theabos's Journal, 26 April 2018

Ik ben zo blij, 1.5 kilo eraf in 1 week tijd ik had het zo niet gedacht, noteer ook alles en probeer onder de 1000 calorieën te blijven, op de een zomer met minder kilo 's aan me billen hihi, succes iedereen het gaat ons allemaal lukken

Diet Calendar Entry for 26 April 2018:
1060 kcal Fat: 43.38g | Prot: 50.08g | Carb: 113.04g.   Breakfast: Koffie met Melk, Perfekt Aardbeien Extra Jam, Wit Brood, Koffie met Melk. Lunch: Koffie met Melk, AH Goudse Kaas Jong Belegen 48+, Wit Brood. Dinner: Plus Slaschotel Geitenkaas Honing, AH Mild Pittige Tandoori Kipfilet, AH Kleine Krieltjes. Snacks/Other: FEBO Milkshake, AH Boterkoekreepjes, Koffie met Melk. more...

15 Supporters    Support   

1 to 20 of 38
Comments 
1000 kcal? Veel te weinig.. dat is een crashdieet.. om jojoën te voorkomen zou ik meer gaan eten, veel beter voor je gezondheid.. 
26 Apr 18 by member: elntien
Ja normaal zou ik het eens zijn met je, maar ik heb een maagverkleining en dan kun je niet veel eten en raad het ziekenhuis aan om aan 1000 te komen om gezond(in mijn geval) af te vallen, ik kijk ook wat goed is voor mij, dus gezonde keuzes maken kwa eten, maar ik snap je bezorgdheid, komt goed en als ik merk dat ik meer kan eten doe ik dat ook hoor maar ik probeer 1000 te doen 
26 Apr 18 by member: theabos
Wat goed van je. Stiekem doorgaan en je kan straks shoppen voor nieuwe broeken in een maatje kleiner😜 
26 Apr 18 by member: bijenrompje
Ah vandaar.. ☺️ (niets gezegd🤐) Succes! 🍀 
26 Apr 18 by member: elntien
Haha geeft niks, en thanks ik ga zeker voor een maatje kleiner of 2 
26 Apr 18 by member: theabos
Elntien, op jouw blog lees ik dat je in eerste instantie juist bent afgevallen door maaltijdshakes etc. Daarmee zit je toch gemiddeld aan 1000 kcal? Voor veel mensen werkt dit blijkbaar toch wel? Als je maar zorgt dat je daarna niet weer als een malle gaat eten. IK ken veel mensen die met een crashdieet flink afgevallen waren en toch netjes op gewicht bleven door daarna op te letten met eten. In zo'n geval is het dan niet zo slecht toch?  
26 Apr 18 by member: Tante Cootje
Nou cootje dat is deels waar.. ik verving heel in het begin het ontbijt.. simpelweg omdat ik niet beter wist.. ik dacht ook, hoe sneller eraf hoe beter.. maar at wel meer dan 1000 hoor, met de andere maaltijden erbij. Ik ben nog steeds heel blij dat er hier al snel iemand was die mij erop attendeerde dat dat toch echt niet goed was, waardoor ik redelijk snel weer meer kcal (1500) ben gaan eten. Uiteraard val je af op 1000 kcal, maar gezond is het niet.. je doet je lijf wel tekort.. beetje afhankelijk van hoe lang je dat doet natuurlijk. 
26 Apr 18 by member: elntien
Elntien ik kom sommige dagen ook niet aan mijn 1000kcal en sla geen maaltijd over en heb geen honger, door veel fruit en groenten te eten lukt dit goed. Slimme keuzes maken 
26 Apr 18 by member: gezonderleven
Ik vind dat helemaal niet slim. Je doet je lijf ernstig tekort met alle gevolgen van dien. 
26 Apr 18 by member: elntien
Thanks, snap alleen sommige artsen en diabetesverpleegkundige dan niet. Die blijven bij een 1000 kcal dieet. Vriend van ons ook. Valt goed af en is kerngezond. Goede bloeddruk, cholesterol, bloedsuikers en schildklier etc Zelfs een vitaminetest (D en B en calcium) laten doen. Alles is helemaal uitstekend. Zij zeggen met gezonde voeding je dan geen afbreuk doet aan je lichaam.  
26 Apr 18 by member: Tante Cootje
De meeste artsen weten veel te weinig van voeding, en vooral het effect van voeding. Er zijn zoveel ziektes die in verband staan met verkeerde voeding, toch blijven artsen klakkeloos pillen voorschrijven. Bb: Mijn man had een zware allergie. Naar de huisarts, hij moest maar aan de pillen, dat deed hij niet, ipv is hij met mij mee gaan eten. Een maand om te kijken wat het deed. Alle klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. En hij is er niet meer mee gestopt. Half jaar later. Nergens meer last van. Ik denk ook niet dat je zozeer tekorten als in micro nutriënten (vitamines ed) krijgt, maar je lijf heeft voldoende brandstof nodig om alles goed te laten 
