bontehond88's Journal, 21 May 2018

NPO3 21.00 Broodje gezond
Over koolhydraatarm eten

Diet Calendar Entries for 21 May 2018:
1568 kcal Fat: 88.08g | Prot: 65.67g | Carb: 129.98g.   Breakfast: Weerribben Zuivel Grasboter Biologische, Koffie, Valle Del Sole Virgin Kokos Olie, Kaneel. Lunch: Snoepgoed Zoute Dropmix Suikervrij Vegetarisch, Bolletje Goedbezig_Havermoutreep_Naturel. Dinner: Valle Del Sole Virgin Kokos Olie, Garden Gourmet Vegetarische_Spekreepjes, Campina Room Culinair Light, AH Geraspte Goudse Kaas Jong Belegen 30+, AH Pompoenpitten, Monini Olijfolie Classico, AH Peen Julienne, AH Oranje Paprika, AH Zoete_Aardappel Spaghetti. Snacks/Other: Sultana Justgood_Fruitreep_Havermout_Noten, Cafeïnevrije Koffie, Arla Protein Kwark Naturel 0.2%, Lekker Puur Dadel & Notenmix, Avocado, Aroy-D Kokosmelk, Quaker Havermout Biscuit Golden Syrup, Koffie. more...
2074 kcal Activities & Exercise: Walking (moderate) - 3/mph - 1 hour and 30 minutes, Resting - 14 hours and 30 minutes, Sleeping - 8 hours. more...

