kimmmerd's Journal, 30 May 2018

Weer m'n best gedaan vandaag, helaas heeft ie de 6 fietsritjes niet meegerekend omdat die allemaal korter dan 10min zijn, dus voortaan maar zelf tracken. Wel lekker om weer eens baantjes te hebben gezwommen!💪

Diet Calendar Entries for 30 May 2018:
1582 kcal Fat: 75.58g | Prot: 53.16g | Carb: 166.39g.   Breakfast: AH Doosje Vol Ananasstukjes, Ekoplaza Gebroken Lijnzaad, Campina Halfvolle Melk, Quaker Havermout (40g). Lunch: AH Rucola, Mosterd, AH Goudse Kaas Jong Belegen 30+, AH Cherrytomaten, AH Pesto, Galbani Mozzarella, Wasa Volkoren Cracker, Groene Thee. Dinner: AH Pijnboompitten, Olijfolie, AH Rucola, Parmezaanse Kaas, AH Gesneden Uien, Knoflook, AH Pesto, Bio+ Penne Volkoren. Snacks/Other: Chocomel Chocolademelk, AH Roomboter Cake, AH Hollandse Aardbeien. more...
3516 kcal Activities & Exercise: Fitbit - 24 hours. more...

29 Supporters    Support   

21 to 40 of 53
Comments 
82 actieve minuten* 
03 Jun 18 by member: kimmmerd
Donderdag 71 minuten getrackt zegt ie 69 minuten🤣 heb al gekeken of ie miss alleen de minuten dat je vet verbrand rekent ofzo maar dan klopt het totaal ook niet. 
03 Jun 18 by member: kimmmerd
Ohja en woensdag heb ik 127 minuten getrackt en zegr ie dat ik 169 actieve mintuten had. Ik snap het niet meer. De ene keer geeft ie bij totaal minder aan dan ik heb getrackt en de andere keer geefr de app aan dat ik meer heb verbrand dan ik heb getrackt..  
03 Jun 18 by member: kimmmerd
Meer heb bewogen dab ik heb getrackt* 
03 Jun 18 by member: kimmmerd
Als je 't echt allemaal wil weten moet je een versie hebben met een band om je heen. Laten we hier duidelijk zijn. Fitbit is niet 100% maar geeft je een mega hoed inzicht. Een paar minuten meer of minder actieve minuten. So be it. Je bent door de fitbit wat meer bewust. In 't ieder geval bewuster dan voorheen. Stappen tellers op telefoons zijn ook niet nauwkeurig. En moet je alrijd bij je dragen. Dus denk gewoon aan 't grote geheel ipv op detailniveau. Je gaat super kimmerd! Alles is een hulpmiddel, jij bent de machine 💪👊 
03 Jun 18 by member: Mootjuh0107
Nog 1 laasts voorbeeld: op een dag 3.760 stappen gezet, 43 actieve minuten en verbrande daarmee 2.867 kcal (hoe dan?!🤣) en 2 dagen later zette ik bijna 3x zoveel stappen, 97 actieve minuten verbrandde volgens de fitbit maar 300 kcal meer dan die andere dag die ik noemde. Vind dat toch wel heel erg ongeloofwaardig. Kan daar toch weinig mee. Geeft niet echt inzicht. Net als 127 actieve minuten en hij zegt 169 is ook een heel groot verschil van driekwartier. 
03 Jun 18 by member: kimmmerd
Het is wel zo dat het je wat bewuster maakt mootjuh daar ben ik het met je eens. Maar ik had em aangeschaft om.wat meer inzicht te krijgeb in mijn beweging en stappen maar ik krijg er weinig duidelijkheid uit omdat het per dag zoveel rare verschillen heeft. 
03 Jun 18 by member: kimmmerd
Heeft ook met de hoogte van je hartslag te maken. Als je zelf iets tracht met een hartslag van 80 of 1 van hartslag 115 is dat een enorm verschil in verbrande calorieën.  
03 Jun 18 by member: Mootjuh0107
En nogmaals 100% nauwkeurig zal 't nooit zijn.  
03 Jun 18 by member: Mootjuh0107
Nouja het grappige is dus dat ik op die dag dat ik 300 kcal meer verbrande een hartslag van 120/123 had tijdens het tracken en bij die dag dat ik meer stappen zette, meer actieve minuten had en maar 300 kcal meer verbrande als die andere dag, toen was mijn hartslag tussen de 12p - 143 met tracken. Juist omdat je hartslag zoveel hoger is, je 3x zoveel stappen zet en dubbel zoveel stappen zet is 300 kcal meer dan die ene dag onrealistisch. Dan zijn er of op de ene dag teveel kcal gerekend of de 2e dag had minstens 3x zoveel kcal verbrand moeten zijn. 
03 Jun 18 by member: kimmmerd
