Suzepluus's Journal, 24 April 2024

Redelijk op tijd in bed en goed geslapen.
Jammer dat ik de wekker moest zetten. Al duurde het wel een minuut volgens lief, eer ik er wakker van werd.
Snel de douche in, beetje optutten, genoeg voor verzorgd, te weinig om alle tekenen te verdoezelen.
Schaal kwark met granola en sinaasappel gegeten.
En huppie.. het was al tijd om op de fiets te stappen. Op naar de nieuwe bedrijfsarts, 8.30u. afspraak.
Nog geen kwartier later stond ik ontdaan weer buiten.
Hij had mijn dossier gelezen, stelde amper vragen, en gooide zonder omwegen op tafel, dat ie als arts al veel corona-gevallen als de mijne heeft gezien, het komt niét meer goed, dat ik nog twee keer misschien bij hem mocht melden, maar dat per december mijn afkeuring in werking wordt gesteld. Dat 2e Spoor geen zin had, dat ik toch nergens aangenomen werd in mijn situatie, maar dat het wettelijk gezien moest.
Ik zat gelijk te brullen...
Vervolgens knalde ie er bovenop of ik nog op vakantie ging, waarop ik nog huilend in gehinnik uitbarstte... Zou wel goed voor me zijn; zei tie.
Op vakantie??
Ik zou wel willen hoor, maar dan zit ik daar in mijn hutje op de hei!! En dan?
Jemig!! Wat een botte lomperik!
Zit nu weer te janken.
Tien voor negen was ik alweer thuis. Lief vroeg of het niet door was gegaan?!
Beetje online het nieuws gelezen. De krant is vandaag helemaal niet verschenen.
Paar keer geprobeerd om Weg van de pijn te lezen, maar lukte niet.
Ook geen weer om naar lekker naar buiten te gaan.
Een stok tegen het open konijnendeurtje gezet, welke steeds dicht waaide.
Benieuwd hoe lang ie er zou staan eer Nina 'm om had. Ehmmm... nog geen minuut.
Koffie, met lief erover gehad.
Tja, die zegt ook: Dikke onzin allemaal. Waarom iemand nog zo op stang jagen als je toch al weet dat het niks meer gaat worden! Alsof dát meewerkt aan herstel?!
Lunch: twee boterhammen met sardines.
Weer proberen te lezen, nu lukte het wel. Weet niet of ik ook alles echt in me opgenomen heb.. Morgen wordt het werkboek bezorgd. Denk dat ik morgen deel 1 wel uit heb. Dan kan ik al schrijvend de boel in eigen woorden en verhaal gaan omzetten.
Volgens mij wilt het universum me ondersteunen. Deze tekst kwam vandaag in mijn beeldscherm.
Lief ging naar kantoor. Ik boven weer tekenen en kleuren. De confettiboy met diploma.
Ik was nog maar net beneden, toen lief thuis kwam.
Beetje hangen. Gewoon een verdrietige dag vandaag. En zoooo moe...
Dieren verzorgd.
Avondeten: Erwten, gebakken aardappelen en gebakken roodbaarsfilet.
De konijnen nog even hooi en kruiden geven. Witoor had zichzelf buiten gesloten.
Gelijk met het hooi naar binnen.
Kippenhok gesloten. Egelvoer neergezet. En net binnen weer een flinke hagelbui.
Ik heb vandaag de eerste ZWALUW gespot!! Yeaaaaahhhh.... das een goed teken, toch!?
De lente-zomer komt eraan!

Diet Calendar Entry for 24 April 2024:
1169 kcal Fat: 48.91g | Prot: 80.98g | Carb: 101.30g.   Breakfast: Sinaasappelen, Mennel Fromage Frais Battu, PuurGezond Sinaasappel-choco granola, Water, Pickwick Original English Thee. Lunch: Sardines in Olie (uit Blik), Volkoren Brood, Pickwick Original English Thee. Dinner: Zaanse Mayonaise, Gebakken Aardappelen, AH Roodbaarsfilet , Groene Erwten (Ingevroren). Snacks/Other: Pickwick Thee Bosvruchten, Koffie met Melk. more...

