Mansikkapipo's Journal, 06 February 2019

Teen blogijuttua ruoasta ja ruoan eettisistä valinnoista. halukkaat voi vastata seuraaviin kysymyksiin ruoasta ja ruokatottumuksista:
1. monta ateriaa syöt päivässä? miksi?
2. syötkö luomua? miksi?
3. mitä lautaseltasi löytyy yleensä arkena?
4. entä viikonloppuna?
5. noudatatko jotain "muoti" ruokavaliota (vegaani, vähähiilari yms.)?
6. miksi?
7. syötkö herkkuja kuinka usein?
8. kuinka monta tuntia nukut?
9. oletko huomannut unen määrän vaikuttavan vireystilaan ja sitä kautta nälkään?

Kiitos paljon vastaajille! Perusteluille plussaa ++++
En julkaise edes nimimerkkiä.
Pahoittelut että kysyn täällä mutta halusin oikeita vastauksia. Tästä syystä esim suomi24 ei onnistu....

10 Supporters    Support   

Comments 
1. 3-5 ateriaa päivässä, riippuen heräämis ajasta. 2. kahvia ostan luomuna, margariinia ja joitain kuivatuotteita, riippuu hinnasta. 3. enimmäkseen kasviksia, papuja, linssejä, soijaroihetta, pastaa. 4. viikonloppuisin pyrin pitämään samankaltaisen ruokavalion kuin arkena, mutta pizza kuuluu perjantaille! 5. En noudata mitään erityistä ruokavaliota, mutta en osta lihaa kotiin. 7. herkkuja vain viikonloppuisin. 8. 6-10 9. kyllä, väsyneenä tekee mieli kaikkea makeaa. 
06 Feb 19 by member: marskij
1. Syön 3-4 ateriaa päivässä koska annoskoko on silloin minulle riittävän suuri ja ateriarytmi on selkeä: Jos söisin lisäksi välipaloja niin en osaisi lopettaa napostelua. 2. En käytä luomutuotteita kuin enintään sattumalta. En usko niiden olevan ekologisia. Suosin ensisijaisesti vegaanisia tuotteita ja toisjaisesti suomalaisia tuotteita. 3.-4. Lautasella on paljon kasviksia, perunaa/pastaa lisäksi papuja/linssejä ja pähkinöitä, hedelmiä. Aamulla kaurahiutaleita, marjoja. Pääasiassa syön itse tehtyä ruokaa mutta töissä tulee syötyä myös eineksiä mutta niidenkin kanssa/lisänä syön aina paljon kasviksia. En käytä öljyä enkä margariinia. 5.-6. Olen vegaani koska en halua aiheuttaa kärsimystä eläimille eli ruokavaliota en alunperin valinnut itseni takia tai laihduttaakseni. Noudatan HCLF-ruokavaliota väljästi (tai plant-based whole-food vegan diet). Pidän tätä ruokavaliota terveellisimpänä ja helpoimpana ylläpitää saavutettu tavoitepaino. Paljon kasviksia syömällä saa syödä paljon ja vatsa täyttyy: ruuan energiatiheys on alhainen joten ei liho niin helposti. 7. Syön ns herkkuja jos sosiaalinen tilanne vaatii ja välillä jos unettomuus ja/tai stressitilanne ovat pahat. Myös ennen kuukautisten alkua herkut himottavat. 8. Nukun n 7 tuntia jos hyvä tuuri. 9. Olen todellakin huomannut että huonosti nukutun yön jälkeen syön helposti enemmän kuin muuten söisin.  
06 Feb 19 by member: Pottu72
1. Syön vain kerran päivässä, yleensä kolmen ruokalajin päivällisen, jonka syömiseen menee pari tuntia. 2. Ostan jonkin verran luomua, esim. kuohukermaa, siemeniä, kasviksia. Kerään marjoja, hedelmiä, kasviksia ja sieniä luonnosta/omasta puutarhasta. Kananmunat on pääasiassa free range, joka mielestäni on luomua parempi vaihtoehto kanoille. Luomussa hinta suurin este ostaa, myös vähäinen tarjonta. Pyrin syömään edullisesti laadukasta, hyödynnän tarjoukset, punalaput ja rescueruokaa. 3.-4. Syön samalla tyylillä joka päivä. Kotona tehtyä ruokaa pääosin, alkupalaksi usein itse leivottua viljatonta leipää ja voita lisukkeilla, sosekeitto tai salaattia. Pääruokana paistettuja kasviksia, munia, lihaa, kalaa, smetanaa, juustoa. Jälkiruokana marjasmoothie, joku leivonnainen tai leipäjuustoa itse tehdyllä hillolla. 