kimmmerd's Journal, 06 October 2017


Diet Calendar Entries for 06 October 2017:
1896 kcal Fat: 96.94g | Prot: 54.38g | Carb: 200.40g.   Breakfast: Groene Thee, AH Rode Pitloze Druiven, Blue Band Halvarine, My Best Veggie Vegetarische Salami, Wasa Volkoren Cracker. Lunch: Olijfolie, AH Rucola, AH Gesneden Uien, Knoflook, Parmezaanse Kaas, AH Pijnboompitten, AH Pesto Alla Genovese, Bio+ Penne Volkoren. Dinner: AH Ravigottesaus, De Vegetarische Slager Vegetarische Kipnuggets, Suiker, Margarine, Wortelen, Nootmuskaat, Campina Halfvolle Melk, Aardappelen (zonder Schil, met Zout, Gekookt), Olijfolie. Snacks/Other: Doritos Sweet Chili Pepper, Campina Halfvolle Melk, AH Smeerbare Roomboter Gezouten, Peijnenburg Volkoren Ontbijtkoek (25g), Beemster 30+ Oude Kaas, Blue Band Halvarine, Bolletje Ontbijtcrackers Havermout. more...
3053 kcal Activities & Exercise: Bicycling (slow) - 11/mph - 8 minutes, Sexual Activity - 20 minutes, Cooking - 15 minutes, Walking (slow) - 2/mph - 18 minutes, Cleaning - 13 minutes, Sleeping - 9 hours and 10 minutes, Resting - 13 hours and 36 minutes. more...

