marieke3035's Journal, 01 September 2015

Goedemorgen... het gaat weer lekker hier...maar niet heus.
We hebben flinke problemen met Louise....klachten van school.... wil er helpen maar weet niet meer hoe.
Daarbij ben ik op dit moment me eigen structuur ook helemaal kwijt. Weet ff niet meer hoe ik het sporten,afvallen,voeding moet oppakken.
Ik ben zo moe van... help me... iemand tips?

2 Supporters    Support   

Comments 
je hebt van die tijden dan gaat t gewoon erg moeilijk; alles kost energie, neem t jezelf niet kwalijk dan.. sterkte! 
01 Sep 15 by member: svo44
Ik zou het sporten en lijnen even "loslaten". In de zin van er even niet zo zwaar aan tillen en gaan sporten wanneer je er zin in hebt. Mijn ervaring is als ik in zo situatie zit dat Hoe meer ik op ga letten Hoe meer ik aan kom. Maar wel lastig meid! Ik hoop dat het snel allemaal goed komt! Herken het wel een beetje hier laatste tijd ook veel gedonder met 12 jarige puber. Is natuurlijk niet te vergelijken. Lieverd heel veel sterkte en succes!!! Denk om je zelf! 
01 Sep 15 by member: NiceFlower
Probeer gewoon even gezond te eten, verder je energie steken in andere dingen aan je hoofd en wanneer je de energie er weer voor hebt te sporten .  
01 Sep 15 by member: kimmedepim
Louise is 12, bijna 13. heeft een beperking en er is geen land mee te bezijlen. Ik weet dat de situatie bij haar moeder ook niet goed was maar probeer alles wat in 11 jaar minder goed gaat maar is te verbeteren. Nu taktiek: door verwijzen naar haar vader, heel licht aansturen maar ook goed voor me zelf zorgen. 
01 Sep 15 by member: marieke3035
Tipje: twee keer per week, op vaste avonden en tijdstippen is het Louise-tijd. Zij mag dan bepalen wat er gedaan wordt (koekjes bakken, spel spelen, etc.). Eén keer doe jij dat een uur met haar, de andere keer haar vader. Dan is er twee keer per week 1 of 2 uur "me-time" voor jou; dan mag je niet gestoord worden door Louise, maar ook niet door jouw vriend; jij hebt dan gelegenheid tot leuke dingen voor jezelf (boek lezen, shoppen, sporten, naar de bioscoop, afspreken met vriendinnen, etc.). En misschien wil jouw vriend ook wel tijd voor zichzelf! Zo bied je structuur voor iedereen en is er ook quality-time voor iedereen! Succes! 
01 Sep 15 by member: Miekie 67
Klinkt goed Mieke, licht aansturen en verder doorsturen naar haar vader. Ik weet niet wat voor een beperking ze heeft? Verder bij dat licht aansturen wel duidelijk zijn in je grenzen en wat je leuk en minder leuk vindt. En het contact met aandacht voor haar aangaan en ook proberen in te voelen waar ze mee zit en waar ze behoefte aan heeft.  
01 Sep 15 by member: Tniers
Als puberteit begint ook maar gewoon een beetje laten. Maar wel begrenzen bij een gezonde grens.  
01 Sep 15 by member: Tniers
Lieve Marieke! Wat er in de 11 jaar fout ging, kan en hoef jij niet goed te maken. Het enige wat jij kan en mag doen is zoals jij het graag wil. Zeker voor een puber. Er bestaat ook een opvoedtelefoon die je zo kan bellen. En verder is het heeeeeeel belangrijk dat jij en je vriend op 1 lijn zitten. Ook , of juist voor haar. Probeer goed voor jezelf te zorgen, en bedenk dat je pas goed kunt lijnen als het goed met je gaat, je lekker in je vel zit. Het kost toch ook veel energie! En je kunt niet meer doen dan je uiterste best. Succes hoor.  
02 Sep 15 by member: annemiek rembil
Louise heeft adhd en autisme.... duidelijkheid en structuur zijn daarbij heel erg belagrijk. De tip van 1 op 1 momenten gaan we zeker uitvoeren. Ook betrek ik haar vader overal bij.... ik stuur haar door. Ik ga vanaf nu elke dag een sportmomentje pakken en daarbij 2 keer per week de sauna in. Op zondag ga ik een uur wandelen om me rust te pakken. verdere tips zijn altijd welkom.. ook om aan mijn calorieen te komen want heb nog steeds ruzie om aan de 1600 te komen 
02 Sep 15 by member: marieke3035

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



marieke3035's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.