jascuel's Journal, 25 May 2019

Ollut viimeaikoina pyörrytyksen tunnetta, noi hartiat on aina jumissa ja käsien puutumistakin on ollut, se voi tulla sieltäkin. Menin kuitenkin ottamaan paastosokerit eli pitkänajan sokerit, jotka näytti 6,1... niiden tulisi olla välillä 4-6 joten ylärajalla ollaan... nyt tuli sitten huoli, että mitä minä voin syödä? Järki sanoo, että laihduttaa pitää, liikuntaa lisätä, karkit, sokerijuomat pois, vaaleat leivät ja nopeat hiilarit pois, ei rasvaa jne. mutta mitä jää jäljelle, kun tuntuu, että kaikessa on jotain huonoa, salaatillakaan ei elä kuin naudat ja lampaat 🐂🐑 kun olen 🦖...apuva!

Diet Calendar Entries for 25 May 2019:
2531 kcal Fat: 114.16g | Prot: 124.97g | Carb: 255.26g.   Breakfast: Kahvi, Kahvikerma (Kevyt), Kurkku, Milbona Tilsiter Juusto, Dulano Salami Meetvursti, Sokeri, Oivariini Oivariini, Vaasan Ruispalat Ohut Herkku. Lunch: Lihapyörykät (Nauta tai Sianliha), Perunat (ilman Suolaa, Keitetty), Knorr Ruskea Kastike. Dinner: Vaasan Ruispalat, Oivariini Oivariini, Milbona Tilsiter Juusto, Dulano Salami Meetvursti, Tuorekurkku (Kuorineen). Snacks/Other: Kaslink Aito Kaurajuoma, Fast Sports Nutrition Proteiinipatukka, Rainbow Kotikalja. more...
3207 kcal Activities & Exercise: Apple Health - 24 hours. more...
on diet jascuel's own diet  

