elntien's Journal, 13 August 2017

Ik word er een beetje moedeloos van..
Je wordt constant doodgegooid met hoe gezond kokosolie wel niet is, lees ik net een artikel (happyhealthy) dat eigenlijk bijna alle soorten die te koop zijn gewoon allemaal troep is en al zeker niet bevordelijk voor de gezondheid.
Nou had ik me al aardig ingelezen, dus niet de witte, niet de ontgeurde, in een glazen pot enz enz, blijkt dat dat dus allemaal niets zegt en er helemaal geen regelgeving is en ze dus zomaar van alles op de pot mogen zetten.
Biologisch zegt niets, extra vierge bestaat niet eens en ga zo maar door.
Eigenlijk koop je gewoon een duur betaalde pot (in sommige gevallen) beschimmeld vet, zonder ook maar iets van de goede voedingstoffen waarvoor je het koopt.
Er zijn 3 merken die goed uit de bus komen:
De witte p

Diet Calendar Entry for 13 August 2017:
1284 kcal Fat: 52.17g | Prot: 77.87g | Carb: 126.66g.   Breakfast: Mama Natuur Biologische Kokosolie, Rozijnen, Euro Shopper Havermout, Appel. Lunch: Aardbeien, Magere Kwark. Dinner: Gekookt Ei, Jumbo Pijnboompitten, Cherrytomaten, Rode Paprika, Komkommer (met Schil), John West Tonijnstukken in Olijfolie, Ijsbergsla. Snacks/Other: Galia Meloen, Zoute Stokjes, Aldi Granola Reep Appel. more...

