rona.amina's Journal, 27 February 2018

Zijn er nog mensen die plantaardig eten?

Diet Calendar Entry for 27 February 2018:
3010 kcal Fat: 99.45g | Prot: 87.65g | Carb: 442.78g.   Breakfast: Kokos & Rijst Drink, Vezelrijke Havermout Fijne Vlokken, Doosjevol Mango Stukjes, Ahorn Siroop, Pink Lady Appels, Banaan, AH Fruitstroop 100% Appel, AH Biologisch Volkoren Beschuit. Lunch: Conimex Gebakken Uitjes, Zaanse Mayonaise, AH Biologische Groenteburger, AH Bruine Bollen, Broccoli, Surinaamse Rijst, Zoete Aardappel, Bloemkool. Dinner: Bitterballen, Frikandel Speciaal, Snack Fan Mexicano, Frieten, Rode Paprika, Uien, Wortelen, Spinazie, Bon Coco Kokosmelk Light, AH Basic Surinaamse Rijst. Snacks/Other: Oatly Havermelk, Pulsin Erwteneiwit, AH Doosjevol Kersen, Banaan, AH Ongebrande Pecannoten. more...

3 Supporters    Support   

1 to 20 of 36
Comments 
Ik eet soms plantaardige yoghurt, is echt super lekker😊 Maar heeft ook wel een kunstmatige smaak. Tofu heb ik ook geprobeerd en daar geldt hetzelfde bij.  
27 Feb 18 by member: Winanda!
Het is wennen met de alternatieve voor dierlijke producten. Tofu en tempeh vind ik eerlijk gezegd niet zo lekker 
27 Feb 18 by member: rona.amina
Snap ik heel goed! Maar bij veel gerechten (avondeten) heb je niet eens vlees nodig. Vlees is vaak een "gewoonte" om te eten, maar bij bijv. Eenpansgerechten kun je ze gemakkelijk weglaten. Je moet wel rekening houden met voedingsstoffen en -vitaminen want je kunt tekorten krijgen als je vlees skipt.. 
27 Feb 18 by member: Winanda!
Ik eet niet plantaardig maar wel vegetarisch. Mis vlees helemaal niet, je kunt oneindige variëren met groente, fruit, peulvruchten en vleesvervangers☺ Tofu en Tempeh vind ik ook niet lekker maar o.a Vivera en Garden Gourmet krijgen steeds meer veganistische vleesvervangers.  
27 Feb 18 by member: kimmmerd
ik was een vleeseter maar wil geen fabriesksvoer meer dus kies vlees alleen nog als het uberpremium kwaliteit is. Wild of verwilderd. Dan blijft er nog 10% over wat je soms kunt eten. Helemaal vega (ook geen wilde vis) gaat me te ver.  
28 Feb 18 by member: Pzsw
Zelf eet ik 80% plantaardig. Zuivel eet ik helemaal niet maar af en toe vlees of iets waar ei in zit.  
28 Feb 18 by member: rona.amina
Uberpremium vlees? moet niet gekker worden met al die termen.. "duurzame vis" "biologisch vlees" "beter leven kenmerk" allemaal onzin. Mensen gaan wel ver om hun stukje vlees te kunnen blijven eten😂 
28 Feb 18 by member: kimmmerd
Biologisch vlees en beter leven keurmerk zijn echt geen onzin hoor Kimmerd..  
28 Feb 18 by member: joanssecret
Eet vegetarisch, geen vlees, wel nog vis, maar wil binnenkort ook stoppen met producten van of door dieren gemaakt.  
28 Feb 18 by member: stellaexalto
Vind Alpro yoghurt prima, lekkerder dan gewone yoghurt. Bij AH heb je kokosyoghurt, wel duur, maar echt heerlijk!  
28 Feb 18 by member: stellaexalto
100% plantaardig hier :)  
28 Feb 18 by member: TommeyLou