26 Supporters    Support   

Comments 
Hoi! Ik heb sinds juni 2022 ook long covid en zit sindsdien thuis. Sinds een paar maanden zit er langzaam wat verbetering in. En mijn bedrijfsarts zei juist dat hij het de laatste tijd toch wat vaker ziet. Long covid patiënten die zo tegen de 2 jaar aanzitten en dan toch ineens langzaam weer wat opkrabbelen. Laat je er niet door uit het veld slaan. Vaak lopen bedrijfs- en huisartsen achter de feiten aan met 'nieuwe' ziektebeelden zoals LC.  
24 Apr 24 by member: marjonvdg
Dank je. Dat geeft weer moed en hoop. ik heb dit de laatste maanden al zo vaak gehoord, dat ik er moedeloos van word. Terwijl ik van mezelf een knokker ben. Een doordouwer. Wat? Niet?? Nou, ik zal wel eens even laten zien dat het wél is! Fijn dat het met jou nu de betere kant op gaat. Welke euvels had jij in jouw covid-pakket, als ik vragen mag?  
24 Apr 24 by member: Suzepluus
Suzepluus, ik ben het ook niet met de bedrijfsarts eens. Ik vroeg mij trouwens af of je ook naar een ergotherapeut gaat. Die heeft mij echt geholpen in afremmen. Dat vond ik erg moeilijk, want ik wil ook altijd door en vind dat alles moet kunnen. Door veel minder te doen en mijn tijd beter in te delen, heb ik wel kunnen opbouwen in werk. Als ik kijk wat jij allemaal doet op een dag, dat zou ik ook niet kunnen en er naast nog werken. Nu ik even niet meer opbouw in werk, merk ik dat thuis ook langzaam meer gaat. Ook met ups en downs natuurlijk. Maar er zijn periodes waarin ik toen ik thuis was bijna niks deed. Dus ook daar zit groei. Geef niet op ❤️. 
24 Apr 24 by member: Antoinette loves food...
Ergo is november jl gestopt. De stoplichtmethode gehanteerd. Probeer ik nog steeds. Gaat de ene keer beter dan de ander. De zadelkruk heb ik daardoor, oa. Zij wilde zachtjes opbouwen naar 1 u werk, kwartier pauze, 1 uur werk, lukt niet. Fysio zegt: Minderen. Max 20 min bewegen. Vind het altijd bijzonder als mensen zeggen dat ze vinden dat ik veel doe.. Ik heb namelijk zelf het gevoel dat mijn leven stilstaat. Dat ik hele dagen op mijn achterste zit. Kom vrijwel nergens. Mijn sociale leven ligt stil omdat ik de prikkels niet aan kan. En omdat mijn benen niet willen werken zo ik 't wil. Mijn hoogtepunt van de week is een half uurtje fysio. Kan ik behalve mijn spieren aan het werk zetten, ook eens met iemand anders praten dan mijn man. Even tussen vier muren vandaan. Ik loop eens een tien minuten in de tuin. Gelukkig overal zitjes. De dieren moeten verzorgd woren. Als ik dat niet meer kan, moeten ze weg. Dus al moet ik kruipend.... Af en toe, als ik me echt mentaal en fysiek goed voel, naar de Hema, Action of winkelcentrum. Maar het werkt frustrerend als mijn lijf en hoofd niet willen doen, wat ik wil. Dat steeds vaker verteld word, dat ik het kan schudden, komt dat steeds harder binnen. Ik wil namelijk zoooo graag... Alles!! Tuurlijk merk ik wel wat verschil. Maar dat komt ook omdat ik eindelijk door begin te krijgen, en me er dan ook aan durf over te geven, met name dat laaste, om te niksen. Dat de tijden van herstel tussen activiteit steeds een beetje korter word en dat ik niet meer hele dagen zooo hondsmoe ben. De opmerkingen van de BA blijven lomp en bot. Ik heb nog...maandje of 7-8 te gaan.. voor het zover is. 
