nucromer's Journal, 25 January 2016

https://www.youtube.com/watch?v=mNYlIcXynwE

Bir zamanlar kalori saymayı bırakmama sebep olan öncü video. Paylaşmak istedim.

Diet Calendar Entry for 25 January 2016:
948 kcal Fat: 31.08g | Prot: 44.15g | Carb: 119.36g.   Breakfast: Yumurta Beyazı, Kepekli Beyaz Peynirli Tost. Lunch: Kepekli Ekmek, Kuru Fasulye, Bulgur Pilavı. Snacks/Other: Altınkılıç Kefir, Eti Form Kepekli Bisküvi. more...

3 Supporters    Support   

Comments 
Turkce ozet gecebılır mısın  
16 Jun 16 by member: SadaHamide
Tabi, kısaca özetlemeye çalışıcam: yağ hücreleri devamlı depolama eğilimindedir, ne zaman yersen ye yağlar sürekli depolanır(0:20). Ne kadar yağ aldığının bir önemi yok, yağ hücreleri oldukça yeteneklidir. Lazım olduklarında kas hücreleri tarafından çağrılarak kullanılırlar. Fakat çok yeme eğiliminde iseniz yağların, hücrelerinden çıkmaları zorlaşacaktır. Kas hücreleri isyan eder (0:50). Karbonhidrat aldığınızda kan şekerine dönüşür ve kana insulin salgılanır. bunları ihtiyacı olan hücrelere gönderir. Fakat hücreler 1 defada belli miktar şeker yakabilirler(1:33). Daha fazla karbonhidrat, daha fazla kan şekeri ve insuline sebep olur. Önce hücreler tarafından yakılan karbonhidrat artan kısmı karaciğerde yağa dönüştürülür. Ve tekrar başta anlattığım yağ döngüsüne geçer, lazımsa yakılır değilse depolanır. Çok fazla insulin salgılanması sonucu hücrelerin fazla şeker almaması için insuline karşı bir direnç oluşur. Nasıl ki sana doğru yığılan bir ağırlığı dengelemek için ittirme kuvveti uygularsın? Tüm hücrelerde bunu aşırı insuline karşı uygular ve alışkanlık haline gelir. Buna insulin direnci denir (2:23). Ve kanda insulin olduğunda(kan şekeri ile birlikte gelir) kesinlikle yağ kullanmanız imkansız hale gelir. Çünkü şeker, yakımı daha basit bir besindir. hepimiz basit yoldan çözmek isteriz işlerimizi değilmi? İşte bu esnada kanda yağ var ise direk yağ hücreleri tarafından toplanırlar. Yağ fazlalığı zamanla hücrelerin genişlemesine ve aşırı kiloya sebep olacaktır(2:45). Yani bu yüzden hamur kızartmaları çok kilo yapar. İçerisindeki karbonhidratı kullanırsınız ama o gözle görünen yağların hepsi depolanır :) afiyet olsun.. 
17 Jun 16 by member: nucromer
Bu arada söylemeyi unutmuşum. Kanda belli bir miktarda kan şekeri olmak zorundadır. Bunla paralel olarak insulin mecburdur. Fakat belli bir aralıkda olmak zorundadır. Bunu açlık ve tokluk şekeri ve insulin testiyle doktorunuzla konuşursanız daha iyi bilgi alabilirsiniz.  
17 Jun 16 by member: nucromer
Cok tesekkur ederım zaman ayırdıgınız ıcın. Mantıklı seyler soyluyor. Sankı bu vıdeo kalorı sayımındna cok makro dengesının onemınden bahsedoyor gıbı. Ve ben bunu bi türlü basaramıyırum bır aydır ugrasıyorum. :-(  
18 Jun 16 by member: SadaHamide
aslında başarılmayacak kadar zor değil. zaten doğada bulunan tüm gıdalar çok basit şekilde size bu oranı sunmaktadır. dengeli beslenme kavramını iyi anlamak gerekli. makro gıda oranları ile araştırma yaparsanız hedefinize göre bir oran bulabilirsiniz. Yada en kolayı un ve şekeri keserek herşeyi doğada bulunduğu formunda yemek olacaktır. Ambalajlı gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmanız süreci hızlandırır. Light ürün adı altında sahte satış politikasına aldanmayın gerisi çok basit. 
19 Jun 16 by member: nucromer

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



nucromer's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.