kimmmerd's Journal, 30 March 2018

Vraagje..
Mijn BMR is 1950 kcal. Ik heb een trage schildklier, Per week ga ik: 2x een uur naar de sportschool, doe 1x zumba en 2x per week wat krachtoefeningetjes thuis en ik wandel/fiets zo'n 3x per dag met/naar de hondjes. (veel weten dit wss al maar herhaal het voor de zekerheid)

Met beweging (heb normale beweging ingevuld) erbij wordt er geadviseerd om 3000 kcal p/d te eten. Nu weet ik dat als ik daar 500 kcal onder ga zitten ik een halve kg per week zou kunnen afvallen.. maar dan zou ik dus 2500 kcal per dag moeten eten en tot nu toe kom ik met moeite rond de 2100 kcal per dag. Eet goede vetten, zoveel mogelijk langzame koolhydraten, volkoren producten, geen brood, halve porties rijst en aardappels, veel zelfgemaakte sauzen. Beperk mijn koolhydraten tot 150/200 gram per dag en drink alleen maar water en thee enz enz.

Mijn vraag is nu.. denken jullie dat 2000 kcal te weinig is voor mij? Of misschien wel te veel?  Weet het zelf namelijk helemaal niet meer. Aangezien ik al 3 weken stil sta en het erop begint te lijken dat ik morgen bij mijn weegmoment weer veel ben aangekomen.. Wilde zelf iets minder dan 2000 kcal gaan proberen ivm met mijn trage schildklier maar vraag me af of dat wel een goed idee is, omdat ze met mijn beweging 3000 kcal aanraden en ik dan meer dan 1000 kcal per dag te kort zou komen. 2500 kcal klinkt daarin tegen weer zoveel, aangezien ik met 2100 kcal ook niet goed afval...Tips zijn zeer welkom!🤗

Diet Calendar Entries for 30 March 2018:
1796 kcal Fat: 76.28g | Prot: 66.54g | Carb: 211.32g.   Breakfast: Groene Thee, Ekoplaza Gebroken Lijnzaad, AH Doosjevol Blauwe Bessen, Campina Halfvolle Melk, Quaker Havermout (40g). Lunch: Groene Thee, Gekookt Ei, De Vegetarische Slager Petit Filet À L'americain, Wasa Volkoren Cracker, Blue Band Halvarine, Linessa Komijn 30+, Bolletje Ontbijtcrackers Spelt Volkoren. Dinner: Melkan Roomboter Ongezouten, Lidl Kaiserbroodjes, Maggi Aroma, Jumbo Geraspte Kaas Jong Belegen 48+, Olijfolie, Rode Paprika, Champignons, AH Prei, AH Puur & Eerlijk Tomatensaus met Basilicum, AH Basic Macaroni. Snacks/Other: Melkan Slagroom, Jumbo Appeltaart, Campina Halfvolle Melk, Kaneel, Appel. more...
3266 kcal Activities & Exercise: Zumba - 20 minutes, Bicycling (leisurely) - <10/mph - 30 minutes, Walking (slow) - 2/mph - 35 minutes, Resting - 14 hours and 35 minutes, Sleeping - 8 hours. more...