9 Supporters    Support   

1 to 20 of 21
Comments 
Itse olen löytänyt vinkkejä syömiseen/ruokavalioon punttisaaga youtubekanavalta, ne jutut on tehty lähinnä salitreenaajia ajatellen, mutta kyllä sieltä löytyy asiasisältöä ja ajatuksenalkua kaikille ruokavalioista, laihduttamisesta jne. kiinnostuineille :) 
25 May 19 by member: MikaNi
Pitääpä katsoa... kiitos 💪 
25 May 19 by member: jascuel
Kipin kapin fysioterapeutille hartioiden kanssa. Mieluiten omt-fyssarille. Ekalla kerralla se selvittää, onko kyse millaisesta virheasennosta ja neuvoo jonkin täsmäliikkeen tai venytyksen. Tosi pienestä muutoksesta voi olla kyse, eikä todellakaan vaadi mitään superjumppaa tai rehkimistä. Seuraavilla kerroilla saat sitten enemmän infoa.  
25 May 19 by member: täti omena
Ruokavaliosta: jäljelle jää kunnon ruoka, eli kaikki syötävän arvoinen. Sulla itse asiassa on ratkaisun avain tuossa aloituksessa 😁. Paljon tsemppiä ja intoa löytöretkelle!  
25 May 19 by member: täti omena
just täällä jossain muussa päiväkirjamerkinnässä puhuttiinkin siitä, ettei kannata suoraan jättää mitään pois vaan miettiä et mitä ottaa tilalle/suosii enemmän! Tummaa pastaa kannattaa suosia vaalean sijaan ja ite en pidä riisiä ja perunaa pahana. Vähärasvainen liha esim kana, riista, ja kevyt jauheliha on hyviä, samoin munat ja raejuusto pitää nälkää. Mulla aamupalaksi täyttää munakokkeli paljon puuroa paremmin ( suunnilleen samat kalorit kolmen munan kokkelissa ja puuro annoksessa). Mun oma heikkous on juustot, ja niissä oon yrittänyt suosia vähän kevyempiä versioita ja esimerkiksi sinihomejuustoa joka on niin vahvaa et se riittää vähemmästäkin. 
25 May 19 by member: essityzz
Salaatit on usein aika kaloripitoisia. Kokeilehan keittoja. Saa mahan täyteen lämmintä ruokaa kohtuullisilla kaloreilla. Lautasmallikin usein sujahtaa sinne samaan kulhoon 😊 Jos sulla on diabeteshoitaja, pyydä siltä ateriasuunnitelmaa. Ellei ole, ravitsemusterapeutille pääsee pyytämällä aika helposti lääkäriltä pyytämällä. Netistä löytää kaikenlaisia ohjeita. Mutta niinkuin kaiken netistä löytyvän kanssa, järki kannattaa pitää matkassa. Tsemppiä! 
25 May 19 by member: tuittu81
Ketogeenisen kokeilua voisin suositella, ei se ota jos ei annakaan, moni saanut vastaavaan tilanteeseen avun.  
25 May 19 by member: satuli78
Kiitos neuvoista ja tsemistä 👌 
25 May 19 by member: jascuel
www.diabetesliitto.fi -> monipuolisesti ohjeita järkevän ruokavalion koostamiseksi, myös "trendiruokavaliot" huomioitu. 
25 May 19 by member: Aava T
Itse kävin just fyssarilla hartiajumien vuoksi (alun perin hakeuduin lääkärille huimauksen hoitoon). Sain jumppaohjeet jotka voi tehdä kotona käsipainoilla. On auttanut :) 
26 May 19 by member: °*TwinkleStar*°
Mulla alkoi koko tämä proggis hieman pielessä olleista metabolia-arvoista (sokerin lisäksi lipidit). Lääkärini ei kuunnellut yhtään mun mussutusta siitä, että raja-arvothan ylittyivät ihan minimaalisesti, ylärajoilla ollaan joo, mut ei se niin tarkkaa voi olla. Hän painotti, että pieni raja-arvon ylitys tarkoittaa jo, että metabolinen järjestelmä ei toimi normaalisti vaan on jo sairas. Sen yritin pitää mielessä aina kun päänsisäinen puhe alkoi kääntymään siihen ei-se-niin-justiinsa -moodiin. Alkuun en tahtonut saada painoa putoamaan, mutta jo liikunnan lisäämisellä ja puollella kilolla kasviksia päivässä metabolia-arvot lähtivät paranemaan. Ja se liikunta oli (ja on edelleen) niinkin triviaalia kuin kävely. Sitä kun voi tehdä aikalailla missä tilanteessa vaan, esim vaikka vireystila olis nolla ja syntymäpaskat nivelet kolottais. Mulle siinä kävelyssä on hyvää myös se, että kun sitä voi tehdä joka päivä, niin siitä voi tehdä osan päivittäistä rutiinia. Kun oon yrittänyt jotain ei-päivittäistä liikuntaa tehdä, niin siinä on helposti käynyt niin, että lykkään sen liikunnan aina huomiselle. 😃 Näin siis mulla, jollain muullahan voi kroppa ja pää toimia ihan toisin, mutta tämmösiä vinkkejä nyt kuitenkin. 🤷‍♀️ 