26 Apr 18 by member: elntien
Functioneren. Als je je lijf langdurig tekort doet werken die processen niet meer optimaal, je immuunsysteem bv werkt niet optimaal waardoor je vatbaarder bent. Je stofwisseling werkt niet optimaal wat je juist wel wil enz enz.. als je dat lang genoeg volhoudt zie je bv dat de menstruatie stopt bij anorexia.. er is gewoon niet genoeg energie om alles te onderhouden. Het ziekenhuis dieet (1000 kcal) zie je vaak bij risico patiënten die snel moeten afvallen voor een operatie, maar dat is zeker niet iets voor lange termijn. Ook helemaal niet zinvol omdat het er daarna dubbel en dwars weer aankomt. 
26 Apr 18 by member: elntien
Elntien ik loop nu 6 jaar bij het obesitas kliniek en heb gesprekken met voedingsdeskundigen, artsen en psycholoog, ik slik elke dag hele sterke vitaminen pillen, ik ben niet bang dat ik tekort vitamine binnen krijg, die zijn vele malen sterker dan gewone Vitamine, ik let echt wel op wat ik eet en drink, we worden elke keer goed voorgelicht wat je beter wel en niet kan drinken,ik word ook elke keer gemeten en gewogen en als ze maar even denken dat het niet goed gaat trekken ze aan de bel, als ik naar de tabel kijk wat ik volgens deze app moet eten (2000 calorieën) dan eet ik dus de hele dag door wat dus niet gaat omdat je met een maagverkleining kleine beetjes kan eten ik eet dus 6 tot 8 keer per dag maar wel de goede en gezonde dingen zodat ik wel nog afval, en in combinatie van de vitamine pillen van fit voor my is het echt verantwoord, ik denk dat het voor iedereen weer anders is wat voor de 1 goed is kan voor de ander weer niet goed zijn 
26 Apr 18 by member: theabos
Hi, I am curious how one of your meals look like? Please post a photo! Tks  
26 Apr 18 by member: Siam1
Klopt idd. Ik heb ook ern maagverkleining. Wij komen niet boven de 1000 cal. Ik eet 6 keer per dag iets kleins. Gisteren: Ontbijt: boterham met kipfilet Tussendoor: stukje paprika met rosbief Lunch: Carpaccio Tussendoor: half kopje tomatensoep Diner: 60 gram kabeljauw en opscheplepel erwten. Later op de avond: plakje worst met augurk. 
27 Apr 18 by member: ramonaderidder
Daarnaast nog calcichew en vitamine preparaat. 
27 Apr 18 by member: ramonaderidder
Dat je stofwisseling erdoor van slag raakt, dat klopt idd. Voor de operatie had ik ern goed werkende schildklier en nu een traagwerkende, waarvoor ik ook euthyrox slik nu en ja ik heb nu ook ern ijzer tekort en enorm haaruitval. Toch lukt het me niet om boven de 1000 cal te komen met goede voeding. Uiteindelijk moet ik op lange termijn wel weer meer kunnen eten. 
27 Apr 18 by member: ramonaderidder
Thea en Ramona, daar had ik het ook idd niet over, ivm maagverkleining. Gezonderleven vind het een slimme keuze om 1000 kcal te eten en tante cootje had een vraag, vandaar dat ik nog eens heb geprobeerd uit te leggen waarom je dat (in een gezond) lijf niet moet doen.. . 
27 Apr 18 by member: elntien
Ellen ondanks dat jij nu een soort van goeroe bent hier op fs (en vind je een super vrouw hoor!) soms vind ik dat je wel doorslaat in 't steeds hameren op andere methodes. Zelfs als 't dus op medische basis is. Snap je intentie hoor maar iedereen heeft eigen methode soms vanuit eigen opvatting soms uit medische opvattingen. Nogmaals je zal best gelijk hebben maar iedereen lijnt hier op zijn/haar manier. Is 1000 calorieën dieet op langer termijn slecht mss wel. Maar voor veel inclusief mijzelf is 't de eerste grote stap om te nemen i om in een flow te komen. Om daarna evenwichtiger te gaan eten (gezonder). Afkraken kan soms demotiverend werken. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. 
27 Apr 18 by member: Mootjuh0107
En afkraken bedoel ik niet op de persoon maar waar ze mee bezig zijn. 😊 want je motiveert ook mensen begrijp me goed. Maar iedereen zijn eigen weg.. 
27 Apr 18 by member: Mootjuh0107

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



theabos's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.