25 Apr 24 by member: Suzepluus
De BA is gewoon een grote lomperik Suus hij had dit ook genuanceerder kunnen doen. Maar gaat waarschijnlijk voor de botte tactiek van dan schrikt ze wel en gaat het beter. Dat werkt bij LC echter niet zo. Ik heb al LC vanaf juni 2020 zat in de eerste golf heb het op een haar na overleefd. Maar ben er gelukkig nog. Het advies van mijn man was lieve schat je kijkt wat lukt en als het niet lukt ga je lekker zitten. (Moest weer leren lopen achter een rollator ). Als ik naar bed wilde ging dat in etappes overal even zitten en bijkomen. Maar er is hoop Suus neem de tijd voor jezelf je mag (moed) eigenlijk een beetje egoïstisch worden lukt iets niet prima laten liggen tot later of een ander laten doen. Het eten koken in het begin dat lukte totaal niet ik dacht er ook niet aan om het te doen. Gewoon te moe mijn man heeft dat toen overgenomen en de schat doet het nog steeds. Ook het stofzuigen de afwas doet hij nog. Dit scheelt voor mij verschrikkelijk veel ik hoef er dus ook niet meer over na te denken en dat is het gene wat je dus de rust geeft om te herstellen. Het wordt echt waar weer beter als je jezelf de kans geeft. 💐💐😘😘🫂🫂🫂🫂 Denk aan je🙏🏻🙏🏻 
25 Apr 24 by member: Ria7057
Suus, het is ook weinig wat je doet in vergelijking met wat je vroeger deed, maar misschien toch nog meer dan op dit moment goed voor je is. Ter illustratie: ik ga met de auto naar de fysio (nog geen km), breng de kinderen met de auto naar school (1,5 km), mijn man doet veel in het huishouden (ik doe alleen iets als ik voel dat het gaat). Uiteraard zijn wij niet hetzelfde, maar ons ziektebeeld wel. Ik heb echt moeten leren om stil te staan (en dat is met een jong gezin niet makkelijk), maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik vooruit kom.  
25 Apr 24 by member: Antoinette loves food...
Ik chat veel met een vrouw van ongeveer mijn leeftijd en als ik kijk wat zij allemaal kan en doet.. Maar dan kijk ik naar wat ik nu alweer kan. Ik ben van ver gekomen en kan al veel meer dan een paar jaar terug. Ik ga er vanuit dat ik nog verder groei en waar ik uit ga komen, dat merk ik vanzelf. 
25 Apr 24 by member: Antoinette loves food...
❤️ leef met jullie mee… zit nu al 6 jaar thuis geen COVID maar heb wel dezelfde struggles gaat alleen hier ook niet beter en voor lange stukken gewoon in de rolstoel…. Kan niet meer fietsen en auto rijden lukt ook niet meer… Suus als jij kan rijden je bent van harte welkom hoor! 
25 Apr 24 by member: dani.p2
🫶🏻 
25 Apr 24 by member: Suzepluus
❤️ 
25 Apr 24 by member: Antoinette loves food...
wow wat ongelooflijk zeg. ik heb totaal andere ervaringen met bedrijfsartsen. heb er 2 gehad. sinds oktober 2022 LC. Na een jaar ben ik gaan opbouwen met werk en sinds vorige week werk ik mijn eigen uren. Ik heb nog wel wat klachten maar belemmeren me niet enorm meer. Je kunt hier uitkomen 
29 Apr 24 by member: Wikkie1977
Ik werd na twee maanden geacht alweer te re-integreren.  
29 Apr 24 by member: Suzepluus
vreselijke personen dan. ik werd echt met rust gelaten.  
30 Apr 24 by member: Wikkie1977

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



Suzepluus's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.