Maargoed mensen zeiden voor de aanschaf inderdaad dat het niet voor 100% nauwkeurig was maar ik merk dat ie maar voor 50/60% nauwkeurig is dus als ik dat had geweten had ik em niet aangeschaft. Maar ondanks dat ben ik er wel blij mee ookal beantwoord het niet mijn vragen die ik beantwoord wil hebben. Het maakt je wel wat bewuster. Zo, tot zover mijn mening🤓 
03 Jun 18 by member: kimmmerd
Vreemd idd... Maar ondanks de niet nauwkeurigheid.. Je gaat lekker en je hebt meer inzicht dan vroeger in al hé bewegingen. Ongeacht of ze qua calorieën of activiteiten kloppen. Het motiveert je om hierover na te denken. Mijne zal ook niet nauwkeurig zijn. Maar vind 't wel super om te zien hoe mijn hartslag in rust steeds lager wordt. En 't besef hebben wat ik allemaal doe of juist niet doe op een luie dag. Nogmaals hij rekent idd raar.. Maar vind je 't nog wel waard om m 24/7 te dragen. Zo ja dan moet je erbij neerleggen dat 't geen daadwerkelijke nauwkeurigheid biedt.. Anders lekker blijven dragen en 't gewoon als hulpmiddel blijven zien.  
03 Jun 18 by member: Mootjuh0107
En mss beantwoord 't idd niet al je vragen. Maar denk dat geen enkele tracker dit zal doen. Ook geen smart watch if sport horloge. Hooguit als je de hele dag met een band om je middel loopt. Maar ook dat durf ik niet te zeggen. 😊 
03 Jun 18 by member: Mootjuh0107
Zeker waar, dankjewel mootjuh☺ en blijf em ook zeker dragen. Is ook fijn dat je kan zien hoeveel je met activiteiten verbrand die je trackt, dat klopt naar mijn mening wel redelijk nauwkeurig namelijk. 
03 Jun 18 by member: kimmmerd
En die hartslag meter vind ik idd ook ideaal!  
03 Jun 18 by member: kimmmerd
De FitBit schat het aantal calorieën veel te hoog in. Gebruik dat alleen als indicatie en vergelijk de waarden alleen met FitBit calorieën zelf (van andere dagen). Je moet ze zeker niet bijvoorbeeld met ingevoerde FS calorieën vergelijken, en dan denken dat je meer kan eten. Hou er ook rekening mee dat de FitBit calorieën telt die je in de loop van de dag verbrand, en die je lichaam nodig heeft zonder te bewegen (BMR). Ook als je de hele dag op de bank zou zitten verbrandt je waarschijnlijk al richting de 3000 kcal. De extra calorieën door het maken van 4000 stappen zijn er echt niet zoveel. Afhankelijk van je gewicht verbrandt je tot 1000 kcal als je 10 km hardloopt. 4000 stappen zijn misschien maar 3 km. Je moet maar eens zo’n wat web sites bekijken met wat je aan calorieën verbrand met sporten. Je moet best wel veel en lang sporten om veel calorieën te verbranden. Maar je moet vooral doorgaan met al je activiteiten, je bent goed bezig! 
03 Jun 18 by member: wvdzwart
Mijn fitbit charge 2 kun je de workoit activeren waardoor de stappen dan niet meer meetellen tijdens de workout. De call worden overall berekend naar snelheid van mijn hartslag. Volgens mij wel de juiste weergave van call 
03 Jun 18 by member: willeke.
Ambibi; Weet niet welk merk telefoon je hebt maar mischien is de app samsung healt iets voor je. Gaat via je mobiel. Krijgt inzicht in verbranden van callorieën met verschillende bezigheden. Houd niet alleen maar stappen bij. Veranderd automatisch over na wandelen ipv stappen als je aan het wandelen bent. Ook kun je meedoen aan een uitdaging (bv het behalen van 200000 stappen) 
03 Jun 18 by member: boefhje
Kimmerd kan die van jou niet gewoon kapot zijn?  
03 Jun 18 by member: willeke.
@willeke weet je het zeker dat ie geen stappen telt als je een workout instelt? Heb je het getest? Ik dacht dat namelijk ook, maar toen ik voor en na mijn workout ging noteren hoeveel stappen ik voor en na de workout had gezet waren er wel degelijk stappen gezet tijdens mijn workout. In de sportschool track ik alles en naast al die workouts die ik dan track heb ik ook nog 4000 stappen gezet. Die telt ie gewoonndoor als ik op de crosstrainer sta of zelfs op de hometrainer zit. 
03 Jun 18 by member: kimmmerd

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



kimmmerd's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.