kimmmerd's Journal, 04 April 2024

Wat een ***zooi weer sinds Pasen. Helaas gaat het weer precies zoals het vroeger ook altijd ging bij mijn ouders thuis. Hier wonen is niet ideaal, en ik zag er van te voren ook heel erg tegenop toen ik terug moest na mijn verbroken relatie.

Deze twee mensen vormen samen een front en vooral omdat mijn moeder mee gaat in alles wat mijn vader zegt. Ze hebben een hele ouderwetse denkwijze, communiceren is niet hun sterkste punt en koppig zijn ze ook. Ze leggen graag alle schuld bij mij, zien hun eigen fouten niet in en excuses maken kunnen ze niet. Daarom negeren we elkaar al sinds 2e paasdag. Als ik het zou willen uitpraten dan zal ik zelf het iniatief moeten nemen, maar ik ben initatief-nemen-moe.

Daarnaast kwetsen ze mij altijd enorm. Mijn vader zegt kleinerende dingen op momenten dat het hoog oploopt en maakt opmerkingen waarmee hij graag olie op het vuur gooit, lijkt het. Mijn moeder houdt zich tijdens dit soort gesprekken altijd afzijdig. Stel je voor dat je er iets van zegt als jouw man, jouw dochter de grond instampt. Ik heb haar gister weer eens gevraagd waarom ze dat blijft doen.  Haar antwoord? "Ik moet hierna nog met je vader samenleven en jij bent straks weer uit huis." Wauw. Ik werd stil van deze opmerking. En mijn gevoel dan? Steun aan je dochter geven? Doet dat er niet toe?

Therapie heeft mij geleerd dat mijn borderline klachten zijn onstaan doordat ik mij nooit gezien voelde door mijn ouders. Emotionele verwaarlozing noemt men dat. En dit is wat nu precies weer gebeurd. Ik slijt hele dagen huilend in bed, en zonder mij af in mijn kamer. Mijn ouders doen geen enkele moeite om het gesprek met mij aan te gaan. Zolang hun elkaar hebben, hebben ze niks te vrezen waarschijnlijk. Wat kan het leven toch verdomd eenzaam zijn.

Diet Calendar Entry for 04 April 2024:
1982 kcal Fat: 100.90g | Prot: 75.41g | Carb: 189.06g.   Breakfast: De Vegetarische Slager Kipworst, AH Goudse Kaas Jong Belegen 30+, Blue Band Halvarine, Wasa Sesam. Lunch: Pindakaas, Blue Band Halvarine, AH Goudse Kaas Jong Belegen 30+, Garden Gourmet Vegetarische Ham, Lidl Woutkorn. Dinner: Gele Paprika's, Olijfolie, De Vegetarische Slager Kipstukjes, Knorr Chicken Tonight Tomaten-Room Pikant, AH Zilvervliesrijst. Snacks/Other: AH Gemengde Zoete Drop, LU Mini Crackers (Pakje), Koningsvogel Sambal Manis, Wasa Sesam, Jumbo Kaasuienbollen, Johma Vrije Uitloop Ei Salade, AH Avocado Eetrijp, De Vegetarische Slager Kipworst. more...

14 Supporters    Support   

Comments 
Ik neem het mijn ouders enorm kwalijk dat mijn leven al jaren een puinhoop is. Dankzij hun slechte manier van met emoties omgaan en communicatie betaal ik daar al jaren de prijs voor. Het is bizar wat emotionele verwaarlozing aan kan richten.. Mij niet gezien voelen loopt als een rode draad door mijn leven. vriendschappen, werk en relaties onderhouden loopt keer op keer mis, omdat ik zo snel schiet in emoties van niet gezien voelen en er daardoor conflicten ontstaan. Ik heb zoveel bevestiging nodig dat ik er mag zijn dat mensen hier moe van worden, ik heb last van verlatingsangst en ben enorm onzeker over mijzelf. Ik voel mij door alles en iedereen afgewezen. Zelfs als vreemde op straat onaardig tegen mij doen ben ik daar heel gevoelig voor en kan ik daar enorm van slag van raken. Helaas uit het zich niet altijd in verdriet, maar soms ook in woede. Mijn dieet lijdt hier ook enorm onder. Op momenten dat het echt niet meer gaat dan troost ik mezelf met eten en drank. Ik zie echt niet hoe ik hier uit moet komen en baal ervan dat het weer helemaal mis loopt met afvallen op deze manier. 
04 Apr 24 by member: kimmmerd
❤️ 
04 Apr 24 by member: SabineS85
💕 
04 Apr 24 by member: linkelouitje
Jeetje, wat een ongelooflijk heftig verhaal. En heel herkenbaar. Zelf ook opgegroeid in een onveilige thuissituatie en ook altijd dingen gezocht om mezelf te troosten. Ik heb helaas ook geleerd dat je soms mensen los moet laten. Zo heb ik al jaren geen contact meer met mijn ouders. Nu ik zelf kinderen heb, snap ik ook echt niet hoe een ouder zoiets kan doen… de gevolgen zijn inderdaad levenslang. Heel veel sterkte lieve meid ❤️ Is het niet mogelijk om elders te wonen bij andere familieleden, vrienden of wie dan ook? Dit lijkt me geen situatie waar je lang in moet blijven zitten. 
04 Apr 24 by member: Debby295
Dankjewel🥰 Wat fijn om te lezen dat ik niet de enige ben. Ik vind het woordje emotionele verwaarlozing nog lastig omdat ik ook veel goede momenten heb met mijn ouders. Alleen zodra er problemen zijn dan heb ik niks aan ze. Mijn ouders hun manier van goedmaken is doen alsof er niks gebeurd is of mij omkopen met spullen. Ze kunnen niet beter denk ik. Mijn maatschappelijk werker kwam vandaag precies met hetzelfde advies als jou dus we zijn wel bezig met een woningoplossing, helaas zijn de wachtlijsten overal lang en mijn therapeut wil gesprekken gaan voeren met mijn ouders erbij dus hopelijk biedt dat tot die tijd wat verlichting... maar of dat zin heeft met een middeleeuws denkende vader en een moeder die haar man alleen maar wil pleasen... geen idee. De prijs ervan betaal ik tenslotte toch al jaren. Ik heb sinds 2 jaar ook fybromyalgie ontwikkelt en daarvan is bekend dat het vaak ontstaat door traumas. Dus verbaasd me niks als deze chronische pijnklachten zijn ontstaan door teveel stress in mijn leven. 
04 Apr 24 by member: kimmmerd
❤️ 
04 Apr 24 by member: Antoinette loves food...
 
04 Apr 24 by member: Suzepluus
🫂🥰 
04 Apr 24 by member: Elfje69
Och lieve meid ik 🙏🏻 en hoop dat er gauw een veilige oplossing voor je komt. Zorg alsjeblieft goed voor jezelf je bent het dubbel en dwars waard. ❤️❤️💐💐🫂🫂😘😘 
04 Apr 24 by member: Ria7057

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



kimmmerd's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.