kimmmerd's Journal, 26 August 2017

1,1 kg erbij na mijn weegmoment vorige week.. Mijn ADH is 2600 kcal en ik eet gemiddeld 2100 kcal per dag aan gezonde kcal... superfoods, fruit/groentesmoothies, havermout, salades, veel maaltijden met groente, schep ook kleinere porties op van koolhydraat rijke dingen zoals pasta/rijst en ga zo maar door.. daarnaast sport ik 2x 1,5 uur in de sportschool en loop en fiets ik regelmatjg. Snap niet wat er mis gaat. Ik kamp met een trage schildklier waar ik ook medicijnen voor heb, die het afvallen iets zouden moeten versnellen. Op een of andere manier lukt het me al maanden niet om uit de buurt van de 120 te komen. Iemand tips?
261.5 lb Lost so far: 19.2 lb.    Still to go: 2.9 lb.    Diet followed reasonably well.

Diet Calendar Entries for 26 August 2017:
2927 kcal Fat: 125.08g | Prot: 66.92g | Carb: 322.33g.   Breakfast: Kaneel, Appel. Lunch: Smullers Patatje met, AH Kruidenboter, AH Wit Frans Stokbrood, AH Gesneden Uien, Tomaten, Champignons, AH Goudse Kaas Jong Belegen 48+, Uitsmijter, Witte Tafelwijn, Milbona Room, Olijfolie, Tomatensoep. Dinner: Margarine, Van Gilse Poedersuiker, Van Gilse Schenk Stroop, AH Goudse Kaas Jong Belegen 30+, Pannenkoeken. Snacks/Other: Flevosap Appelsap, Rivercote Pizzabroodje, Lay's Stokbroodje Kruidenboter Chips, Cola (met Cafeïne), Plus Muffin Blueberry Deluxe. more...
3398 kcal Activities & Exercise: Bicycling (slow) - 11/mph - 49 minutes, Resting - 15 hours and 11 minutes, Sleeping - 8 hours. more...
gaining 2.4 lb a week

