MXangel's Journal, 05 December 2018

Een vraagje aan de sporters. hoe doen jullie het? ik ga 1 of 2 keer per week naar de zumba, afhankelijk van mijn uren opt werk. ik werk 7/8 en ik schiften. ik zou 4 keer per week naar de zumba kunnen, maar zie dit niet echt zitten. gisteren kwam dit ter sprake op de zumba en een paar mensen keken raar omdat ik zei dat ik dit niet aa kan. toen voelde ik me helemaal ni goed... ik heb een darmziekte en sporten is goed, maar te veel sporten zorgt voor enorme vermoeidheid.
En in april ga ik naar een zumba party, waar het 8 uur non stop zumba is. dus ik denk dat ik nood heb aan war extra conditie. maar hoe pak ik dit het beste aan? ik werk met kinderen met een ernstige verstandelijke beperking, en na mijn job ben ik vaak blij dat ik thuis even in de zetel kan zitten. hoe zorg ik voor de juiste balans?
de dagen waarop ik naar de zumba kan zijn dinsdag (ga ik sowieso), donderdag, vrijdag en zaterdag.

5 Supporters    Support   

Comments 
4x per week sporten is gewoon veel als je een gezin hebt en gaat werken. Kan je niet tevreden zijn met 2x? Waarom moet alles tegenwoordig zo extreem. Vb die party van 8 u zumba. Waar halen ze dat nu toch uit ... (hopelijk komt dit niet beledigend over) 
05 Dec 18 by member: heike2018
Die party wil ik gewoon eens meegemaakt hebben. Da's zoals je in Amerika ziet en da wil ik gewoon eens doen 😊 maar als je even niet wil meedoen kan dat allemaal. Ik was tevreden met mijn twee keer sporten in de week...  
05 Dec 18 by member: MXangel
Ik wil ook geen 8 uur sporten maar vooral de sfeer errond eens meemaken!  
05 Dec 18 by member: MXangel
doe waar je je lekker bij voelt, en plezier in blijven beleven, is t voornaamste 
05 Dec 18 by member: elveepee
langzaamaan opbouwen. Sporten zorgt ook voor meer energie. lichaam is iets heel speciaals en past zich snel aan aan nieuwe inpulse. gewoon langzaam opbouwen. 
05 Dec 18 by member: debkenyst
Ik snap volledig wat je bedoeld. Ik denk dat het belangrijk is om toch eens op het moment dat je niet wilt te gaan. Dit zal ervoor zorgen dat na je er wat heen "gesleept" hebt je nog zo blij zal zijn dat je geweest bent achteraf. Uw lichaam zal daar ook wel aan wennen. Maar dit zal wat met ups en downs gaan; 
05 Dec 18 by member: Jdetavernier
Als je tevreden bent met 2x/week sporten, waarom dan per se de drang om 4x te gaan? Zoals je zeg moét je geen 8u Zumba aan een stuk doen, dus zit er toch geen druk achter? Ga jezelf niet forceren om meer te doen dan je in feite aan kan, zoals je aangeeft heb je ook best een actieve job. Zorg dat je jezelf niet voorbij gaat lopen... Een wandeling met de kinderen in het weekend zal je trouwens ook conditie bij bezorgen hoor, en dan heb je ook ineens quality time! :) 
05 Dec 18 by member: FemkeCT
Je hebt gelijk Femke... Ik heb best een actieve job. 😊 Een wandeling in het weekend gebeurt hier geregeld met de gasten. Voelde mezelf minder goed omdat mensen niet snappen dat twee keer genoeg is..  
05 Dec 18 by member: MXangel
Hangt er ook vanaf wat je wil bereiken met het sporten natuurlijk. Onderhoud of progressie. Mij hebben ze vroeger wijsgemaakt dat 2x/week goed is voor onderhoud, maar wil je spierkracht of conditie verbeteren moest ik minstens 3x/week of meer trainen. Zucht. Mijn fitness hou ik nu als basis en tracht 2x op weekdagen te gaan en 1x op za ochtend. De zaterdagen zijn al jaren voor mij een houvast in mijn sport planning/routine. De weekdagen zijn wat meer tricky want om de week train ik alleen of met 2x (afhankelijk van shift van trainingsmaat). Vroeger zag ik dit als een nadeel en in de weken alleen ging ik amper zelf ook al kon ik. Dus... boekte ik amper