J0hQ's Journal, 08 October 2022

Pohdin tänään erilaisia ruokavalioita ja niihin suhtautumista. Meillä oli koulutuspäivä ja sai etukäteen ilmoittaa erityisruokavaliot. Ilahtuneena ilmoitin, että syön carnivore-tyylillä ja avasin mitä voin syödä. Pyysin ilmoittamaan, jos minulle sopivaa ruokaa ei pystytä tarjoamaan. Suureksi harmiksi mitään ei minulle oltu varattu eikä myöskään ilmoitettu asiasta. Päivän aikana oli kolme ruokailua ja pystyin ainoastaan ottamaan kahvia.
Miksi on ok olla syömättä esim. punaista lihaa ”omalla ilmoituksella” ja se huomioidaan? Syönkö ”huvikseni” vhh tai carnivorea? Olisiko painonhallinta tai hiilarien aikaansaama liikasyöminen riittävä terveydellinen syy saada muuta kuin hiilarihöttöä? 🤔

Diet Calendar Entry for 08 October 2022:
2436 kcal Activities & Exercise: Apple Health - 24 hours. more...

10 Supporters    Support   

Comments 
Ongelma on ehkä siinä kun tuo carnivore on niin tuntematon. Vaikka avasit sitä, niin ehkä sitten ei otettu sitä niin vakavasti, kuin pitäisi kuten sanoit, kohdella saman arvoisesti. Ymmärrän kyllä senkin, että voi olla hankala ihan kaikkia toiveita toteuttaa, kun ruokavalioita riittää. Allergiat toki on aina huomioitava. Mutta olisivat voineet kyllä ilmoittaa etukäteen kyvyttömyydestään, kun sitä vielä erikseen pyysit. 
08 Oct 22 by member: heepoxx
Eniten harmitti juuri se, että olin siinä uskossa, että minullekin on jotain syötävää. Muut jäivät syömään yhdessä ja lähdin itse kotiin äkkiä syömään (asun onneksi lähellä). Olisin varannut eväät, jos olisin saanut tiedon. Ja ymmärrän, ettei jokaiselle voi tehdä omaa ruokaa, olen hyvin satunnaisesti saanut itselle sopivaa ruokaa töissä. 
08 Oct 22 by member: J0hQ
Toi on just kurja, kun se syöminen on sosiaalinen tapahtuma, niin kurja jos ei voi osallistua :( 
08 Oct 22 by member: heepoxx
Piti ihan katsoa netistä, mikä on carnivore🤔! Syötkö tosiaan vain lihaa? Eikö siinä tule puutosta hivenaineista ja vitamiineista vai otatko ne purkista? Eikö tarjolla ollut sitten ollenkaan lihaa tai kalaa, todella outoa! En usko, että itse pystyisin noudattamaan tuota ruokavaliota☹️!  
09 Oct 22 by member: MargitAnneli
Harmi 😔 nykyäänhän kasvissyönti ja vegaanius on "sallittuja" ruokavalioita, vaikka kyse ei ole allergioista vaan mieltymyksistä / arvovalinnoista. Samalla tavalla carnivorekin pitäisi siis olla valittavissa oleva ruokavalio. 👍 
09 Oct 22 by member: Dietcoke6
Syön eläinperäistä: lihaa, kanaa, kalaa, munia, voita, juustoja, maustamattomia maitotuotteita jne. Tarjolla oli joku perunakiusaus (ehkä kinkulla), kurkkua, punajuurta, kasviskiusaus. Aamupalalla oli karjalanpiirakkaa ja sämpylää. Iltapäiväkahvilla oli mutakakkua. 
09 Oct 22 by member: J0hQ
tosi hyvä pointti, olkoon kellä mikä ruokavalio tahansa jos sitä kerran kysytään niin luulis että sitä voisi tarjota edes jotain vaihtoehtoa siihen 😅 
09 Oct 22 by member: ronnqvist91
Luulen, että tuossa on ollut kyse siitä et he olisivat joutuneet erikseen tekemään spesiaalia muun kuin allergioiden takia. Lisäksi kyseinen ruokavalio on mahdollisesti ollut ravintoarvojensa ja kokkien koulutuksen kannalta niin kyseenalainen, etteivät sitä tee. Olisivat kuitenkin voineet ilmoittaa. Toki kannattaa ehkä kysyä asiasta, jos se vaivaa? 
09 Oct 22 by member: getfitrosa
