juliavaessen's Journal, 29 December 2017

Weigh In record (no journal entry) for 29 December 2017
95.9 lb Lost so far: 47.4 lb.    Still to go: 0 lb.    Diet followed reasonably well.

Diet Calendar Entries for 29 December 2017:
1246 kcal Fat: 39.39g | Prot: 28.12g | Carb: 192.62g.   Breakfast: Bonne Maman Aardbeien Confiture, AH Basic Croissants. Lunch: Oliehoorn Currysaus, AH Zoete Aardappel, AH Snoeptomaten. Dinner: Swiss Noir 72%, AH Kersen, Alpro Go on, AH Havermout Glutenvrij, Pompoensoep. Snacks/Other: Passievrucht, Lychee, Tyrrells Sea Salt & Cider Vinegar, Zonnatura Pompoenspread, Augurken, Zonnatura Vegetarische Paté Naturel, AH Biologisch Rijstwafels, AH Banaan. more...
1526 kcal Activities & Exercise: Fitbit - 24 hours. more...
losing 1.3 lb a week

5 Supporters    Support   

Comments 
Oh, oh, niet goed toch? 
29 Dec 17 by member: annemiek rembil
Huh, hoe dan? 
29 Dec 17 by member: Warrigeboel
Ja geen idee, ik dacht écht dat ik was aangekomen 😭 
29 Dec 17 by member: juliavaessen
Oei..! Nu wel echt gaan oppassen.. ik zou zeggen aanrukken die oliebollen! ☺️ 
29 Dec 17 by member: elntien
Als ik je dieetkalender zie vind ik het niet gek dat je afvalt. Je eet niet veel maar sport wel heel goed. Misschien meer eten of anders minder sporten om een gezonde balans te creeëren.  
29 Dec 17 by member: hannahellen
Als je ook zo weinig kcal binnenkrijgt vind ik het niet onbegrijpelijk dat je zo hard afvalt. Zeker niet als je, zoals hannahellen ook al schrijft, wel heel veel sport. Wat is de reden dat je zo laag in je kcal blijft zitten? Speelt er stiekem niet meer mee dan dat je toe wilt geven? Ook omdat je schrijft ervan overtuigd te zijn, te zijn aangekomen, terwijl als ik naar je kcal inhoud kijk van de afgelopen weken (vanaf 11 december) je elke dag op max 1200 kcal uitkomt, je lijf heeft al minstens dat nodig (waarschijnlijk meer, maar weet je lengte niet) in rust (verbruik).. Zo valt het me ook op dat je vandaag nog niet op de 1000 kcal uitkomt, terwijl je wel bent afgevallen. Misschien een wat direct en hard berichtje, maar ik vind het zorgwekkend en ik vraag me af hoe je dit verder wilt gaan op- en/of aanpakken..  
29 Dec 17 by member: csiersma
Niet bewegen is voor mij geen optie helaas, ik noteer ook niet alles wat ik eet in de app!! Maar voor mijn doen probeer ik al écht meer te eten dus dit is ff balen :( 
29 Dec 17 by member: juliavaessen
Csiersma, volgende week vrijdag ga ik naar een dietiste die me gaat helpen❤ maar ik probeerde het zelf wel een beetje, maar zonder succes. Ik ben 1.72 lang. Ik heb zelf ook PDS en ziekte van crohn wat nu ook erg aan de hand is waardoor ik niet veel vette/ongezonde dingen durf te eten dus dat speelt wel mee, maar aankomen is echt lastig als je écht vol zit. Ik eet namelijk wel veel, maar is niet zo kcal vol. Ook ben ik veganistisch dus vlees/ei/melk eet ik ook niet. 
29 Dec 17 by member: juliavaessen
Dus nogmaals: anders eten. Noten, volle Griekse yoghurt, pindakaas, avocado, enz enz. Allemaal goede kcal (bommetjes) 
29 Dec 17 by member: elntien
Ik wil niet vervelend zijn, maar iets zegt me dat juliavaessen niet "wilt" aankomen... hiermee probeer ik te zeggen dat er misschien een stemmetje in d'r hoofd is wat niet wilt aankomen, maar dat zijzelf wel wilt aankomen... 
29 Dec 17 by member: Winanda!