vooruitgang. Nu bezie ik de weken alleen als een opportuniteit om me meer te kunnen concentreren op specifieke zaken zoals 1uur lang cardio bijv. of bepaalde spiergroepen trainen die anders amper aan bod komen, etc. Conditioneel merk ik enorme vooruitgang sinds ik meer zelf ga en niet langer 1 week ertussen uit laat. Buiten die basis hangt het bij mij af van wat het lichaam nog toelaat. Wandelen, fietsen, tennis, pingpong.... soms elke dag, soms wat langer... Op ochtenden begonnen met 10min core workouts. (maar lang niet elke ochtend hoor). Erbij zeggen dat ik totaal geen actieve job heb (8u achter een computerscherm zitten is afzien op een andere manier). Dus ik heb heel wat in te halen na mijn werkdagen. Veel succes nog! 
05 Dec 18 by member: Homersan
Ik hoop altijd da ik met sporten gemakkelijker zou afvallen. Maar da lijkt zo ni te werken.. dinsdag ga ik sowieso sporten, maar de andere dagen zijn zo afhankelijk van men werkuren.. heb ook al gedacht om thuis met workouts of yoga te beginnen maar da krijg ik ook ni elke week ingepland... Verbetering van conditie is ook altijd welkom 😊 maar spiermassa ga ik helaas niet kweken met men zumba..  
05 Dec 18 by member: MXangel
In theorie hoe meer beweging hoe beter zolang het lichaam dit aankan en geen negatieve gevolgen daarvan begint te ondervinden. Als ge Zumba heel graag doet en als die 4x per week je leven gelukkiger zou maken, zie ik geen rede om dit niet te doen. Je lichaam zal zich aanpassen en je zal beetje meer moeten eten en slapen om recuperatie mogelijk te maken. Hier kan uw ziekte problemen vormen dus kleine stappen zijn noodzakelijk (eerst 3x per week of een kleinere extra activiteit ipv zumba). Als ge 4x per week wilt omdat andere mensen dit doen dan kiest ge niet meer wat het beste is voor u maar voor hen. Zelfs met 8 uur actieve job kan men elke dag nog veel doen maar goed eten en rusten worden dan. Voeg een aandoening toe en ze worden nog belangrijker.  
05 Dec 18 by member: kakarot bpl
Dank u voor alle tips en meningen 😊 het zal 2 keer in de week zijn, en als men lichaam het aan kan een keertje extra.  
06 Dec 18 by member: MXangel
Sport moet leuk zijn en geen verplichting ;) Anders heb je er niks aan. Het dieet is het belangrijkst en wat je extra kan doen is meegenomen. 
06 Dec 18 by member: Stefan Berth
Ik zou mezelf vooral niet gaan vergelijken met andere sporters: wat voor de ene evident is, is voor de ander een hele karwei. Luister dus vooral naar je lichaam en kijk ook wat er mogleijk is in je drukke leven. Maar als het echt een wens is voor je om aan die zumba party deel te nemen, dan moet je ervoor gaan. En dit door geleidelijk op te bouwen. Als sporten zo vermoeiend is voor jou, dan klopt er iets niet. Ofwel ben je eigenlijk al oververmoeid, ofwel train je te zwaar volgens je kunnen. Als je sporten goed doet, krijg je er net energie van. Als je het aantal keer zumba wil opdrijven, kies dan niet voor 2 opeenvolgende dagen, maar bv dinsdag en zaterdag. Dan op termijn di, do, za. Rustdagen zijn even belangrijk als de sportdagen. Nog iets: je dieet mag ook niet te zwaar zijn, of je krijgt geen energie binnen voor je sport en de dagelijkse dingen. Dat kan ook een bron van vermoeidheid zijn. 
06 Dec 18 by member: mvereecken
de zumba party wil ik echt gewoon eens gedaan hebben 😊 vermoeidheid of sneller moe zijn is een van de gevolgen van men darmziekte. Ik denk niet dat men zumba te zwaar is als ik twee keer in de week ga. maar de derde of vierde keer is wel te zwaar..  
06 Dec 18 by member: MXangel

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



MXangel's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.