12 Supporters    Support   

1 to 20 of 31
Comments 
Nou gewoon aan de volkoren boterhammen dus ipv de koolhydraten arme 🤣 
21 May 18 by member: Mootjuh0107
Hè gemist. 
21 May 18 by member: jong1432
Jammer gemist  
21 May 18 by member: Biene Mays
ga je toch weer twijfelen  
21 May 18 by member: johan.wierckx
ik heb het weg gezapt, kreeg bijna rolberoerte van ergenis 
21 May 18 by member: Elfje69
Elfje> dank je! Ik ben blij dat jij het zegt. Ik ergerde me kapot. 
21 May 18 by member: Yvyvie
Yvyvie, ik vind (bijna) niets zo erg als mensen die zg ergens autoriteit in heten te zijn, slap uit hun nek kletsen en ronduit onwaarheden vertellen. Kwalijke zaak, bah. 
21 May 18 by member: Elfje69
Oh.. nou word ik toch benieuwd.. 🤔☺️ 
21 May 18 by member: elntien
Ik lees online veel op Amerikaanse en Australische sites en heb soms het idee, dat we in Nederland een beetje achterlopen op gezond eten en we zijn enorm brood-verslaafd, daar verbaasde mijn buitenlandse collega’s in mijn vorige baan zich enorm over. 
21 May 18 by member: Yvyvie
Dat sowieso, maar als je weet dat het studiemateriaal van de diëtisten in opleiding wordt geleverd/gesponsord door Unilever weten je eigenlijk al genoeg. Gelukkig zijn er inmiddels steeds meer ziekenhuizen en huisartsen die mensen op Kha zetten, juist omdat het alleen maar goed doet (diabetes omlaag, bloedwaarden verbeteren, etc)  
21 May 18 by member: Elfje69
Ik vond het wel interessant, zelf ben ik niet zo'n Brood eter, eet 2 a 3 boterhammen per dag als ik niet dieet. Ik hou er gewoon niet zo erg van. Wel hou ik erg van pasta, dit eet ik ook gewoon tijdens een dieet, mensen doen altijd verbaasd als ik een bord met pasta /rijst eet tijdens een dieet. ik let daarbij wel op porties dus ja de koolhydraten blijven aan de lage kant maar de calorieën ook, Ik ben het zelf wel eens met de uitingen van de personen in het programma, het is meer het minder in nemen van calorieën wat er voor zorgt dat je afvalt. Deze week 2 x pasta op en 1 keer rijst, eet gerust aardappelen en val zonder veel moeite 4 kg in 1 week af. Ik eet gewoon niet meer dan 1400 calorieën op een dag terwijl ik er al gauw tussen de 2500 en 3000 verbrand. Het is gewoon zorgen voor een balans in voeding en beweging.  
21 May 18 by member: tarty_patrick
@tarty_patrick Las dat je 3,5kg was aangekomen in 3 weken dus het meeste wat je kwijt bent van die 4kg was wss gewoon vocht wat je vasthield na al dat slechte eten in korte tijd. Gaat er bijna altijd snel af als je iets in een korte tijd bent aangekomen. Ik irriteerde me echt mateloos aan het feit dat ze de hele tijd zeiden dat je met elk dieet even makkelijk kan afvallen. Hoe verklaar je dan dat je met koolhydraat arm makkelijk 4kg kan afvallen in een week en met een normaal dieet met moeite 1kg per week?  
21 May 18 by member: kimmmerd
jammer niet gezien. kijk het vanavond wel terug. hoop ik.. 
21 May 18 by member: bianca114,7
@kimmmerd klopt dat heb ik ook geschreven in m'n logboek. Het dik worden, dat heeft naar mijn denken weinig met de koolhydraten opzich te maken, dat heeft volgens mij eerder met de calorieën innamen te maken, als de calorie innamen bij het ene dieet hoger ligt dan bij het andere weet ik zeker dat je bij het lage calorieën dieet sneller afvalt. Tel daarbij de extra beweging en het gaat hard. Bij sommige diëten heb je ook weinig eet momenten, erg slecht want volgens mij gaat alles langzamer werken. Dus het zal voor even werken maar lange termijn no way Begrijp me niet verkeerd, Ik denk wel dat teveel koolhydraten in nemen slecht is, maar dat is toch met alles waar teveel van ingenomen wordt.  
22 May 18 by member: tarty_patrick
Als je te snel afvalt kan het er ook sneller weer bij komen en je huid moet ook de tijd krijgen..  
22 May 18 by member: bianca114,7
Kimmerd, een deel van de koolhydraten die je eet worden als glycogeen opgeslagen in je lever en spieren. Hier wordt heel veel vocht bij gebruikt. Ga je kha eten, dan breek je die voorraad af en verlies je dus kilo's vocht. Vandaar dat het snel lijkt te gaan.  
22 May 18 by member: Henretteketet
Ze refereerden niet naar wit brood en witte pasta’s en dat die khd wel slecht zijn. Dat maakt t een beetje een promo voor de bakker haha 
22 May 18 by member: lgreinerart
Goede tip, deze documentaire! Heb 'm net even bekeken en vind het verhaal duidelijk en goed onderbouwd. Het bevestigt overigens mijn eigen "ervaringen met koolhydraten". Ik eet elke dag volkorenbrood en een paar keer per week zilvervliesrijst en pasta en kan daarmee prima afvallen. De vinger wordt in het programma volgens mij ook terecht op de zere plek gelegd: het aankomen en (te) dik worden heeft voor de meeste mensen (en mijzelf!) gewoon alles te maken met het (eet- en beweeg)gedrag.  
22 May 18 by member: Nebulas
Ben het er niet helemaal mee eens. Als ik dezelfde hoeveelheid calorieën eet, maar meer koolhydraten dan verlies ik minder gewicht. Heb dagen dat ik rond de 1700 kcal eet en 195 gr koolhydraten en wel eens dagen met 1700 kcal en 135 gr koolhydraten en dan merk ik echt wel verschil op de weegschaal. Maargoed je hoeft mij niet te vertellen dat koolhydraat arm slecht is want ik ben er zeker geen voorstander van en denk ook inderdaad niet dat het goed is voor je lichaamsherstel, maar denk wel dat je er sneller mee afvalt dan de meeste andere dieets, daar gelaten of het goed of slecht voor je lichaam is. En inderdaad ik mijd ook vooral de koolhydraten uit witte producten. Neem tegenwoordig alles volkoren. 
22 May 18 by member: kimmmerd
Ik heb m nog niet gezien, ga ik nog wel doen, maar kan uit de reacties de strekking wel opmaken. Ik ben zeker van mening dat wat je eet veel meer van belang is dan hoeveel je eet. Ik ben niet van de extremen, geen khd arm, niet 24 uur vasten.. mijn motto is natuurlijk ook niet voor niets, “doe maar gewoon gezond” Dus met mate volkoren brood en pasta, en vooral de suikers vermijden. “That sugar film”(vorige week op tv) is een perfect voorbeeld van wat voeding (suiker) met je doet ook al eet je dezelfde hoeveelheid kcal. Die man was alleen al 8 kilo (in 2 maanden) aangekomen door meer suiker te eten maar qua kcal gelijk te blijven. 
22 May 18 by member: elntien

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



bontehond88's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.