8 Supporters    Support   

1 to 20 of 31
Comments 
Heeft een van de vegetariërs hier onder ons deze bapao broodjes van De Vegetarisch Slager al geprobeerd? Wat vinden jullie ervan? Ben zo benieuwd! Elke keer als ik in de koelkast moet zijn kijkt deze me aan, maaar ik wacht verstandig nog even tot het weekend...😅 Hoop koolhydraten enzo 😔 
06 Oct 17 by member: kimmmerd
Ik ken zoiets wel van een ander merk en die vond ik maar zozo. Zoet en inderdaad calorieën! Dan maak ik liever andere keuzes. 
06 Oct 17 by member: ankbais
Maar deze kan natuurlijk wel lekker zijn. 😉. Heb je de gehacktbal wel eens geproefd? Ja met een ck. Nog wel😜. De hamburger is echt mijn favoriet! 
06 Oct 17 by member: ankbais
Hahaha ja erg he. Ben benieuwd wat voor namen de producten binnenkort gaan krijgen 🤣 Jaaa die is ook lekker, heb ik vorig weekend nog gegeten op een belegd broodje😍 
06 Oct 17 by member: kimmmerd
de hamburger dan xd Gehacktbal is ook lekker ja (: 
06 Oct 17 by member: kimmmerd
@kimmerd: je besluit om geen vlees te eten, maar je gaat wel opzoek naar "vlees"producten (producten die naar vlees smaken). Is dat niet een beetje tegenstrijdig?  
06 Oct 17 by member: Winanda!
Ik eet geen vlees omdat ik tegen dierenleed ben.. niet omdat ik de smaak niet lekker vind. Dus snap je vraag niet helemaal..🤔 
06 Oct 17 by member: kimmmerd
Daarnaast komt de smaak van jouw "stukje vlees" niet van het lijk maar van de kruiden die erin/op zitten.. Ook kiezen veel fabrikanten ervoor om vleesvervangers te laten lijken op vlees om zo vleeseters aan te moedigen om te kiezen voor diervriendelijke producten. Daar kan ik alleen maar achter staan. 
06 Oct 17 by member: kimmmerd
Ik denk dat het meer te maken heeft met de structuur? Zoals vegetarisch reepjes lijken op schnitzel, en vegagehakt dus op gehakt. Wat je kunt rullen voor bv een wrap. 
06 Oct 17 by member: annemiek rembil
@winanda! Producten van de vegetarische slager smaken niet naar vlees. Ik ben blij met dit soort vleesvervangers. Het is gemakkelijk in het gebruik en het smaakt ergens naar. 
06 Oct 17 by member: ankbais
Ik bedoel het smaakt lekker. Kruidig. 
06 Oct 17 by member: ankbais
@ankbais Zal Jaap, de eigenaar van de Vegetarische Slager niet leuk vinden om te horen 😋 Hij probeert zijn vleesvervangers wel degelijk naar vlees te laten smaken. Dat doet hij grotendeels door dezelfde kruiden te gebruiken die in vlees worden gebruikt en inderdaad @annemiek, ook de structuur is daarbij belangrijk. Hij is zelf jarenlang vleeseter en agrariër zelfs geweest en wilde geen dieren meer eten, maar miste wel de smaak van vlees. Daarom mogen wij dankzij hem van deze heerlijke diervriendelijke producten genieten. 
06 Oct 17 by member: kimmmerd
@kimmmerd. Wat je proeft bij vlees zijn de kruiden! Niet het vlees. De structuur wordt zeker geëvenaard. Daarom lijkt het ook op vlees. Maar ik eet deze vleesvervangers niet omdat ze op vlees lijken maar omdat het lekker is. Dat heeft Jaap heel knap gedaan! Ook deze producten zouden niet smaken zonder de kruiden. Vlees smaakt ook niet zonder. Mensen gingen trouwens vlees kruiden om de smaak van bedorven vlees te verhullen. 😁 
06 Oct 17 by member: ankbais
@kimmmerd. Wat het 'm dus doet is de structuur van het product en de combinatie met de kruiden die we dus ook op ons vlees doen maakt het dat het herkenbaar is. Ik ben zelf overigens vegetariër geworden om het dierenleed en wat het aan voedsel kost om een lapje vlees te produceren. Voedsel wat ook direct gegeten kan worden. Ik vond vlees (met kruiden😉) lekker, maar nu mis ik het niet meer. Ik ben blij met de producten van Jaap, omdat het gemakkelijk is in het gebruik en dus niet omdat het naar vlees smaakt. 
06 Oct 17 by member: ankbais
Vegetariërs zijn altijd aan het uitleggen waarom ze geen vlees eten. Ik doe dat ook. Ik stel wel altijd de tegenvraag. Waarom eet de ander wel vlees? Ik accepteer het dat de ander vlees eet, maar mensen hebben wel problemen met mijn geen vlees eten. Ik ben de discussies wel eens beu. Hoe hebben andere mensen dat? 
06 Oct 17 by member: ankbais
@kimmerd: Ik eet puur-natuurvlees, waar geen kruiden/aroma's aan toegevoegd zijn, dus ik proef wel degelijk het dierenlijk ;) @ankbais: Ik ben zelf geen vegetariër, maar ik denk dat t bij de meeste gevallen zo is dat ze een stukje begrip missen. Dat kan komen omdat ze zich niet verdiept hebben in het hele verwerkingsproces of omdat ze niet zo veel om dieren/milieu geven, bijv. Maar ik kan me heeel goed indenken dat je t zat wordt om continu je keuze te moeten uitleggen.  
07 Oct 17 by member: Winanda!
@winanda! Kruid je zelf je vlees dan ook niet? Mijn man eet wel vlees maar altijd biologisch. Hij vindt overigens dat er te veel vlees wordt gegeten. Voor de gezondheid niet nodig. Hij eet ook vaak vegetarisch. Zeker nu met de producten van de vegetarische slager!😉 
07 Oct 17 by member: ankbais
@ankbais Ja dat is precies wat ik bedoel, de structuur en kruiden doen het hem. Fijn om te horen dat jij het doet vanwege het dierenleed!😀 Mensen die vegetarisch eten alleen maar voor hun eigen gezondheid, daar heb ik persoonlijk minder mee. echt he... ik snap ook sowieso niet dat deze vraag word gesteld in een app waar het om afvallen gaat.. ik vraag hier ook niet aan de vleeseters waarom ze wel vlees eten want inderdaad waarom eet je wel vlees? niemand heeft daar een geldige rede voor. De enigste gegronde rede is: "ik vind het lekker" dat is dan ook puur egoistisch. Dat maakt vegetariër zijn ook zo mooi vind ik, je zet je eigen principes opzij voor de dieren, om hen een goed leven te gunnen. 
07 Oct 17 by member: kimmmerd
Wat een gedoe om het woordje vegetarisch. @ankbais, Waarom zou je jezelf moeten verantwoorden omdat je vegetarisch bent? Doe ik toch ook niet omdat ik het niet ben. Ik vind het lekker en wat kimmmerd zegt, dat je dan egoïstisch bent, well zo be it. Lig er niet wakker van. 🤓 
07 Oct 17 by member: Warrigeboel
@Shirley Ik heb ook niet om een vegetarische discussie onder mijn foto gevraagt, maar schijnbaar is iemand erop tegen dat ik graag wil genieten van producten zonder dat onschuldige dieren daar voor hoeven te lijden. Snap niet wat daar mis mee is. Wat mij betreft hoef je daar niet wakker van te liggen. Normaliter zeg ik ook geen woord over vleesconsumptie, omdat ik vind dat iedereen daarin zelf keuzes mag maken en dat respecteer ik, maar een vegetarisch levenstijl word schijnbaar niet door iedereen geaccepteerd. 
07 Oct 17 by member: kimmmerd

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



kimmmerd's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.