5 Supporters    Support   

1 to 20 of 40
Comments 
Ik kon niet verder. Dus : de witte parel Royal green En Aman prana. Dus voor wie net als ik elke dag denkt goed bezig te zijn, stap over op 1 van deze 3, anders kun je net zo goed een pakje croma oppeuzelen. 
13 Aug 17 by member: elntien
Elntien, dank je wel voor de tip 👍🏽 
13 Aug 17 by member: MBtje1978
bedankt voor de tip! ik heb sowieso mijn twijfels bij kokosvet.. het wordt heel slim in de markt gezet als kokosolie maar eigenlijk is het vet, want vast bij kamertemperatuur. las er laatst nog een artikel over waarin ze niet zo positief waren omdat het cholesterolverhogend werkt. ik heb nog wel een pot in de kast staan (ook bio, met geur, merk geen idee) maar grijp inmiddels meestal weer naar m'n vertrouwde olijfolie.. nou las ik dat extra vergine daarvan weer niet zo gezond zou zijn vanwege de lagere verbrandingstemperatuur.. zonnebloemolie heeft een gunstige invloed op cholesterol, hogere verbrandingstemp maar bevat weer veel omega 6.. lastig allemaal he om het goed te doen. 
13 Aug 17 by member: koffielover
Nou ik ben zeker wel van mening dat kokosolie gezond is, dat cholesterol verhaal geloof ik ook niet zo in, is meer uit de tijd dat ze zeiden dat je sowieso geen vet moest eten. maar dan idd dus wel de goede kokosolie. Ik had de biologische, van de tuinen. Als je het etiket mag geloven is het super spul, volgens het artikel gewoon afval. Ik gebruik olijfolie voor koude gerechten, roomboter voor op brood (zelden) of voor bv een gehaktbal wat met kokosmaak niet echt lekker is en kokosolie om te verhitten. Maar ik stap dus nu wel over op 1 van deze 3, ik zal me er is in verdiepen waar ze te koop zijn. 
13 Aug 17 by member: elntien
Denk bij de biowinkel. Bij die waar ik weleens kom hebben ze in ieder geval aman prana en royal green 
13 Aug 17 by member: koffielover
👍 
13 Aug 17 by member: elntien
Heb mijn kokosolie even opgezocht, en het artikel dat jij denk ik gelezen hebt. De kokosolie die ik heb (huile de coco van bio planète) voldoet ook aan alle kenmerken die hij noemt. Glazen pot, bio keurmerken, virgin, onbewerkt, niet ontgeurd, vloeibaar bij 25 graden, land van herkomst (Filipijnen) staat vermeld, zilver gewonnen op een concours in Parijs :) Was ook een duur potje dacht ik, maar heb er al nooit in geloofd dat die goedkope potten dezelfde kwaliteit zouden hebben. 
13 Aug 17 by member: koffielover
Oh dat klinkt goed idd.. maar heel veel staat ook op mijn pot..🙈 bij de reacties staat ergens een link naar een lijst met alle veel verkochte. Dat is dus allemaal niet best. Ik had daarom ook al een duurdere gekocht, de meeste zitten rond 6,-, deze was 14,-, waardoor ik dus ook dacht dat t wel goed zou zijn.. Not 😞 
13 Aug 17 by member: elntien
Bio planete kon ik daar helaas niet tussen vinden. Het vet is nu deels vloeibaar, dus vloeibaar bij 25 graden klopt in ieder geval haha. Maar zag dat de houdbaarheidsdatum wel verstreken is.. zou dat kwaad kunnen ivm ranzig worden bijv? En ik was inderdaad een beetje op de prijs af gegaan dat het wel goed zou zijn toen ik de pot kocht, had niet verwacht dat er zelfs dure slecht zijn! 
13 Aug 17 by member: koffielover
Oh en weet trouwens weer waar ik had gelezen dat het toch niet zo gezond zou zijn: onderzoekers van de American Heart Association (AHA) raden het af. Maar weet er verder het fijne niet van. 
13 Aug 17 by member: koffielover
Ja heb dat onderzoek ook gelezen.. is ook allemaal al weerlegd, was ook een onderzoek uit 1977 ofzo.. geen idee of het over datum kan.. ik denk altijd als het 2 jaar houdbaar is zal wat langer ook wel kunnen😊 
13 Aug 17 by member: elntien
Moet je eens kijken naar Cowspiracy en What the health en dan besluiten hoeveel geloof je nog hecht aan de AHA en andere dergelijke instanties....... 
14 Aug 17 by member: Budgie1
is vast informatie van het Voedingscentrum, die heeft liever dat we margarine enz gebruiken.. 
14 Aug 17 by member: Mariska!!
Ik heb dit artikel niet kunnen lezen (zou hier dus graag een link zien) maar veel artikelen die verschijnen worden betaald vanuit de voedingsindustrie en zijn dus níet betrouwbaar. Zo kan het ook dat voor elk artikel dat positief is, er ook een artikel te vinden is dat negatief is, vaak komt dat omdat vanuit verschillende invalshoeken gekeken word (appels met peren vergelijken in dat geval). Zonder vermelding van en link naar het onderzoek zelf, zou ik zowiezo niet zo maar geloven wat iemand verkondigt. 
14 Aug 17 by member: Tijmpje
Kokosvet/olie is minder gezond want het heeft een heel hoog percentage verzadigd vet als je het vergelijkt met zonnebloem/olijfolie. Ik haal deze informatie van het Voedingscentrum, die naar mijn mening echt wel verstand heeft van dit soort dingen.. ik gebruik het liefst zelf gewoon olijfolie. 
14 Aug 17 by member: Someone16
Voedingscentrum word voluit betaald door Unilever. 
14 Aug 17 by member: Tijmpje
Tijmpje; het onderzoek betreffende kokosolie wat ik beschrijf is te zien en lezen op happyhealthy .nl zoals in mijn eerste bericht te lezen. Het onderzoek van de aha is een paar weken terug overal te zien geweest, maar zoals ik al zei is dit ook herroepen, het was uit 1977☺️ Someone16; Verzadigd vet is helemaal niet ongezond, omega 6 daarentegen wel, wat volop in zonnebloemolie zit. Olijfolie is prima, maar niet om te verhitten. Dan komen er weer schadelijke stoffen vrij. Het voedingscentrum geloof ik helemaal niets van, die worden idd alleen maar gesponsord. Zo beweren ze ook nog steeds dat je tot 75 % uit kh moet halen😱 Ik vond het iig zinvolle informatie waarvan ik blij ben dat ik het gezien heb. Nu kan ik overstappen op een kokosolie die wel dat bevat wat erin zit. 
14 Aug 17 by member: elntien
Dit onderzoek is gedaan door een kokosolie producent. En heeft niets met het voedingscentrum te maken. Ze willen juist helemaal niet dat mensen margarine gaan gebruiken, maar waarschuwen juist dat de 'kwaliteit' die nu in de winkel ligt daar mee te vergelijken is.. 
14 Aug 17 by member: elntien
👍 
14 Aug 17 by member: Tijmpje
Kokosolie is echt niet goed, allemaal verzadigde vetten, olijfolie is prima maar extra vierge is alleen voor koud gebruik om te verhitten moet je classici of delicate gebruiken, zonnebloemolie miet je gewoon laten staan vanwege de omega 6 
15 Aug 17 by member: j.eikenhorst

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



elntien's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.