jascuel's Journal, 11 June 2019

Mitä mieltä olette, minkä verran päivässä voi tai on järkevää syödä proteiinia grammoissa? Voiko syödä liikaa ja onko se terveydelle haitallista? Onko siihen, joku laskukaava, ikä, paino, pituus, aktiivisuus tms. Googlaamalla varmaan löytyy tietoa mutta mitä mieltä tai tietoa teillä on? Kysyn siksi, kun meinasin, lisätä proteiinin käyttöä lihaksistoa kehittääkseni... vai pitäisikö vetää kreatiinia sekä, että...

Diet Calendar Entries for 11 June 2019:
2639 kcal Fat: 133.57g | Prot: 153.13g | Carb: 198.61g.   Breakfast: Kahvi, Kahvikerma (Kevyt), Dansukker Sirkku Palasokeri, Sokeri, Elovena Välipalakeksi Voimakaura, Maitokahvi. Lunch: Maitokahvi, Atria Meetvurstipizza, Dansukker Sirkku Palasokeri, Rainbow Miniluumutomaatti. Dinner: Sämpylä, HK Kalkkunaleike, Oivariini Oivariini, Dulano Salami Meetvursti, Valio Arki Juusto. Snacks/Other: Teho Sport Palautusjuoma Mansikka, Kahvi, Kahvikerma (Kevyt), Sokeri, Paistettu Kananmuna. more...
3770 kcal Activities & Exercise: Apple Health - 24 hours. more...
on diet jascuel's own diet  


Comments 
Jos haiusta meinaa kasvattaa ihan urakalla, niin sitte suurempaa käyttöannosta kuin normaali suositus reilu gramma per painokilo. 
11 Jun 19 by member: japolarhe
Itse olen 60kg kokoinen likka, käyn kuntosalilla ja proteiinia menee päivässä semmoinen 100-120g about. Toiminut itselle ainakin todella hyvin tämä määrä 👍🏻☝🏻 
11 Jun 19 by member: Ehlli
Hakkarainen joka näissä asoissa on varmaankin jonkinlainen guru (ja jotkut muutkin) suosittelee lihaksen kasvatukseen noin 2 g per painokilo. (ja ilmeisesti vielä mieluummin laskettuna rasvattomasta massasta) Liikaahan ei kannata vetää, ei hyötyä ja muuttuu vain läskiksi ja rasittaa munuaisiakin.  
11 Jun 19 by member: ritulissu
Yläpito: 0,7-1g/painokilo/päivä. Jos treenaa kovaa, niin 1,8-2 g/painokilo/päivä on jonkinlainen maksimi (enempi muuntuu sokeriksi/rasittaa munuaisia). Ja tosiaan joku minullekin tällä viikolla kertoi, että rasvattomasta massasta laskien. 
12 Jun 19 by member: mikapeltokorpi
Joo eihän läski eli rasva kirjakielellä sanottuna hyödy proteiinista. Ylenmääräinen mättäminen ei siis hyödytä liikkumatonta ylipainoista ja varsinkaan jos lihas ärsykkeet ovat minimaalisia.  
12 Jun 19 by member: japolarhe
Tässä fat secretissä on ravintoainesuositukset kun laittaa omat tiedot ja arvioi liikunnan määrän. Mikrot ja makrot joita voi seurata. Tein itse Haikaraisen ( liikunta fysiologi ) kirjan ohjeen mukaisesti itselle ruokamääräarviot oman aktiivisuuteni mukaisesti. Hämmästyin kuinka vastaavuus fat secretiin oli kymppi. 
12 Jun 19 by member: joviavita
Hyvä, kiitos.. useasta vastauksesta tuli vinkki tuosta 1g x painokilo, joten taidan kokeilla tuota... mutta mitä mieltä olette tuosta kreatiinista? 
12 Jun 19 by member: jascuel
Jascuel: Mitä sun historiaa olen vilkuillut, niin olisiko kuitenkin tärkeintä saada se ruokailu yleisesti hyvälle tolalle - mitä kohti oletkin matkalla. Tää on vain mun mielipide tosiaan, ei mikään ohje : ). Eli siis kun syömiset on kunnossa määrien, rytmin ja laadun suhteen, alkaa sitten vasta optimoimaan lihaskasvua. Ettei tule liikaa opeteltavaa kerralla, jolloin voi kyllästyä. Protskuja tarpeeksi ihan oikeasta ruuasta (esim. se 1,5 g/rasvaton painokilo), niin pysyy maha kunnossa ja nälkä poissa. Aloittelijalla lihaskasvua tapahtuu nopeastikin perustreenillä ja hyvällä syömisellä ilman sen kummempia temppuja. Sitten kun alkaa olla tikissä ja treenit tapissa, voi alkaa pohtimaan kreatiineja yms. Mutta siinä vaiheessa on jo niin hyvä näppituntuma syömiseen ja lihaskasvuun, että tietää itsekin, olisiko kreatiinista apua. Mun mielipide siis, että ensin perusasiat kuntoon, sitten vasta hifistelemään. Aikaa on.  
16 Jun 19 by member: täti omena
Tottahan toki, olet oikeassa 😊 ...salitreeniin minä tuota proteiinia haenkin... hikoiltavaa ja jumpattavaa tässä vartalossa toki riittää ja päiväkohtaisten kalorien vahtaamiseen 😅  
17 Jun 19 by member: jascuel

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Membersjascuel's weight history


Get the app
    
© 2019 FatSecret. All rights reserved.