kubra9393kubra's Journal, 30 June 2015

düzenli bir diyet listesine uyup 6 öğün yemek mi yoksa 2 öğün acıkınca (kararında) yemek mi ???
178.6 lb Lost so far: 15.4 lb.    Still to go: 6.6 lb.    Diet followed reasonably well.

Diet Calendar Entry for 30 June 2015:
977 kcal Fat: 29.85g | Prot: 41.82g | Carb: 141.45g.   Breakfast: Domatesler, Ceviz, Kızarmış Yumurta, Tam Buğday Ekmeği, İçim Süzme Peynir, Karpuz. Dinner: Patates (İçi, Tuzlu, Haşlanmış), Mercimek Çorbası, Yörsan Yarım Yağlı Yoğurt. more...
losing 5.0 lb a week

2 Supporters    Support   

Comments 
ikisini de denedim bana göre sadece acıkınca yemek 
30 Jun 15 by member: tanriuzgun
Ee sürekli acıkmadı mı :)) 
30 Jun 15 by member: kubra9393kubra
Cewap için teşekkürler ;) 
30 Jun 15 by member: kubra9393kubra
Düzenli olarak yemek zaten belli süre belii saatlerde yemek yiyince vücutta aynı aralklarla açlık hissi oluşuyor. 
30 Jun 15 by member: Ezgi11
Uzmana görün, sana özel oluşturduğu diyet listesini uygula. Yoldan bulduğun diyet listeleri sana göre değil. Ayrıca acıkmadan ye, susamadan iç. 
01 Jul 15 by member: nucromer
Karatay diyetine ve sünnete uygun olan günde 2 öğün beslenmek.  
01 Jul 15 by member: ZynpB
sünnete uygun şeyler yediğinde zaten acıkmayacaksın. Akşamda erken yattığına göre akşam yemeğine ihtiyaç duymayacaksın. Sürekli hareket ettiğin için metabolizman besinleri daha iyi değerlendiricek ve açlık hissin düşecek. 
01 Jul 15 by member: nucromer
Ya diyetisyenler hep 6 öğün veriyo sağlıklı olann bana göre sünnet olan yani 2 öğün diye düşünüyorum ama bu seferde diyetisyenle ters düşüyoruz 
01 Jul 15 by member: kubra9393kubra
neden sünnete takılıyorsun? bu işin oluru 6 öğün ise ye gitsin.. 
01 Jul 15 by member: nucromer
Sağlıklı değil bence 6 öğün yiyince mide sürekli çalışıyo hiç dinlemeden az az sık sık yemek sürekli kan şekerini yüksek tutuyo ve ilerki yaşlarda diyabete sebeb oluyo oysa yemek yiyince diğer yemeğe kadar vücud dinlemeli şeker normal değere düşmeli şahsen ben hep 2 öğün yerim ve daha az acıkırım tabi bunlar benim fikirlerim birde genellikle sünnet olan şeyleri tıp da sağlık cihetinden destekliyo mesela ayakta su içmenin bir çok zararı var bişimsel olarak kanıtlanmışaynı zamanda da hadis var suyu oturarak için diye 2 vs vs vs o yüzden 2 öğününde çok ç sağlıklı olduğunu düşünüyorum 
01 Jul 15 by member: kubra9393kubra
sünneti karıştırmayın bu işe, sünnete uysaydınız zaten zayıflama ihtiyacı duymazdınız. bu tartışmayı bir kenara bırakalım. Kan şekeri konusuna gelelim. Kan şekeri üretiminden sonrasına biraz bakıcak olursak, önce şu soruyu cevaplamamız gerekiyor, birden yüklememi mantıklı yoksa azar azar mı?  
01 Jul 15 by member: nucromer
1- Kan şekeri yüklemesi, yani sizin bahsettiğiniz 2 öğünden 1 tanesinde ki sizin günlük ihtiyacınız olan kalorinin kısılmış miktarı 1300 ise adil dağıttımızda bu 650-700 kalori olur. Sizin diyet yapıyor olduğunuzu düşünürsek, sağlıklı besinler ile bu kaloriyi tek oturuşda almanız inanın çok zor. Bende bunu anlatmaya çalışıyorum size. Hadi diyelim ki aldınız. Bu sizin kan şekerini gün içerisinde belli bir zaman dilimi içerisinde yükselticek ve diğer zamanlarda kendini temizliycek. Buradada haklısınız. Ama kan şekeri birden yükselince nelere yol açar biliyormusunuz? 
01 Jul 15 by member: nucromer
