Tijmpje's Journal, 23 August 2017

Vanmorgen weer voor de uitslag van m'n check-up. Ff lekker bijkletsen ook, zoals altijd, ondertussen word ik in de 'armbanden' gelegd en nagemeten. Ondanks dat ik zit te praten toch (zoals altijd) enorm lage bloeddruk (115 / 65) en enorm lage hartslag (55). Verder blijken alle bloedwaardes weer prima te zijn, ook dit blijft allemaal in perfecte staat. Ik doe het toch goed met m'n voeding, zo blijkt. Gekeken word naar mineralen en zouten, vitamines, cholesterolwaardes en lipiden.
Volgende keer weer een grote check-up incl. schildklierwaarden en nierwaarden (bloed en urine), vanwege slecht/niet functioneren. En natuurlijk word alles hierboven weer herhaald. Zo hou ik de vinger aan de pols.

Diet Calendar Entries for 23 August 2017:
1516 kcal Fat: 74.53g | Prot: 75.17g | Carb: 97.78g.   Breakfast: Pharmafood Colon Clean (Psylliumvezels), Leidingwater, Douwe Egberts Koffie. Lunch: van Vlegelaar Fries Roggebrood, AH Biologische Rijstwafels met Zeezout, Campina Botergoud Ongezouten Grasboter, AH Boerenkaas Belegen 48+, Jumbo Gerookte Berliner, Kruidenthee. Dinner: Zoete Komkommer Augurk, Leidingwater, Kania BBQ Saus, Remia Zigeunersaus, AH Olijfolie Traditioneel, IBIS Panecillos, Pinot Gris (Grigio), Piel de Sapo, Lidl Gemarineerde Speklapjes, AH Runder Hamburger, Kip Worst, Freshmaster Rundvleessalade, Bosui of Lenteui, AH Trostomaten, Jumbo Tuinkruiden Ijsbergsla. Snacks/Other: Nescafé Nescafé Original, Body & Fit Smart Protein Vanilla Flavour, Leidingwater, Douwe Egberts Koffie. more...
2680 kcal Activities & Exercise: Resting - 20 minutes, Sitting - 1 hour and 30 minutes, Walking (moderate) - 3/mph - 30 minutes, Cooking - 1 hour, Housework - 5 hours, Showering - 10 minutes, Watching TV/Computer - 2 hours and 30 minutes, Sleeping - 8 hours, Desk Work - 5 hours. more...


