J0hQ's Journal, 08 January 2020

Noin 2000 kcal päivällinen. Juustovohveleiden välissä pakastimesta kaivettua joulukinkkua, muutama viipale vanhaa goudaa & voita. Paistettua naudan jauhelihaa & muna.

Diet Calendar Entries for 08 January 2020:
1934 kcal Fat: 159.67g | Prot: 133.56g | Carb: 1.02g.   Dinner: Pirkka Vanha Gouda, Valio Voi, Kananmuna, Kuusamon Mustaleima Emmental, Joulukinkku, Pirkka Naudan Jauheliha 17%. more...
1917 kcal Activities & Exercise: Apple Health - 24 hours. more...

24 Supporters    Support   

Comments 
R 73%, P 27% ja HH 0% 
08 Jan 20 by member: J0hQ
MOI, Saiskos noitten juusto vohveleiden reseptin, kun itse "Harrastan" vhh:ta ja pätkäpaastoilua.  
08 Jan 20 by member: Metusalemi
Yhteen vohveliin tulee yksi muna ja noin 40 g juustoa raasteena. Ainekset sekoitetaan & paistetaan voidellulla vohveliraudalla, keskilämmöllä. Tänään käytin mustaleima emmentalia, testattu myös oltermannia, polarin täyteläistä jne eli voi käyttää mitä tahansa täysrasvaista, raastettavaa juustoa. 
08 Jan 20 by member: J0hQ
ihan mielenkiinnosta; paljonko sun kolesteroliarvot on? 
09 Jan 20 by member: Replicadar
En ole nyt käynyt mittauttamassa. Painonlasku nostaa arvoja kellä tahansa hetkellisesti.  
09 Jan 20 by member: J0hQ
Normi vhh:lla ja ylipainoisena arvot ovat olleet hyvät. Ehkä puolen vuoden päästä kannattaa mittauttaa. 
09 Jan 20 by member: J0hQ
Voikohan näitä vohveleita tehdä ilman vohvelirautaa...? Näyttää NIIN hyvältä, nam! 
09 Jan 20 by member: EevaPutro
Niin aattelin vaan, että kun tää sun ruokavalio on pelkkää eläinperäistä ja rasvaista, että miten homma toimii kun juuri noista asioistahan kolesteroli nousee. Ja kolesteroli on mua kiinnostava aihe, koska se on mulla ollu aina yli suositusten ja sairastin aivoinfarktin vaikka olin sairastuessa vasta 31v. Tosin ilmeisesti kolesterolilla ei ollut vaikutusta asiaan, mutta olen myös sillä lääkityksellä nykyään ja ruokavaliosuositus on kyllä aivan toisenlainen kuin sulla. 
09 Jan 20 by member: Replicadar
Viimeksi olen mittauttanut about 01/2018 ja 08/2018. Ensimmäinen mittaus oli heti tiukan ketokarpin jälkeen, painoa oli pudonnut noin puolessa vuodessa 18 kg. Kolesteroli oli noussut alle 5:stä noin 7:ään. Siirryin syömään monipuolisemmin mutta edelleen runsaarasvaisesti & ylläpitämään ja kesän lopussa kolesteroli oli taas alle 5.  
09 Jan 20 by member: J0hQ
Eri maissahan suositukset vaihtelevat. Norjassa tuo noin 7 olisi vielä ihan normiarvo. Kolesterolilla ei käsittääkseni ole suoraa yhteyttä sydän- tai verisuonitauteihin. Eikö Suomessakin raja ollut ennen 7? 
09 Jan 20 by member: J0hQ
Kyllä Suomessa ainakin pidetään korkeaa kolesterolia syynä sydän- ja verisuonitauteihin. Kolesterolilääkitys aloitetaan nykyisin aina esim. aivoinfarktipotilaille vaikka arvo ei edes olisi ollut ennen sairastumista yli suositusten. Ja onhan todettu, että suomalaisten kansantauti on sydän- ja verisuonisairaudet. Ehkä tästä syystä myös kolesterolin suositusarvoja pidetään muita maita matalampina. 
09 Jan 20 by member: Replicadar
Tästä on tutkijoillakin erilaisia näkemyksiä, ja koko ajan saadaan uutta faktaa. Tämä ei ole yksiselitteisesti todistettu.  
09 Jan 20 by member: satuli78
Korjaan nyt tähän keskusteluun yhden asian: suurentunut LDL-kolesterolipitoisuus altistaa sepelvaltiomotaudille. Siitä ei ole mitään ”erilaisia näkemyksiä” ravitsemustieteessä. Suomalaisessa väestössä esiintyy myös yleisesti perintötekijä apoproteiini E:n muoto 4, johon liittyy herkkyys ravinnon sisältämän kolesterolin vaikutuksille. Tästäkin syystä suomalaisten kannattaa kiinnittää erityistä huomiota eläinperäisten rasvojen rajoittamiseen. Perintötekijät voivat osittain selittää miksi joku sairastuu jo nuorempana ja toinen vasta myöhemmin. 
09 Jan 20 by member: Manjaana
Täytyypä kaivaa jostain labratulokset siitä korkeasta mittauksesta. 🤔 Siis että mikä LDL silloin oli. Mielestäni kolen suhteet oli kuitenkin hyvät. 
09 Jan 20 by member: J0hQ
Entäs verisuonten matala-asteinen tulehdus ja kolesterolin verenkierrosta poistumisen estävä insuliiniresistenssi? Nämä rasva-aineenvaihdunnan häiriöt aiheuttavat suurimman osan verisuonitaudeista eivätkä liity muuten rasvansyöntiin mitenkään. Pelkkä kolesteroliarvo ei kerro mitään.  
09 Jan 20 by member: satuli78

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



J0hQ's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.