2 Supporters    Support   

1 to 20 of 41
Comments 
alle bmr berekeningen zijn standaard en dus voor "gezonde" mensen. de mensen die ik ken met traagwerkende schildklier hebben van hun arts een lagere richtlijn gekregen omdat ze gewoon een minder snelle verbranding hebben. ik zou het aan je arts vragen, die je ook de medicatie voorschrijft 
30 Mar 18 by member: Elfje69
Zie dat mijn tekst maar half zichtbaar is, als je naar mn profiel gaat is mijn hele post wel zichtbaar.. @elfje69 thanks voor je tip! maar zou een arts verstand hebben van aantal kcal? is dat niet meer werk van een diëtiste? 
30 Mar 18 by member: kimmmerd
Een arts die gespecialiseerd is in schildklier werking weet als het goed is ook wat dat doet met je verbranding. Sorryff kort, ben onderweg 
30 Mar 18 by member: Elfje69
Ik denk dat inderdaad een keer vragen aan een arts die er verstand van heeft, zeker een goed idee is. De huisarts heeft vaak naar mijn mening overal een beetje kennis van. Ik zou denk ik als ik jou was niet onder de 2000 gaan zitten, dat is al een flink stuk onder je verwachte verbruik. Misschien anders eens 2 dagen in de week naar 2500, gewoon om je systeem een beetje wakker te schudden. Google anders ook eens naar soorten voedsel die de schildklier stimuleren, dat kan misschien ook helpen op een natuurlijke manier. Hou vol, meid! 
30 Mar 18 by member: Yvyvie
Als je een gediagnosticeerde trage schildklier hebt, moet je medicinale schildklierhormonen nemen. Daarmee zou je verbranding eigenlijk normaal moeten zijn. Mede daarom krijg je die medicatie ook. Oha zijn artsen (en ook internisten die gaan over schildklier) ervan overtuigd dat je mét die vervangende schildklierhormonen gewoon zou moeten kunnen afvallen. Zij gaan uiteraard uit van een gemiddeld persoon en weten natuurlijk eigenlijk nooit echt wat een specifiek persoon al achter zich heeft aan (crash)diëten en andere oorzaken voor mogelijke schadelijke ontregelingen van de stofwisseling.  
30 Mar 18 by member: Tijmpje
Ik heb er inderdaad medicatie voor en volgens de arts zijn mijn waardes met de huidige dosis medicatie die ik nu al 3 maanden slik goed, daarom kan hij ook niks meer voor me doen.  
30 Mar 18 by member: kimmmerd
Als je goed bent ingesteld op je medicatie, zou alles zo´n beetje normaal moeten verlopen. Moeite met afvallen zou in dat geval dan niet aan de schildklier of de medicatie liggen, volgens artsen. 
30 Mar 18 by member: Tijmpje
Goh ik heb altijd gedacht dat een gemiddeld persoon max 2000kcal nodig heeft. 7000kcal verbranden is 1 kilo pure vet. As je dus 1300kcal per dag eet ben je na 10 dagen 1 kilo vet kwijt. Daarbij sport je dan nog 3x in de week en verbrand je dagelijks ook gewoon met wandelen en fietsen. Dat zou ook ongeveer 2000kcal per week zijn. Ik val er altijd 1,5 kilo tot 1 kilo per week mee af. 
30 Mar 18 by member: Tieffie
@tieffie Nee zo werkt het niet helemaal. 1300 kcal per dag is een crashdieet, slecht voor je lichaan en je doet er je lichaam ook tekort mee. Heb een paar jaar terug toen ik ook nog onwetend en jong was ook geleefd op 1500 kcal per dag en ja klopt, ik viel er snel 25 kg mee af maar het zat er dan ook weer snel aan. Daarnaast heb ik er een trage schildklier aan over gehouden. Beter niet doen dus. 
30 Mar 18 by member: kimmmerd
Precies. Al die berekeningen en info die je normaliter overal om je oren geslingerd krijgt, is allemaal gebaseerd op de gemiddelde persoon. En voor gezonde, gemiddelde personen is 1400 kcal ook zeker niet gezond. Maar wie is er nu exact gemiddeld? Niemand toch? De een heeft meer spieren, de ander houd doorlopend vocht vast, sommige mensen zijn meer of minder chronisch ziek of ondervinden verstoring door hun hormonen. We zijn tenslotte individuen!  