@joanssecret keurmerken zijn vooral marketingtrucs. Bedrijven betalen ervoor om een keurmerk op hun producten te kunnen plakken en ik snap dat wel want uit onderzoek is gebleken dat een product 10% beter word verkocht als het een keurmerk heeft. Er word daarin tegen weinig tot niet gecontroleerd of er word voldaan aan de eisen van een keurmerk dus of een dier daadwerkelijk meer bewegingsvrijheid krijgt, geen antibiotica, ander voer e.d is nog maar de vraag. Daarnaast.. een dier komt na een veel te kort leven hoe dan ook op een vreselijke manier aan zijn einde terwijl het recht heeft om te leven dus het uiteindelijke doel "diervriendelijker" is totaal niet van toepassing. Ohja en wat betreft het biologische gedeelte wat je waarschijnlijk voor het milieu doet moet je dit maar ff lezen: http://www.greenpeace.nl/campaigns/landbouw/milieu-impact-van-de-veehouderij/?gclid=EAIaIQobChMIiPWV67DI2QIVaLXtCh2lcQxiEAAYAiAAEgKQUvD_BwE  
28 Feb 18 by member: kimmmerd
Uiteindelijk is veganistisch het beste voor het milieu, maar van 3 sterren biologisch vlees kun je wel zeker zijn dat er sprake is van een aanzienlijk betere kwaliteit van leven voor het dier. De eisen voor 1 ster zijn wel echt verwaarloosbaar dus in dat opzicht moet je wel echt kijken wat het precies voor keurmerk is. @rona, ik vind tofu inderdaad ook waardeloos. Ik eet 5 dagen vegetarische en probeer ook wel vegan, maar ik loop er wel tegenaan dat echt overal ei of zuivel in lijkt te zitten ^^'.  
28 Feb 18 by member: MWees
Ik keek eerst ook niet op elke verpakking maar nu mijn zoontje koemelk niet kan verdragen en ik borstvoeding geef moet ik wel kijken. En het lijkt inderdaad overal in te zitten. Zoveel vers mogelijk eten dan krijg je de minste troep binnen. Het blijft wel lastig. Het vergt namelijk veel tijd.  
28 Feb 18 by member: rona.amina
Tofu a la minute asian spiced van SoFine, vind ik echt wel lekker hoor. Verder ook van SoFine de SoFish burgers zijn ook zeer goed en de Vegetarische Schnitzel Milner Gouda. Mijn 3 favorieten van de de vleesvervangers :) @Kimmerd sterke meningen ^^ Hoe denk je over zuivel en eieren? Want vegans hebben daar ook wel sterke meningen over. 
28 Feb 18 by member: carolineisinhofer
ik eet niet puur plantaardig. Meer parttime vegetarisch. Kook wel alles vers dat scheelt veel troep als E nummers en suiker. Vanwege een koemelkallergie van mijn dochtertje die ik borstvoeding geef lees is alle etiketten. Shocking wat er allemaal in eten gestopt wordt. Zelfs in simpele biscuitjes zitten wel 20 ingrediënten. Homemade kan het met 5  
28 Feb 18 by member: hannelore83
Maar ik eet niet plantaardig, ben flixitariër en probeer zo weinig mogelijk vlees te eten en dat wat ik wel eet met een beter leven keurmerk. Maar begin me ook steeds slechter te voelen over zuivel en eieren :/ Maar hoe minder vlees ik eet, hoe meer zuivel en eieren vaak, en dat haalt dan weer mijn doel wat naar beneden.. Maar zeer veel respect hoor voor vegans! Wie weet binnenkort een gaan beginnen met een vegan dag per week. 
28 Feb 18 by member: carolineisinhofer
een is eens* 
28 Feb 18 by member: carolineisinhofer
Mis ik eigenlijk nog wel op deze site, een vegan poster met allemaal lekker hapjes en ideetjes. Ontbijtjes, lunch, avondeten enz enz. Kom maar op! :D 
28 Feb 18 by member: carolineisinhofer
Allemaal typos ^^ Ugh. 
28 Feb 18 by member: carolineisinhofer

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



rona.amina's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.