Tijmpje's Journal, 23 October 2017

Een heel 'zwaar weekend' gehad, inzake extra voeding. Toch 'maar' een schadeprofiel van 1,1 kilo boven mijn streefgewicht. Nu hopen dat mijn verwarde hormonen de komende week mee werken om dat er weer goed af te krijgen.

Verder zo net terug thuis van fysio: weer nieuwe tape her en der, nieuwe oefeningen voor thuis erbij (lijst word steeds langer) om vastgroeien van de wervelkolom zo veel mogelijk te voorkomen. Maar.... gezien er meerdere ontstekingsreuma's en rug-
en bekkenaandoeningen door elkaar spelen, is niet te voorspellen wat de reactie van de rest van mijn rug en lichaam is. Dus dit moet ik dagdeel voor dagdeel bekijken en samen kijken we er per week naar en stellen dan bij indien nodig.
*Zucht, gevoel van een achtbaan die heel duidelijk én heel snel, op z'n weg is naar beneden. Geen houden meer aan, zo lijkt het nu.

Diet Calendar Entry for 23 October 2017:
1021 kcal Fat: 44.96g | Prot: 36.80g | Carb: 115.60g.   Breakfast: Douwe Egberts Koffie, Leidingwater. Lunch: Lidl Griekse Yoghurt, Golden Delicious Appels, AH Biologisch Rijstwafels, Milbona Bio-Roomboter, Zonnatura Brandnetel Thee, AH Rosbief, Aldi Fricandeau. Dinner: Heinz Seriously Good Mayonaise, Saladinettes Worteltjes, Sperziebonen, Plus Verse Frites, Perfekt Kipsate. Snacks/Other: Zonnatura Kamillethee, MultiVlaai Appelnotentaart, Douwe Egberts Koffie, Leidingwater. more...

2 Supporters    Support   

Comments 
Zware berichten allemaal, moeilijk om te lezen als ze gaan over iemand om wie je héél véél geeft <3. Veel succes deze week lieve Tijmpje en hopelijk houdt de 'achtbaan' een stop en vinden ze er toch nog iets op xxx Zie pb aub Tijmpje <3 
23 Oct 17 by member: Budgie1
Vind het zo *verdrietig om te lezen ...  
23 Oct 17 by member: Dottieapple
Nare berichten... merk je wel dat die oefeningen ed. helpen? Ik hoop het wel, want dit lijkt me echt geen pretje, maar toch wil ik nog even kwijt dat je wel zoveel uit jezelf wilt halen. Wat soms ook nadelig kan zijn... Let goed op jezelf, ik denk aan je :) 
23 Oct 17 by member: Winanda!
Winanda, lief dat je zo mee denkt. # Met de nieuwe oefeningen moet ik morgen proberen te starten, dus dat weet ik over een tijdje pas. Vandaag eerst rust vanwege vreselijk beurs na de behandeling weer vandaag en mijn lijf daar eerst van moet bijkomen. Maar de meeste oefeningen die ik tot nu toe moest doen, hielpen meeste tijd wel iets. Passen en meten, alles altijd op geleide van de pijn, zoals dat heet, dat wel. # Het blijft toch altijd zoeken naar balans. Enerzijds móeten spieren op kracht blijven om te voorkomen dat ik (snel) niet meer kan functioneren. Anderszijds moet ik voorkomen dat ik overbelast. Omdat zo veel reumasoorten, ontstekingen en klachten van zeer slechte (gehele) rug en bekken door elkaar lopen, is het meestal erg moeilijk om te voorspellen vooraf of tijdens wanneer die grens van overbelasting overschreden word. Dat blijkt pas achteraf, soms is het goed geweest en soms is exact hetzelfde absoluut verkeerd uitgepakt. # Bij iedereen is het zo dat slecht slapen, koutje onder de leden, belastende bezigheden of stress en dergelijke energie vragen. Maar bij mij is die buffer heel erg klein en gaat alles gelijk ten koste van mijn herstel -> niet kunnen sporten -> spiermassa verlies -> achteruitgang. En zo kom ik dan weer in een vicueuze cirkel. # Daarnaast ben ik al heel jong 'ziek' geworden (14 jaar) en ben ik dus nu al zo'n 40 jaar gewend aan pijn en dergelijke. Dat maakt eigenlijk ook dat ik heel vaak periodes lang mijn lichaam niet serieus genoeg heb genomen. Want het is telkens weer de vraag: stop ik bij pijn zodat de zone waarin de pijn nog leefbaar is, steeds kleiner gaat worden? Of blijf ik trainen en probeer die zone op te rekken omdat met meer spierkracht mijn klachten (en achteruitgang) wat uitgesteld kunnen worden? Zelfs de specialisten hebben daar geen kant en klaar antwoord op. Het geheel brengt dus eenmaal veel onzekerheid. # Sorry, heel verhaal weer.  
23 Oct 17 by member: Tijmpje

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



Tijmpje's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.