6 Supporters    Support   

21 to 40 of 44
Comments 
Wil je kracht doen? Dan niet langer dan 45 minuten. Wil je cardio doen, dan dus niet langer dan 15 minuten. Wil je beide doen? Prima, maar zorg dat je training in totaal niet langer duurt dan 45 minuten en get cardioblok niet langer is dan 15 minuten. En dan 24 tot 48 uur (minimaal) rust (net zo belangrijk), in de zin van gebruikte spiergroepen deze tijd rust gunnen om te kunnen herstellen. 
26 Aug 17 by member: Tijmpje
Oke mooi. Dan zit ik nu dus al redelijk goed met 2100 kcal.. Alleen wel gek dat ik dan regelmatig zoveel aankom, nadat ik weer wat afgevallen ben. Denk zelf ook dat ik regelmatig kamp met vocht vasthouden, heel naar want het demotiveert als je daardoor steeds bij hetzelfde gewicht blijft hangen. Zal de 2000 komende week eens aanhouden en anders zak ik de week erop met 100 kcal ofzo..want aan vochtvast houden is denk ik niet echt iets te doen? 
27 Aug 17 by member: kimmmerd
Vocht vasthouden heeft eigenlijk iedereen wel in mindere of meerdere mate. Het kan zelfs bij de meeste mensen zorgen voor een marge van 2 kilo per dag. Veelal hoor je dan ook het advies om wekelijks te wegen omdat die dagelijkse schommelingen nogal verwarrend kunnen zijn. Invloeden die tot het vasthouden van extra vocht kunnen leiden kunnen hormonaal zijn, maar ook wát je eet is van invloed. Na echt zware inspanning of echt flinke krachttraining kan je lichaam als reactie ook vocht vasthouden omdat het dan reageert als op een blessure (wat het feitelijk ook heeft dan). Duurt eigenlijk nooit langer dan 1 dag, max. 2 voor extreme gevallen. 
27 Aug 17 by member: Tijmpje
Inderdaad Tijmpje die marges kennen wij al héél lang 😉😊 
27 Aug 17 by member: Budgie1
Ook wat extra drinken helpt. 
28 Aug 17 by member: annemiek rembil
2100 calorien voor een vrouw is wel veel. Een vrouw mag 2000 calorien op een dag. Als je daar niet onder gaat zitten val je dus niet af. Je moet dus wel minder eten en krijg je wat meer trek maar daar moet je even door heen want je maag moet kleiner worden. Ik eet heel lekker en gezond en het bevalt me super. Ik ben nu 9 dagen begonnen en ik ben 3,5 kilo afgevallen. Ik ben vaker begonnen met afvallen en hield ik niet eens 4 dagen vol. Als ik je tips moet geven zeg het me maar ! 😁 
06 Sep 17 by member: BentetenBroeke
BentetenBroeke, das niet helemaal waar wat je zegt. 2000 kcal is het gemiddelde voor een vrouw. Weeg je heel weinig dan heb je minder dan 2000 kcal per dag nodig, weeg je meer zoals mij (117,5kg) dan heb je over het algemeen wat meer nodig,2000 kcal bijv. Dat wat jij doet werkt voor een paar dagen, maar op een gegeven moment gaat je lichaam in de spaarstand als het te weinig binnenkrijgt. Zeker als je zo zwaar bent als ik heeft weinig eten geen nut, want dan gaat je lichaam op een gegeven moment op je reserves teren en val je dus niet meer af en sta je stil. 
06 Sep 17 by member: kimmmerd
2000kc per dag zei men inderdaad. Nieuwe richtlijn is ongeveer tegenwoordig 1500.  
06 Sep 17 by member: annemiek rembil
2100 is voor een vrouw van jouw leeftijd (je bent vrij jong toch?) de normale adh, al is dat wel afhankelijk van wat je allemaal doet op een dag. Die suggestie om telkens 100kcal minder te eten vind ik zo gek nog niet, want ik denk eigenlijk dat je best nog wat mag zakken. En zo kun je rustig uitzoeken wat voor jou werkt. Dat van dat sporten en die stresstand heb ik nog nooit gehoord, en ik heb veel gesport en gecoacht (duursport). Krachttraining is heel goed omdat je spieren opbouwt, en daarmee ga je meer kcal verbruiken. Voor je vetverbranding is het ook goed om op 60-70% van je maximale hartslag cardio te doen. Je vetverbranding komt op gang vanaf 20 minuten trainen op deze hartslagfrequentie. Je kunt het beste op de sportschool even uitzoeken wat jouw maximale hartslag precies is, maar je kunt het ook ook uitrekenen: 220-je leeftijd = je maximale hartslag.  
28 Sep 17 by member: Lynn1112
Even gekeken, je bent 23, toch? Dan zou jouw maximale hartslag dus 220-23=197 zijn, en 65% daarvan is 128. Als je cardio gaat doen op hartslag 128, en je doet dat langer dan 20 minuten (een uur bijvoorbeeld, of langer als je dat trekt) ga je vet verbranden. Kijk ook maar eens op de site van Leontien van Moorsel, Leontien.nl. Daar staat ook vanalles hierover.  
28 Sep 17 by member: Lynn1112
Ik zou eerst je BMR berekenen, dán pas de rest erop afstemmen. Qua voeding zit je sws goed, ga zo door! :) 
28 Sep 17 by member: Winanda!
Bedankt voor het meedenken @Lynn1112! Ik heb door telkens 100kcal te zakken gemerkt dat ik goed afval als ik rond de 1750 kcal eet. Probleem waar ik dan alleen tegenaan loop is dat ik volgens de berekeningen onder mijn BMR eet, wat dan ook weer slecht schijnt te zijn voor je lichaam. Wat betreft de cardio en de hartslag: Hoe kan ik mijn hartslag meten, moet dat met een bepaald apparaatje?🙈 ...Een uur cardio? mag dat dan ook verschillende apparaten achter elkaar zijn (bijv 4x 15 min?) en/of moet dat dan onafgebroken zonder kracht ertussendoor? want dat is wat ik nu doe, met kracht ertussendoor voor de afwisseling. Maar zie meerdere zware mensen bij mij op de sportschool veel cardio apparaten langere tijd achter elkaar doen, mij lijkt dat persoonlijk echt heel zwaar om vol te houden. 
