cynt.stroo's Journal, 22 May 2017

Drama, zo goed bezig en dan gewoon bijkomen. Ben al heel mijn volwassen leven op dieet na dieet en met het jojo effect natuurlijk. Altijd was afvallen een ding om er beter uit te zien en me beter te voelen. Dit is helaas veranderd, nu is het een medische kwestie geworden. Ik zal mij even voorstellen, ik ben Cynthia, 53 jaar oud en 1,63 kort. Woog op 8 mei 83,7 kg. Sinds anderhalf jaar heb ik colitus ulserose (het zusje van de ziekte van Crohn) en ben ik me bezig gaan houden met voeding, natuurvoeding en stapje voor stapje steeds gezonder gaan eten. Afvallen deed ik helaas niet maar goed ik dacht als ik maar lang genoeg echt gezond eet val ik vanzelf af. 19 april kwam ik voor controle bij de MDL arts omdat ik een echo had laten maken (lang verhaal dus sla ik ff over. Nu was mijn lever vervet, misschien al langere tijd maar er was nooit naar gekeken en er was iets met mijn nier. Goed geen vet zegt de arts, en dat terwijl ik al jaaaaaren zo weinig mogelijk vet eet. Maar goed, 8 mei naar de nier specialist en nog meer ellende, mijn rechter niet is verschrompeld, geen zout meer (althans zo weinig mogelijk, en zeker niet toevoegen aan eten wat al klaar is) en afvallen. Ja afvallen, hallo, als dat zo makkelijk was dan was ik niet te dik! Bij hem op de weegschaal eind van de middag met schoenen en kleding aan woog ik 84,9 pfff dat was wel ff schrikken want thuis zat ik smorgens, naakt toch echt onder de 84.
Maar goed nu medisch dus ik ga ervoor. Opletten opletten en nog eens opletten. Gedoe!
Sinds vorige week woensdag (17 mei) deze geweldige site en app in gebruik genomen geweldig iets, al was ik niet zo voor alles noteren wat je eet maar ja ik moet nu wel he of ik wil of niet.
Begon deze app met 83 kg, jaja ik was al wat kwijt de eerste week.
App zegt dat ik niet meer dan 1800 kcal per dag mag maar ik hou het op 1600. Daar dan ook netjes onder gebleven, ruim 2 liter water per dag en het ging goed. 20 mei woog ik 81,2 dus er was al 1,2kg af. Jippie dit geeft een burger moed1 Helaas van korte duur want ondanks dat ik niet boven de 1600 kcal kom was ik op 21mei 82kg en vanmorgen zelfs 82,5kg........
Om te janken, zo kan ik toch niet doorzetten.
jaja ik weet het ik moet mij niet iedere week wegen, ga ik dan ook nu mee stoppen, vannu af aan weeg ik mezelf alleen nog maar op donderdag, op hoop van zegen.

Diet Calendar Entries for 22 May 2017:
1185 kcal Fat: 72.11g | Prot: 56.67g | Carb: 85.29g.   Breakfast: AH Biologische Cottage Cheese, Citroensap, Geitenkaas, Wasa Knäckebröd Volkoren. Lunch: Gerookte Zalm Capstork, Schär Knusperbrot Dunkel, Schär Knusperbrot Dunkel, Gerookte Zalm Capstork. Dinner: Omelet of Roerei met Champignons, Hardgekookt Ei, Gekookte Broccoli (Vers, zonder Olie Bereid). Snacks/Other: AH Goudse Kaas Jong Belegen 48+, Bananensoes, Banaan, Walnoten. more...
2612 kcal Activities & Exercise: Washing Dishes - 15 minutes, Cooking - 30 minutes, Housework - 2 hours, Driving - 30 minutes, Desk Work - 4 hours, Sleeping - 6 hours, Resting - 10 hours and 18 minutes, Walking (slow) - 2/mph - 27 minutes. more...

