei tulisi kuuloonkaan. Oeukku on sen toisen tsempiksi. 
01 Jul 19 by member: Herttasalme
Hahtezan: Tässä keskustelussa on nyt tärkeää muistaa että jokaisen keho on erilainen. Ruokailutottumukset ja tarpeet riippuvat oman kehon tavasta toimia, pituudesta, painosta, lihaksien määrästä, mahdollisista sairauksista, tottumuksista ja mielymyksistä, harrastuksista, tavoitteista, arkisista toiminnoista, ruuansulatusjärjestelmästä, kuukautiskierrosta, stressitasoista ... Ruokavalio liittyy kaikkeen! Yhdelle hyväksi todettu ruokavalio ei välttämättä toimi toiselle ja siksi on jokaisen oma asia lähteä tutkimaan millä ruuilla jokainen saa itselleen hyvän olon ja pysyy terveenä.  
01 Jul 19 by member: KiaKar
Mielestäni Hahtezan kommentoi toistuvasti epäasialliseen sävyyn muiden tapoja syödä. Vieläpä kontekstissa, jossa se ei ole yleisesti suotavaa. Neuvoja saa antaa, mikäli niitä pyydetään, ja tällöinkin rakentavasti ja asiallisesti, lisäksi mieluiten vaikka aivan lähteidenkin kera, sillä jos henkilö, joka neuvoja on pyytänyt, tahtookin tarkistaa lähteiden oikeellisuuden. Toivottavaa olisi, että kaikki ymmärtäisivät tällaisen keskustelun perussäännöt ja hyvät käytöstavat. Herkän vatsan taustalla voi olla lukuisia syitä, ei vain "huonosti pelittävät suolistobakteerit ja uskomaton scheisse, jota tungetaan vatsaan" (Hahtezania lainaten). 
01 Jul 19 by member: SoSo-fie
JOhQi kyllä ainakin peukuttaa mua vaikka on puuroa ja pastaa ja muuta ei vhh:ta. Minäkin peukuttelen aina mielelläni kaikenlaista kun on vaan kiva kattoa kun ihmiset syö niin kaikenlaista. Ja jaksavat postailla😁 
01 Jul 19 by member: ritulissu
Ja niin Hahtezan, tuo 400 kcal päivässä on melko kyseenalaista eikä voi kyllä terveyden nimissä suositella kenellekkään. Jos sinulle sopii hyvä niin.  
01 Jul 19 by member: ritulissu
Kyllä ainakin minun kuviani saa kommentoida. Tiedän syöväni monipuolisesti ja olen tyytyväinen tämänhetkiseen ruokavaliooni, joten kommentit eivät syömisiäni muuta. Kolesteroliarvot ovat hyvät enkä koe vaarantavani terveyttä, päinvastoin. En painanut 120 kiloa, mutta ei minulla myöskään jäänyt löysää nahkaa. Näytän superhyvältä mekossa. πŸ€©πŸ˜πŸ’ƒπŸ» 
02 Jul 19 by member: J0hQ
Hahtezan: Tuo on ihan totta, että myös sinun tapaa on kommentoitu ikävästi. Eli kenelläkään ei pitäisi olla mitään kritisoitavaa sinunkaan syömisistä. Se, miten syöt, ei kuulu muille ja vice versa. Ei kuitenkaan ole sinun ristinä "kantaa muille" sitä – tämänhetkisen tiedon mukaista – tietoa ruokavalioista tai muusta. Sillä, miten kukakin laihtuu tai lihoo, pitää painoaan yllä, ei ole mitään väliä. Täällä ei kerätä sympatiapisteitä, vaan kannustusta ja vertaistukea. Vinkkejä, jos niikseen. On jokaisen oma asia, missä koossa kukin on onnellinen – oli se sitten 50 tai 120 kiloa. On ikävää olettaa, että 120 kiloa on huonompi paino kuin se "vitosella alkava". Molemmat kehot mahtuvat kyllä mekkoon ja näyttävät hyvältä. Se, että muiden epäasiallinen kommentointi näennäisesti voidaan tulkita oikeuttavan samanlaiseen käytökseen, ei kuitenkaan tee siitä millään tavoin mielekästä. Siis puolin ja toisin. Mutta kuten tässä nyt osoitetaan, niin nämä asiat menevät tunteisiin herkästi, mistä syystä näiden asioiden kanssa on oltava myös erityisen varovainen. 
02 Jul 19 by member: SoSo-fie

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

MembersJ0hQ's weight history


Get the app
    
© 2019 FatSecret. All rights reserved.