30 Mar 18 by member: Tijmpje
Dan heb ik geluk dat het voor mij geen trage schildklier bezorgd heeft. Ik eet al jaren onder de 2000kcal. Ieder zijn eigen dingetje. Succes verder met afvallen 
30 Mar 18 by member: Tieffie
Wat niet is, kan nog komen. Het hoeft nl niet een direct merkbaar gevolg te zijn. In de meeste gevallen zelfs komt een beschadigde schildklier pas werkelijk jaren nadien pas aan het licht. 
30 Mar 18 by member: Tijmpje
@tieffie ligt eraan hoeveel je weegt e.d. Als je heel licht bent en klein bijv dan heb je echt geen 2000 kcal per dag nodig. Je kan eventueel je bmr berekenen via internet als je interesse heb. Das op basis van lengte, gewicht enzo. Dan word er voor je berekend hoeveel kcal jouw lichaam nodig heeft om normaal te kunnen functioneren. Jij ook succes met je doelen! @tijmpje dat wilde ik ook zeggen idd. Das voor de gemiddelde mens, maar wat is gemiddeld. Ieder lichaam is anders. 
30 Mar 18 by member: kimmmerd
@tijmpje klopt. Helaas kwam ik er ook pas 4 jaar later ofzo achter 😯 
30 Mar 18 by member: kimmmerd
ik weet niet of het door de schildklier komt maar je eiwit zit heel laag. doe je en menu via eigen inzicht of krijg je wel wat advies. ik moet namelijk 2000 callorien aan houden en ja heb er ook moeite mee hoor maar moet 47 koolhydraten 30 procent vet en 23 procent eiwitten. daarom heb ik meer kwark toe gevoegd vanwege de eiwitten. succes.  
30 Mar 18 by member: bianca114,7
Dus als ik onder mijn BMR eet dan kan ik schildklierproblemen krijgen? Ik dacht eigenlijk dat ik goed bezig was.. Eet ook iets van 1300 calorieen op een dag. Heb ook niet het idee dat ik weinig eet, pak vooral dingen met weinig calorieen en heb overdag niet vaak een hongergevoel. Heb juist het idee dat ik hierdoor mijn levensstijl heb aangepast. 
30 Mar 18 by member: mariekevermeer
Niet alleen schildklier problemen Marieke. Onder je bmr eten (langdurig) is niet gezond. Je doet je lijf tekort omdat het dus niet de nodige kcal binnen krijgt om alles goed te laten verlopen.. ga gewoon zo door zoals je doet en voeg daar iets aan toe. 
30 Mar 18 by member: elntien
@Marieke als je bmr 1300 kcal is, is er niets aan de hand voor jou, maar dan moet je wel erg licht en klein zijn wil je lichaam zo weinig nodig hebben denk ik.. Ja snap ook niet waarom die eiwitten bij mij altijd zo laag uitvallen. Drink wel elke dag 1 glas melk, meerdere keren in de week ei, veel kaas en griekse yoghurt aangezien ik vegetarisch ben, maar dit lijkt me verder geen probleem. Is een schema volgens eigen inzicht, maar @bianca114,7 waarom eet jij meer koolhydraten dan vetten als ik vragen mag? Ik eet meer vet dan koolhydraten omdat ik had gehoord dat vetten vaak beter zijn voor je dan koolhydraten. 
30 Mar 18 by member: kimmmerd
Men hanteert een minimum van 0,8 gr eiwit per kg lichaamsgewicht (bij normale inspanning ed) en natuurlijk weer uitgegaan van een gemiddeld gewicht. Ik geloof wel dat dat er een maximum qua totaal is. 
30 Mar 18 by member: Tijmpje
Ik at eerder ook minder koolhydraten maar werd mij uit gelegd dat je lichaam dit meer kan gebruiken dan vetten. En ik.moet zeggen ik voel me wel beter. Kijk maar een naar koolhydraten te korten. En het is dan gedn wit product maar een volkoren product dus dd langzame koolhydraten en melk bevat minder eiwitten en aangezien jij meer sport dan dat ik doe zou ik wel proberen die iets omhoog te krijgen. 
30 Mar 18 by member: bianca114,7

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



kimmmerd's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.