6 Supporters    Support   

21 to 40 of 70
Comments 
De aanhouder wint. Babystapjes. Zeker je leeftijd speelt een rol (herkenbaar). In deze fase iets minder koolhydraten. Voor de rest je kcal aanhouden en bewegen! Dan moet het goed komen 💪🏻 
22 May 17 by member: ingedurkstra1
Afvallen kan heel lang duren en vaak wisselvallig. Mijn advies is niet alleen minder eten, maar gewoon gezonder. Alles zelf maken, geen pakjes. Geen suiker, geen alcohol, geen zoetjes, geen honing, geen sausjes. En vooral Elke dag minimaal een UUR wandelen, fietsen, zwemmen, traplopen, dus echt bewegen. Ik sport elke dag en eet maar 1500 calorieën om op gewicht te blijven. Na of in de overgang is voor de meeste vrouwen 1500 echt de max. Maar geef niet op. Ga meer kerkje dingen doen. Alles lopend en fietsend. Dan wordt het eten minder een struikelblok. Ik ben zelf op die manier 60-65 kg afgevallen. 
22 May 17 by member: njomnjom
kerkje = leuke 
22 May 17 by member: njomnjom
Inderdaad is het echt lastiger als je in de 50 bent. Ik ben weinig actief en bent met een 1000kc dieet 16 kg kwijt. Intussen weer wat aangekomen. Nu lijkt het lastiger om af te vallen met dezelfde aantal calorieën. Beter is het om 1300 of zo te doen. Je ADH , daar zo, n 300 onder gaan zitten. Je kunt ook bij anderen kijken om tips te zien Er is hier iemand die zoveel moeite had met afvallen. Zij moest dat ook medisch. En uiteindelijk ging zij volle producten eten, en het ging ineens als een speer! Kijk eens bij Martinakrap succes hoor!. 
22 May 17 by member: annemiek rembil
is het erg om veel eiwitten binnen te krijgen ik heb nu de rapportages gevonden met de macro's maar ik ga dus nu wel ruim boven de 30 procent zitten voorheen was het maar 15 zag ik. is dat erg dat je dus meer eiwitten en minder vet / koolhydr eet? 
23 May 17 by member: libaco
@Libaco normaal hou je zo'n 2g eiwit aan per kg/lichaamsgewicht. Je kunt er zelfs nog iets boven gaan zitten, zeker als je af valt. Je spieren hebben de eiwitten nodig om afbraak van het spierweefsel zo veel mogelijk te voorkomen. @Cynt.Stroo kennelijk verbrand je dus geen 1600 cal. per dag en moet je er nog verder onder gaan zitten of je houdt niet alles evengoed bij. Formules geven vaak een vertekend beeld bij het berekenen van de dagelijkse behoefte. Zeker gezien veel mensen denken actiever te zijn dan ze in werkelijkheid zijn. 
23 May 17 by member: ruud1984.rh
dank je! 
23 May 17 by member: libaco
Die spaarstand schijnt ook overtrokken te zijn. Want kijk eens naar mensen met anorexie. Die eten heus weinig, maar blijven afvallen. Het blijft lastig, al die verschillende meningen. Probeer een poosje iets, en kijk of het aanslaat bij je. Anders iets anders uitproberen. Succes! 
23 May 17 by member: annemiek rembil
Welkom! Ik herken veel in je verhaal. Ik heb de ziekte van Crohn en ook leverproblemen. Het is soms heel lastig om af te vallen als je geen energie hebt en je gezondheid werkt niet mee. Maar eigenlijk des te meer reden om die extra kilos aan te pakken. Die kosten immers ook energie. Het heeft bij mij ook een tijd geduurd, maar het lukt mij nu aardig om af te vallen. Ik hoop voor jou hetzelfde!  
23 May 17 by member: Tantepanda