28 May 19 by member: satu.tee
Kannattaa miettiä fyskaria joka on pidemmän päälle parempi mutta ensi hätää vois olla hierojakin ihan paikallaan. Tiedän tunteen kun huimaa hurjasti ja lääkärit vaan tuumaa että kaikki johtuu niska-hartiaseudun jumista. Toi rajan ylitys on vielä pieni mutta pidemmälle ei kannata päästää. Sain vinkin diabeteshoitajalta että jos juot light juomia, samaan aikaan ei kannata syödä. Light juomat kun huijaa kehoa/kroppaa ja kerää kalorit niin juomasta kuin ruoasta eli vahingossa menee tuplat. Ei kannata kaikkea kerralla laittaa ns. pantaan vaan vähentää vähän kerrallaan. Kannattaa myös miettiä miksi juo light juomia. Onko niissä esim. kuplat, jotka tuntuu suussa hyvältä? Saisko saman tunteen esim. maustetuista vesistä? jne.. Kannattaa pähkäillä asioita rauhassa ja tehdä muutosta pikku hiljaa. Hyvin se menee.  
28 May 19 by member: Suvi-Tuulia
Kiitos teille monista hyvistä neuvoista... kävin nyt hierojalla ja sain venyttely ohjeita... vähensin sokerin käytön minimiin ja yritän miettiä, mitä voisin nyt syödä sellaista mikä olisi luonnollisesti tuotettua... toi light tuotteiden käyttäminen vaikuttaa siltä, että se on yksi pahin sokeritautien aiheuttaja, sillä vaikka tuotteissa ei olekaan kaloreita niin tuossa keinotekoisessa on jotain sellaista elimistöä tuhoavaa, mitä ei ehkä vielä nyt osata ennustaa, kuin vasta myöhemmin kun nähdään seuraamukset... yksi kaveri sanoikin, että jos tahtoo tulevaisuudessa tahkoa rahaa, niin ostaa diabetes lääkkeiden valmistajien osakkeita... nyt seurailen, että miten hieronta, sokereiden vähentäminen jne. Vaikuttaa näihin olotiloihin.. kiitos tsempparit 😘 
28 May 19 by member: jascuel
Nyt käyty pari kertaa hierojalla ja saatu hyviä sali vinkkejä ja otettu myös liikkeet käyttöön... pyörryttävä tunne katosi jo ekan hieroja käynnin jälkeen tai no, kävin hierojan jälkeen illalla salilla ja seuraavana yönä heräsin kahdesti voimakkaaseen pyörrytyksen tunteeseen mutta se jäi sitten siihen... osalta voi vaikuttaa myös sekin, että vähensin sokeria ja lopetin makeiden ja keinomakeiden tuotteiden syömisen ja painokin siitä alkoi tippumaan... nyt näyttää hyvältä ja jos se näillä eväillä asettui niin olen tyytyväinen 😌 
07 Jun 19 by member: jascuel
Hyvä! Mitä liikkeitä sulle neuvottiin salille?  
07 Jun 19 by member: °*TwinkleStar*°
Aika vaikea kertoa ilman kuvia mutta eka oli lattialla makuuta, pyyheliina rullalle lapaluiden keskelle ja käsipainosta molemmilla käsillä kiinni pitäen, kädet kohti kattoa, käsivarret suorana ja siitä sitten taivutus taakse ylös... toinen oli taljalla, että seisotaan ja ojennetaan kädet suoraksi hartia linjalla, otetaan kaksin käsin taljan tupla kahvoista kiinni ja vedetään lapaluut taakse ja käännetään lopussa kyynerpäistä kädet ylös ja kolmas oli dance moveksi kutsumani liike, että mennään taljalle poikittain seisomaan, kiinnitetään alataljaan kahva. Käsi pallean kohdalle ja siitä rockstar käden työntö yläviistoon kohti taivaita... sama sitten toisella kädellä peilikuvana.. näin kertomuksellisesti kerrottuna, josta kukaan ei varmaan tajunnut mitään 🤣😂 
07 Jun 19 by member: jascuel
No en kyllä tajunnut muita kuin sen ekan 🙄😂 
07 Jun 19 by member: °*TwinkleStar*°
Itsellä kans hartiajumit helpottanut käsipainotreenin avulla. Pitäs kyl kans hierojalle mennä.. 
07 Jun 19 by member: °*TwinkleStar*°
Heh... niin arvelinkin... mutta semmoset movet 😆 
07 Jun 19 by member: jascuel
Noi liikkeet kuulostaa hyviltä! Rintarangan ja lapojen aktivointia. Teen ton tapaisia pikkuisen pari kertaa päivässä, kun istun koneella. Pariin päivään en ole muistanut ja inhottava olo hartioissa ja niskassa. Meenkin tästä lapapumppailemaan.  
09 Jun 19 by member: täti omena

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Membersjascuel's weight history


Get the app
    
© 2019 FatSecret. All rights reserved.