wvdzwart's Journal, 23 June 2018

Gewicht omlaag: -0.3 kg.
Component = (vet, spieren, bot):
Verschil = ( +0.6, -0.8, -0.1) kg
Gewicht = (19.2, 55.3, 2.9) kg
Verdeling = (24.8, 71.5, 3.7) %
Vocht = 53.1%

Late meting. Vandaag in ieder geval weer goed uitgeslapen. Ik had wel gedacht dat mijn vochtpercentage hierdoor nog lager zou zijn voor een late meting. Schijnbaar houd ik toch wat vocht vast. Waarschijnlijk heeft dit ook te maken met de gebakken aardappels van gisteravond.

Ook mooi dat ik weer op een lage 77’er uit kom. Als de lange trend zich door zet, dan zou ik komende week hoge 76’ers moeten gaan maken. En nu ik echt over de helft heen ben, heb ik steeds meer het idee dat 70 kg, of zelfs het streefgewicht van 65 kg ook echt haalbaar is. Ik wordt er wel ongeduldiger van en tegelijkertijd ook wat somber.

Dat komt doordat het idee van op mijn streefgewicht komen, nu steeds realistischer wordt. En ik weet ook wel dat dit natuurlijk alleen maar een getal is, dat op zich niet het echte doel zouden moeten zijn. Een lager vetpercentage zou waarschijnlijk al een beter doel zijn, maar ook dat is nog een getal. Het echte doel zou moeten zijn dat ik me goed voel, wat voor een gewicht ik ook heb. Ik zat pas geleden nog te bedenken dat toen ik in februari begon met afvallen, dat ik toen dik en ongelukkig was. En als ik dan straks op mijn streefgewicht ben, dan ben ik waarschijnlijk slank en ongelukkig.

Maar genoeg sombere gedachten voor nu, het afvallen werkt in ieder geval goed, daar kan ik voorlopig nog even mee vooruit.
170.6 lb Lost so far: 30.0 lb.    Still to go: 27.3 lb.    Diet followed reasonably well.

Diet Calendar Entries for 23 June 2018:
1675 kcal Fat: 72.00g | Prot: 74.90g | Carb: 175.60g.   Breakfast: Pickwick Original English Thee, Pickwick Original English Thee, Ei (Eigeel), Ei (Eiwit), Tap Water. Lunch: Pickwick Original English Thee, Hollandia Matze Crackers. Dinner: Ei (Eiwit), Pickwick Original English Thee, Pickwick Original English Thee, Chef Select Pizza Funghi. Snacks/Other: AH Apfelstrudel. more...
2940 kcal Activities & Exercise: FitBit handmatig - 23 hours and 59 minutes, Sleeping - 1 minute. more...
losing 4.6 lb a week

18 Supporters    Support   

Comments 
misschien moet je bij je zelf nagaan waarom je ongelukkig bent. Kan je daarover praten met iemand, of heb je het voor jezelf opgeschreven of af schrijven.  
23 Jun 18 by member: brigensam
Je bent goed bezig! Maar ik lees regelmatig dat je last hebt van stress en te weinig slaap. Je hebt er of voor maar nog niet de sleutel gevonden om dat op te lossen. Het zijn wel trickers om je minder goed in de vel te laten zitten. Ik hoop dat je op zoek gaat naar je sleutels om deze factoren aan te pakken.  
23 Jun 18 by member: Zonnetje inhuis
@brigensam en @zonnetje bedankt voor jullie lieve berichtjes. Ik weet wel precies wat mijn uitdaging is, maar kan hier niet makkelijk met anderen over praten. Meestal kan ik mijn gedachten wel op andere meer positieve en leuke dingen houden (beetje een struisvogel methode dus). Met meer stress en weinig slaap lukt dat zelfs ook niet altijd. 
23 Jun 18 by member: wvdzwart
Ja, het leven valt vaak niet mee! En dan ook nog afvallen. Ik kan ervan meepraten. Maar eens gaat het lukken, als je even voor jezelf kunt kiezen. Succes , en sterkte ♡  
23 Jun 18 by member: annemiek rembil
Goed bezig. Ik weet niet hoe jij je botmassa en spiermassa berekent hebt. Waarschijnlijk met een consumentenweegschaal en die zijn daar niet echt goed in. Ik neem aan dat je geen DEXA scan hebt laten maken vandaag. Een hoop van die slimme consumentenweegschalen zijn nog eens niet in staat om gewicht (repeterend) correct te wegen. De meeste weegschalen zijn geen weegschaal maar slechte gadgets. Kijk gewoon naar je kledingmaat (hoewel dat ook scheelt per regio/merk) en opmerkingen van anderen.  
23 Jun 18 by member: Josvr
@josvr, de weegschaal is een Tanita BC-601. Botmassa en spiermassa (waarschijnlijk inclusief al het vocht en organen), kan je gewoon aflezen. Omdat vochtpercentage nogal varieert gedurende de dag en met wat je eet en drinkt, toiletbezoek, uitzweet enz...), zal de weegschaal daar alleen maar een schatting van kunnen maken. Het klopt inderdaad dat bij een paar keer achterelkaar wegen de waarden iets kunnen variëren. Toch vind ik deze manier van wegen met opgesplitste vet-, spier- en botmassa wel nuttig. Ik kijk gewoon naar de lange trend over meerdere weken en probeer ondertussen spiermassa hoog te houden en vetmassa omlaag te krijgen. Ook probeer ik deze waarden niet met anderen te vergelijken, maar alleen met mijn eigen eerder gemeten waarden. Voor mij werkt dit. Kledingmaten zijn al een stuk afgenomen inderdaad en anderen zien ook wel dat ik al afgevallen ben, maar ik druk dit liever in objectieve getallen uit. Ik zal er over een tijdje eens een grafiek van maken in Excel. Ik ben er zeker van dat dat (in ieder geval voor mijzelf) informatief is. 
23 Jun 18 by member: wvdzwart
als het een weegschaal is die vet-, spier-, botmassa alleen meet via de "voetpunten" zegt het nul-komma-nix helaas. daarvoor heb je nl meerdere meetpunten, ook hoger op het lichaam nodig 
23 Jun 18 by member: Elfje69
Het is een weegschaal met vier meetpunten. De linker- en rechtervoet, en de linker- en rechterhand. Misschien wel 6 meetpunten trouwens, er zijn twee metalen vlakjes per voet. 
23 Jun 18 by member: wvdzwart
Dan zal de meting waarschijnlijk best een redelijke indicatie kunnen zijn toch 👍 
24 Jun 18 by member: Elfje69
Dat soort gedachten kennen héél veel mensen. Gelukkig zijn zit van binnen, heeft niks te maken met het nastreven of zelfs behalen van (uitgestelde) doelen (welke dan ook). Mss weet je al waarom je niet tevreden kan zijn in het hier en nu. Kan je er ook iets aan dóen? Stuur me gerust een pb als je even van gedachten wilt wisselen, indien de anonimiteit zo achter je pc wat veiliger voor je voelt dan face to face. 
24 Jun 18 by member: Tijmpje

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



wvdzwart's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.