Hier ook iemand waar het door meerdere medische redenen en medicaties héél moeilijk is om af te vallen terwijl ik héél snel kan aankomen (te veel om op te neomen dus daar begin ik ook maar niet aan). Statistieken zijn leuk, maar zijn gemaakt op gemiddelde, (over het algemeen) gezonde mensen. En soms werkt dat dus niet als je een chronisch-ziek lichaam hebt. Ik ben nóg gezonder gaan eten primair om gezonder te worden (Hormoonfactor) en dat werkte best wel wat. Vanuit een gezonde balans, kwam er een leuke bijwerking bij en dat was dat ik daardoor 16 kilo afviel in 16 weken tijd. Tot het gewicht bereikt was wat goed was voor mijn lichaam. Luisteren naar je eigen lichaam, écht kritisch, is heel belangrijk maar dat weet je door de CU vast al wel. Wat voor de een werkt, hoeft dat zeker voor de ander niet te doen. De vergelijking tussen fysiek gezonde en in sommige gevallen chronisch-zieke mensen is al helemaal uit balans, staar je daar dus niet blind op. Dus probeer en zoek vooral iets dat in jouw lichaam werkt en waar jij je goed bij voelt. Veel succes. 
23 May 17 by member: Tijmpje
Ik ga niet alle 30 reacties doorlezen, maar misschien valt een plant-based (vegan) dieet te overwegen? Plantaardige vetten zijn gezonder en er zijn zelfs gevallen bekend van mensen met suikerziekte die weer insulinegevoelig zijn en met minder of geen medicijnen kunnen leven. Het staat zelfs in wetenschappelijke papers ;). Wellicht dat het jou dan ook uitkomst biedt.  
23 May 17 by member: Sylvaantye
@ruud1984: ik weet niet waar je die 2 gr vandaan haalt, want je hebt maar 0.8-1 eiwit nodig per kg lichaamsgewicht. Veganisten moeten 1 gram/kg halen, omdat plantaardige eiwitten wat moeilijker opneembaar zijn. Eet je teveel eiwitten, ga je juist bijkomen. Eiwitten worden namelijk meteen voor spieropbouw gebruikt of gelijk omgezet in vet. Meer eiwitten eten dan die 1 gram/kg heeft dus ook alleen nut als je echt intensief sport. Anders heeft het een negatief effect en kun je beter wat meer in de koolhydraten gaan zitten, liefst niet van suiker uiteraard. 
23 May 17 by member: Sylvaantye
Als je calorieën laag zijn maar je koolhydraten hoog dan heb je al kans dat het niet wil. Het gaat om het hele pakketje. 
23 May 17 by member: mavie80
Hoeveel koolhydraten raden jullie aan ? 
24 May 17 by member: annemiek rembil
Ik ben begonnen te tellen tot max 150 kh, toen afbouwend naar 120-100-75-50 en zit nu op kha max 30 kh per dag. Voel mij energieker, eet gevarieerder en val rustig en mooi af. 
24 May 17 by member: mavie80
@Sylvaantye 1 gram eiwit per kg lichaamsgewicht? Ik weeg 70, dus dan zou ik 70 gram eiwit moeten eten? Ik zie bij m'n macros dat ik maar 15 gram eiwit eet.. en toch is dat ongeveer 30% van m'n totale inname van 1500kcal. Moet ik dan 4x zoveel eiwitten meer gaan eten? Klopt toch niet? 
24 May 17 by member: mozomer
O nee sorry, ik zat op 90 gram.. my bad. Zou dat dan teveel zijn? 
24 May 17 by member: mozomer
Gewoon doorgaan De ene week gaat beter dan de andere week Laat de moed niet zakken 
24 May 17 by member: wieshaveman
ik begon met 150 khd zit nu op gemiddeld 90 dus ben al gezakt 
24 May 17 by member: cynt.stroo
Zijn het nu de totale koolhydraten waar je op moet letten of de suikers uit de koolhydraten? 
24 May 17 by member: linshelu

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



cynt.stroo's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.