28 Sep 17 by member: kimmmerd
Ik dacht dat je bmr berekenen volgens een standaardformule niet altijd een betrouwbare uitkomst geeft. Net als met die hartslag, niet voor iedereen klopt die formule. Want niet iedereen heeft die maximale hartslag. Ik zou voor je bmr dus even overleggen met een huisarts of diëtist. Voor je hartslag kun je een hartslagmeter kopen. Daarvan heb je hele hippe die van alles kunnen, die dus ook vrij duur zijn, maar je kunt ze ook al heel goedkoop krijgen. En die zijn ook al prima. Zolang dat ding je hartslag meet is het goed. Het is voor verbranding het best als je langer achter elkaar doortraint, maar het is ook belangrijk om dat rustig op te bouwen. Je kunt eerst 3x 10 minuten doen en dan 3x15 en dan 3x20. En dat je dan naar 2x 30 minuten gaat. Of zoiets. Maar bij veel sportscholen willen ze je wel helpen met het maken van een trainingsschema. Dus dat zou ik gewoon even vragen. Want ik zeg het allemaal van een afstand, en het is wel een goed idee als iemand die met je meekijkt je situatie kent. En je vragen kan stellen enzo.  
29 Sep 17 by member: Lynn1112
Als je wilt dat een hartslagmeter een zo accuraat mogelijk beeld weergeeft, koop er dan wel een mét een borstband om te meten.  
29 Sep 17 by member: Tijmpje
O, en wat je hormonen aangaat (zie eerder): het gaat om de goede 'balans tussen groeihormoon en cortisol' (zoek hier ook maar eens op). Te veel van het laatste maakt je dik. Als je meer wilt weten over het effect van sport op je hormonen, lees je dan eerst eens in bij De Hormoonfactor of Jesse van der Velde of zo. De meeste doordachte methodes en inzichten van tegenwoordig nemen dit aspect namelijk wél mee. 
29 Sep 17 by member: Tijmpje
bedankt voor de goede tips! Ga ik zeker mee aan de slag. Misschien dat ik dan ook inderdaad even langs de huisarts ga voor bmr advies. Ik wil voorkomen dat ik te weinig eet waardoor ik na het afvallen weer snel aankom, al eerder meegemaakt namelijk. Of dat ik halverwege niet meer afval. Zou zonde zijn. 
29 Sep 17 by member: kimmmerd
Ik had trouwens ook vanmorgen weer het idee dat sporten iets doet met mijn lichaam waardoor ik zwaarder word.. heb het sporten eergisteren namelijk overgeslagen en merk dat ik nu lichter ben dan aan het begin van de week (ben maandag wezen sporten) 
29 Sep 17 by member: kimmmerd
Ja borstband inderdaad een goed punt, bedankt voor de aanvulling! (de rest zal ik even googelen, interessant) Sporten maakt je zwaarder doordat spieren meer wegen. dan vet. Maar wat jij omschrijft kan ook komen doordat je een hersteldag hebt genomen. Als je sport maak je jezelf eerst zwakker, omdat je spieren zo hard moeten werken. Als je daarna uitrust en eet, worden je spieren pas echt sterker. En je spieren verbranden ook energie als je niet aan het sporten bent. Het is wel belangrijk om voldoende dagen te hebben waarop je rust en niet sport. Hoeveel dat is, is voor iedereen anders. Maar ik zou zeker wel een of twee dagen rust per week nemen. Drie rustdagen hoeft ook niet erg te zijn, zeker niet als je bijvoorbeeld veel fietst of loopt. Als je spier opbouwt en vet afbreekt ga je uiteindelijk ook een ander gewicht krijgen, maar je kunt het ook zien door jezelf op de meten in centimeters. Je benen of buik bijvoorbeeld. En het kan ook zijn dat je een dag wat meer zout had gegeten en daardoor vocht vasthield. En dat je nu lichter bent dan aan het begin van de week, kan natuurlijk ook gewoon komen doordat je op je eten let en aan het sporten bent! Goed idee om het even met de huisarts te bespreken! Die weet er natuurlijk meer van, want ik ben geen dokter.  
29 Sep 17 by member: Lynn1112
Ik sport 2x 1,5 uur in de week en probeer vaak nog een derde keer in de week te lopen, fietsen en dansen, maar lukt niet altijd dus heb wel genoeg rust. Ik heb mezelf inderdaad ook opgemeten, meerdere keren. In mei, daarna 3 maanden later op 2sept.. was er op sommige plekken gemiddeld 4cm af, maar er waren ook delen zoals mijn armen en buik waar niks veranderd was. De laatste keer dat ik gemeten heb was 16 september en toen zijn er geen cm meer afgegaan. Dus het lijkt alsof er weinig gebeurd ondanks het sporten en gezond eten. Dus ik denk dat er toch wel wat professioneele hulp aan te pas moeten komen omdat het allemaal een beetje raadselachtig is haha 
29 Sep 17 by member: kimmmerd
Gewicht in spierweefsel kom je niet in 1 dag aan, daar is echt wel heel veel meer voor nodig. Echter, wat veel mensen niet weten, is dat als je echt flink zwaar getraind hebt op kracht, heb je je spieren ook flink beschadigd. Je lichaam reageert daarop zoals op elke blessure, nl een buffer vocht eromheen leggen om te voorkomen dat er beschadigingen van buitenaf aan komen. Dat kan er dus voor zorgen dat je de dag die direct volgt op je zware krachtsinspanning (als het goed is dus je hersteldag) wat zwaarder bent. Naarmate je spieren herstellen, neemt dat vocht weer af. In de meeste gevallen ben je het vocht na 1 tot max 2 dagen weer kwijt. 
29 Sep 17 by member: Tijmpje

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



kimmmerd's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.