nyt vasta luin ton tarjoilun 🤣☝️ aivan uskomatonta mitä suoraansanottuna paskaa sitä tarjoillaan nykyään tämmösissä työpaikka ruokailuissa ja lounas jutuissa, luulis et näitä joku kokki joka ymmärtää ruuan päälle olisi suunnitellut mutta onkohan niin ettei nekään ymmärrä tänään laatulihasta tai vähääkään terveellisestä ruuasta ja hyvästä kokonaisuudesta. Tai ehkä se liha on tänään liian kallista 🤷‍♂️ 
09 Oct 22 by member: ronnqvist91
Juu, aion antaa palautetta. Lounaaksi olisi voinut olla esim. munakas, johon nyt ei kovin kalliita tai ihmeellisiä aineksia olisi tarvittu. Aamupalalle ja päiväkahville en välttämättä mitään syötävää olisi edes kaivannut. Toki epäilen, että keskuskeittiöissä ei välttämättä niitä ”oikeita” aineksia edes käytetä, munien sijaan munajauhoa jne. 
09 Oct 22 by member: J0hQ
Getfitrosa: En usko, että tarjolla ollut ruoka oli ravintoarvojensa puolesta jotenkin ylivertaisen terveellistä, kyseessä on laitoskeittiöruoka. Väitän, että syön itse paljon terveellisemmin. Ja kyllä asia vaivaa, eihän voi olla, että joku jätetään ilman ruokaa ilman mitään ennakkotietoa? 
09 Oct 22 by member: J0hQ
Lihan ja kalan hinta on raakaaineina noussut niin paljon, että ei varmasti tule erillisinä köntteinä mihinkään yleispöytään. Huomaa hyvin työpaikka ruokaloissa ja buffet lounaspaikoissa kuinka näiden osuus on kadonnut tai muuttunut sellaiseen muotoon että lihan tai kalan osuutta ei erikseen pysty valikoimaan vrt kinkkukiusaus tai paksu "lihakastike" kasviksilla. Sinun tapauksessa harmillista kun erikseen kysyttiin erityisruokavaliot ja kuitenkaan ei reagoitu esim niillä munakkailla tms ☹️ Luulenpa että osa keittiön henkilökunnasta on aika kyynistyneitä kaiken muun paitsi perus laktoositon, Gluteeniton, lihaton ympäriltä. Noihin kyselyihin nimittäin tulee välillä uskomaton määrä kaikenlaista "syön vain mielestäni hyvää ruokaa" juttuja jotka lähtee ihan lapasesta. Miltä kuulostaa esim syön tomaattia mutta vain jos siemenet on poistettu.. 🙄 Keittiömestari siellä katsoo päivän menua jossa lukee että lämmitetään tukun puolivalmis kinkkukiusaus uunissa ja toiseen kippoon pari kauhallista sitä maidotonta..  
09 Oct 22 by member: Fat2Fit22
Ei välttämättä ylivertaisen terveellistä, mutta ravintosuositusten mukaista. Käsittääkseni ainakin joitain laitoskeittiöitä sitoo myös ruoan ravintoarvot yms. eivätkä välttämättä edes työohjeistuksensa mukaan saa tehdä sellaista ruokaa, mitä pyysit. Ruoka-aineallergisena olen joskus jäänyt ilman ruokaa, todella harvinaista tosin. Tietty aina kannattaa heti kysyä omasta ruoastaan, koska erikoisruokavaliot ei ole välttämättä esillä (koska joku muu sitten herkästi ottaa niitä jne.). 
09 Oct 22 by member: getfitrosa
Ja Fat2Fit22 erittäin hyvä pointti myös, yleensä valmistetaan vegaaninen, gluteeniton ja laktoositon ja ruoka-aineallergiselle sopii jokin noista tai saattaa olla oma. Mutta ravintoloille tulee mitä ihmeellisempiä pyyntöjä, joita ei voida välttämättä toteuttaa ihan resurssienkin puolesta. 
09 Oct 22 by member: getfitrosa
Joo, kysyin erikseen hlökunnalta, onko kaikki erityisruoat linjaston päässä esillä. Aina lähtökohtaisesti oletan, ettei ole mitään minulle sopivaa. Oli sitten illanvietto, tyky/tyhy, pikkujoulut jne. niin vien aina omat syömiset enkä edes pyydä hankkimaan mitään minulle erikseen. En tokikaan myöskään silloin maksa ruokakulujen osuutta (työnantaja ei ruokia tarjoa vaan aina on omakustanteista). 
09 Oct 22 by member: J0hQ

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



J0hQ's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.