Wat naar dat de crohn zo op komt zetten de laatste tijd. Kan me voorstellen dat wanneer je hier erg veel last van hebt eten moeilijk(er) gaat. Ben je vegan gaan eten omwille van de crohn of vanwege levensovertuiging (gewoon nieuwsgierigheid). Echter er zijn vele plantaardige opties en noten, avocado's zijn indd ook goede opties om meer kcal binnen te krijgen zonder direct meer te hoeven eten. Nu weet ik niet alles/veel van Crohn qua wat het juist kan versterken ( wat betreft voeding) en daarbij wat dan weer bij jou persoonlijk van invloed is. Goed dat je naar een diëtiste gaat. Ik hoop dat je wat dingen durft uit te proberen in de tussentijd! Ondergewicht en ondervoeding zullen niet beplaad bevorderlijk werken .  
29 Dec 17 by member: csiersma
Ja dat gaat ook een stuk lastiger csiersma! Uit gezondheid en uit levensovertuiging ja! Daarbij gaat mijn dietiste ook helpen hoe ik mijn kcal kan aanvullen en kan aankomen! 
29 Dec 17 by member: juliavaessen
Vooral doen waar jij je prettig bij voelt. Maar net als mijn voorgangers hier, houd jezelf een goede spiegel voor en wees eerlijk tegen jezelf. Durf vooral ook meer te eten en er zijn al veel adviezen gegeven.  
29 Dec 17 by member: Nellebellie
Aankomen wordt ook vaak onderschat door mensen. Het is net als bij afvallen erg zwaar. Want zeg nu zelf.... Overgewicht is een groot probleem, en toch is het erg lastig voor hen, die ermee kampen, om af te vallen. Zo ook bij ondergewicht. Vertel een persoon met overgewicht dat hij maar veeel minder moet gaan eten, dan die gewend, is om zo af te vallen en gezond te zijn. Het is niet ineens pats boem gezond gewicht, of wel? Zoveel factoren spelen mee. De mens is immers niet perfect. Een persoon met ondergewicht vertellen dat ie maar veel meer moet gaan eten ineens is ook maar makkelijker gezegd dan gedaan. Het is een proces, met ups en downs. Met goede en met slechte dagen... Een levenswijze dient verandert te worden, dat is niet zo gemakkelijk; niet gemakkelijk voor beide partijen, dus wees niet zo streng..... Iemand met een eetstoornis-verleden hoeft niet per se te betekenen, dat de persoon in kwestie nu niet worstelt en zijn best doet zoals waarschijnlijk ieder van ons hier om op zijn streefgewicht te komen en gezond te zijn. Ik begrijp het concept van 'hard love' wel, maar sommige berichten hier mogen best iets minder gas hebben. Dat bedoel ik in algemene zin. Julia je bent volwassen, doe je best je levenswijze in positieve zin te wijzigen, zoals wij allen, stap voor stap... En dan ineens ben je daar..sneller dan je denkt. En houdt daarbij in het achterhoofd dat je dit alles uiteindelijk voor je EIGEN bestwil doet. Jij hebt er aan het eind van de dag zelf baat bij...... Dat is het belangrijkste, dat helpt Julia, mij, ons.. Succes Julia, succes wij allen.....❤️✌🏻 
29 Dec 17 by member: illyme
Wat vervelend, de ziekte van crohn kan wel echt je gewicht tegenhouden, mijn oma en tante hebben het ook. Mijn oma hebben ze in de jaren 80 ooit in het ziekenhuis opgenomen, omdat ze door de ziekte echt serieus ondergewicht had, terwijl ze wel goed at. Gelukkig weten ze er tegenwoordig wat meer van, ik hoop dat je een dokter/diëtist hebt die er wel specifiek ervaring mee heeft, omdat wel andere richtlijnen nodig zijn. zo at mijn oma bijvoorbeeld alleen wit brood, omdat haar darmen dat veel beter verdraagde dan het meestal geadviseerde bruin brood. 
30 Dec 17 by member: Yvyvie
Illyme, wat een lief berichtje heb je geschreven ♥ 
31 Dec 17 by member: annemiek rembil
Dankjewel illyme❤ 
01 Jan 18 by member: juliavaessen
Crohn kan inderdaad lastig zijn bij het aankomen. Ik heb ook Crohn, maar ik heb wel overgewicht, o.a. door prednison en andere medicatie (niet alleen maar hoor, ik ben ook gewoon een lekkerbek...). Is nutridrink niet iets voor jou?  
02 Jan 18 by member: Tantepanda

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



juliavaessen's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.