demek istediğinizi anladım günlük ihtiyacı alabilmek için az az sık sık yemek gerekiyo diyorsunuz zaten benim de sorum buradan çıktı" 2 öğün de 1300 almak mümkün değil 6 de bana mantıklı gelmiyo " bakalım ben araştırıyorum kendime uygun bi beslenme şekli .. ayrıca sünneti önceden uygulamayıp kilo aldık diye şimdi de uygulamaya gerek yok gibi düşünmemek lazım ..Fikirleriniz için teşekkürler 
01 Jul 15 by member: kubra9393kubra
Bence 6 ogun. Cunku iyle olunca vucudun bolluk yasiyo ve calisiyo. Zor gunlerde oldugunu dudunmedigi icin depo etmiyo. Yani az ama sık sık. 
01 Jul 15 by member: selinayakturk
3 öğün  
01 Jul 15 by member: ozlemergun
Peki, cipsleri yerken kolaları içerken veya herhangi bir ambalajlı ürünü abartılı ve sürekli şekilde tüketirken sünnet neredeydi? bence bırakın bu sünnet takıntınızı. Hanginiz sofradan aç kalkıyor? Oturarak su içmekle yürümez bu gemi. Önce derdinizden kurtulun sonra sünnet edersiniz. Ayrıca şu dipnotu vermek istiyorum. Sizin atıştırmalık diye bahsettiğiniz şeyler, diyette 6 öğünün içine dahildi. Merak etmeyin, 6 öğünün 2 si ana öğün 1'i yarım öğün geri kalanı ise atıştırmalıkdır.  
02 Jul 15 by member: nucromer
Sen beni nerden biliyon da konuşuyosun acaba ben 2011den itibaren ne kola ne cips ne ambalajlı herhangi bi ürün yemedim ve bu değişime girdiğimde 80 kilo da değildim 1 senede aldım ben bu kiloları.hem ben sadece gimdes sertifikali ürün tükettiyorum haricinde tek bi ürün bile yemiyorum bunu zauıflamak için değil helal ve sünnet olması için yaptım ewet canım benim sünnet takıntım var ve öyle yanlız su içerken uygulamıuorum ki zaten seni hiiiiç alâkadar da etmez nerdesin necisin bilmem ama benim nerde kim olduğumu sen hiç tahmin edemezsin o uüzden niyet okumayı bırak hadi sana ii günler !!!!! 
02 Jul 15 by member: kubra9393kubra
6 öğün sağlıklı değil yeni bilgiler böyle diyetisyenler yanlış biliyor son gelişmeleri takip eden doktorlara sorun 
02 Jul 15 by member: CallanPinckney
Ohooo muhabbet nerelere gitmiş.bence kesin konşmayalm.herkesn vücudu yapısı alışkanlıkları farklıdır yaşam şekli farklıdır. 3 öğün 5 öğün farketmiyor.bence diyet yapmak yani belirli kilo gelene kadar şu akdar yiyim şunu yiyim bunu yiyim demek değil kilo vermede etken.kendi adıma konuşuyorm.sporcu olmama rapmen çok salmıştm kendmi 78kilo olmştm.diyet yapmaya da karar vermemiştim.dert etmiyodm.bi gün diyet yapmaya karar veren bir arkadaşmla kahvaltı yaparken poğaça simit yerine normal ymurta ve peynir içeren kahvaltı yaptm o şekilde dikakt etmeye başladm ve yaklaşık3 ayda 12 kilo verdim.bence önemli olan biraz yeme alışkanlklarnı değilştrmek.yani işlenmiş paketli gıdalardan kendiniz yemek yaparsanız yemeğe ne kadar ne koyduğunuzu bilirseniz.yağ kullanımını bi miktar azaltırsanz çok şey farkeder.ayrıca 6 öğün yiyip kan şekerinin yüksek olması da o şekilde değil.kan şekerinin yükselmesi ne yediğine de bağlı.glsemk indeksi yüksek bi besn alırsan kan şekerin hemen yükseklir.ve vücut bnu dengelemek içn insülin salgılar bu işlem sonunda tekrar açıkırsınız.yani çözüm saatlerce aç kalmak değildir.ara öğünde yada acıktığmzsa glsmk şndeksi düşk ürünleri tüketmektr.böylece hem karnınızn açlığı yatşr hem de kan şekeriniz yükselmemiş olr.bu yüzdendir ki ara öğün yiyip kan şekerinin sürekli düşmesni ya da yükselmesni önleyebilrz.ara öğün yememe bana mantıkk gelmiyor çnkü bir öküz bile yesen 3-4saat sonra acıkır insan vücudu. 
08 Jul 15 by member: Ezgi11

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



kubra9393kubra's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.