Comments 
fijn dat het goed is behalve bloeddruk. 
23 Aug 17 by member: suzannevdv
Tja, die bloeddruk is altijd al laag geweest, soms iets meer en soms iets minder, hoort gewoon bij mij. Doordat ik daarbij ook nog in een nogal goede conditie ben (150% van wat ik zou moeten, gemiddeld) is mijn hartslag ook erg laag. Op zich zijn artsen daar altijd erg blij mee. Desondanks heb ik twee hartaandoeningen en dat geeft samen met deze lage bloeddruk en lage hartslag nogal eens een flink vertekend beeld. En daarnaast heb ik ook nog eens best veel last van die enorm lage bloeddruk, gewoon vervelend ook al is het geen medisch probleem. Maar goed, ik denk altijd maar zo: waar geen problemen zijn, ga ik ze zeker ook niet te maken. Heb genoeg aan wat er wél allemaal mis is in mijn lichaam. Maar idd, altijd weer erg blij als alle waarden weer netjes blijken te zijn.  
23 Aug 17 by member: Tijmpje
Klinkt echt allemaal keurig ! Dus gewoon eten wat jij eet ;-) dan zitten we goed! Weten we als jij check up hebt gehad dat het goed zit bij ons ;-) XXX  
23 Aug 17 by member: Dottieapple
NeeNee, wat ik eet, past bij mij, is goed voor mij. Inclusief al mijn lichamelijke verstoringen en medicinale bijwerkingen die mij als geheel maken momenteel. Hoewel ik niet kan ontkennen dat er wellicht een rode draad zit in de samenstelling van mijn voeding, zal de subtielere afwerking echter per persoon verschillend zijn. Niemand is gelijk, tenslotte. 
23 Aug 17 by member: Tijmpje
Altijd fijn om te weten! Vooral zo doorgaan dus!👍 
23 Aug 17 by member: elntien
Snap ik, was je beetje aan het plagen, maar blijft wel dat ik je waarden qua bloeddruk en hartslag keurig vind! X 
23 Aug 17 by member: Dottieapple
Wel positief dat je overige waarden goed zijn! Dat is iig een pluspuntje ;) Hoe gaat het verder met je? Heb je nog veel last van de vermoeidheid en/of andere klachten?  
23 Aug 17 by member: Winanda!
Dank jullie wel dames. Ja vermoeidheid is nog aanwezig (kan nog verergerd zijn als bijwerking van een van de hartmedicatie's), ik lig elke avond voor kijn doen écht vroeg in bed. En nog pijn in mn rug idd.. Eea is iets beter nu dat we deze week een dagje extra klusrust hadden en dus maar liefst 5 dagen kunnen bijkomen (incl. vandaag). Komt goed weer, als het allemaal klaar is.  
24 Aug 17 by member: Tijmpje
kijn doen = mijn doen 
24 Aug 17 by member: Tijmpje
Goed die regelmatige controles die je doet Tijmpje. Dan weet je perfect waar je aan toe bent. Beter dan je kop in het zand steken. Fijne vrijdag nog lieve vrienden ❤ 
24 Aug 17 by member: Budgie1
Die controles moeten toch, vooral vanwege m'n hart en achteruitgaande functie van de nieren, maar ook voor de schildklier die nagenoeg niets meer doet. Daarnaast staat mijn stofwisseling, behalve door de schildklier, ook nogal onder invloed door medicinale bijwerkingen. 
24 Aug 17 by member: Tijmpje
klinkt best erg allemaal Tijmpje het raakt me want ik vind het eng voor je. Beterschap in het vooruitzicht?  
24 Aug 17 by member: Budgie1
Nee, geen beterschap in het vooruitzicht, integendeel. Het is wat het is, Budgie. De uitdaging is om toch elke dag weer het glas als halfvol te zien en er het beste van te maken.  
24 Aug 17 by member: Tijmpje
Heftig ... wel.... en je komt niet in aanmerking voor nieuwe nier? .... uiteindelijk.. 
24 Aug 17 by member: Dottieapple
Nee, de achteruitgang van m'n nierfunctie is te wijten aan mijn reumamedicatie. Helaas is daar geen andere optie voor mij, te complex. Het word goed gecontroleerd en gaat gelukkig maar héél langzaam. Voor het moment gaat het nog vanuit medisch oogpunt. Pas onder een bepaalde waarde gaan ze de opties bekijken qua nieren. Tot nu toe weet ik qua waarde meestal nét boven het kritieke punt te blijven. Soms zakt-ie eronder en dan beginnen de artsen wel gelijk weer aan me te trekken, zeg maar. Maar dan schakel ik wat hulp in uit het complementaire veld en tot nu toe lukte het dan steeds om de waardes weer nét terug boven de kritieke grens te krijgen. Het houd een keer op, dat weet ik. Maar dat hoor ik ook over andere lichamelijke dingen. Wie dan leeft, wie dan zorgt. 
24 Aug 17 by member: Tijmpje
Knap hoor dat je de moed er toch in houdt en je er zelf echt alles aan doet.... want je bent nog jong he vrouw... bizar he, een lichaam.... hoe nauw het luistert, en wat een fragiel evenwicht... eigenlijk. Knuf!  
24 Aug 17 by member: Dottieapple
Ik vind het vreselijk, ik heb er geen woorden voor eigenlijk. Veel te veel om mee te torsen allemaal dat zou iemand nooit hoeven mee te maken. Ik weet welke ellende je oa. nog moest doorstaan.... Sommige mensen worden door het leven gedragen anderen worden erdoor gesleurd. En hoe jij ermee omgaat, ik doe mijn hoed af voor mensen zoals jij lieve Tijmpje. 
24 Aug 17 by member: Budgie1
☺️☺️☺️ *bloost. 
25 Aug 17 by member: Tijmpje

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



Tijmpje's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.