5. Karppaus (tai vhh) ei enää ole kovin trendikästä. Syön siis vähähiilihydraattisesti ja pätkäpaastoten. Haluan jatkuvasti kokeilla uusia juttuja, siksi syömisiini tulee aina välillä muutoksia, kuten nyt pyrkimys syödä mahdollisimman kotimaista ruokaa. 6. Olen päässyt irti makeanhimosta, nälkäkiukusta ja jatkuvasta syömisestä. Pystyn näin syöden vaivattomaan painon ylläpitoon. 7. Syön joka päivä jälkiruuan, mutta se on vhh. Makeishyllyltä ostan tummaa, vähintään 70% suklaata. En syö ns. perinteisiä herkkuja. 8. Vaihtelee suuresti. 4-10h. Arkisin unet jäävät pätkittäisiksi ja lyhyiksi, viikonloppuisin pyrin nukkumaan pidempään. 9. Enää unen määrällä tai väsymyksellä ei ole vaikutusta syömiseen. Syön ainoastaan silloin kun minulla on ns. syömisikkuna. 
06 Feb 19 by member: J0hQ
1. syön 5-7 kertaa päivässä. 2. ostan aina luomulihaa ja munia koska haluan tukea niiden luomu tuotantoa. 3. päivällis lautaselta löytyy paljon riisiä/spagettia ja paljon myös lihaa, puolet lautasesta salaattia. aamusin aina raejuustopuuro, lounas kanasalaatti, välipala rahka, iltapala kananmuna ruisleivät. pvä aikana prot. juoma tai patukka 4. syön ihan samallailla viikonloppuna paitsi syön aina suklaalevyn lauantaina😁 5. en noudata koska ne on aina melkeen huuhaata. ihmiset pelkää hiilareita ihan liikaa. ihminen tarvii niitä selviytyäkseen 7. syön herkkuja kohtuudella melkein joka päivä. tänään söin 2 keksiä,kohtuus kaikessa. uskon että mulla on varaa herkutella koska treenaan niin kovaa ja pelkkä bmr on enemmän kuin monen naisen pvä kalorisaanti. 8. 6-12 tuntia. tarvin kyllä 8 tuntia ainakin. 9. kyllä sitä herkkuja tekee enemmän mieli. mutta en kyllä oo ratkennu pitkään aikaan sitä katos oppii itsekuria kun laihduttaa pitkään😁  
06 Feb 19 by member: fatsoratso1
1. Syön pieniä välipaloja 5-6 kertaa ja yhden kunnon lämpimän ruuan. 2. Luomua ostan koska ne maistuvat, itselläni kanoja ja parasta luomu tuotantoa tiedän mitä ovat syöneet sama koskee viljeltäviä/kasvatettavia tuotteita tiedän miten on kasvatettu. 3. Lautaselta löytyy laidasta laitaan vaihdellen päivittäin, salaattia, kanaa, kalaa, kasviksia, hedelmiä, rahkaa, raejuustoa, puuroa, munia, ruisleipä, riisiä ainoa mitä ei löydy niin peruna siitä en tykkää. Ainoastaan uusista perunoista 😊. 4. Viikonloppu menee melko samalla lailla lämpimiä aterioita 2 kun on perhe koolla. Annan luvan itselleni myös nauttia esim. viiniä ja vähän suklaata 😊. 5. En, koska en usko niihin. 6. Herkut on aika vähissä kun en ole oikein koskaan ollut mikään herkku hiiri. Ainoo heikkous ja pahe karkit 😛. 7. n. 7 -8 mutta kun työsaralla jotain ja virtaa liikaa jää joskus unet 6 tuntiin 🙄. 8. En ole huomannut vaikutusta, sama rytmi. 
06 Feb 19 by member: Tarhurisatu
1. 3-5 kertaa, ei ehdi tulemaan kiljuva nälkä 2. ostan luomua kun voin, en halua tukea tavanomaista tuotantoa 3.-4. ihan laidasta laitaan! 5. en, olen toki ollut kasvissyöjä jo yli 20 vuotta 7. söisin määrättömästi herkkuja - siksi tässä nyt ollaankin 8. nukun keskimäärin 9 tuntia 9. en ole huomannut eroa 
07 Feb 19 by member: MiMiChase
1. Yleensä 2-3. Tällä hetkellä olen pätkäpaastolla joten aamiaista en syö, vain lounaan ja päivällisen; joskus myös toisen myöhäisen päivällisen jos jää nälkä. Tietysti välipaloja aterioiden välissä. 2. En syö. Haluaisin syödä, mutta opiskelijabudjetilla ei ole mitään valinnanvaraa ja on pakko ostaa aina halvinta. 3. Usein kasvissosekeittoa, tällä hetkellä tummaa riisiä, kananrintaa, vihreitä papuja ja teriyakikastiketta. Joskus udon-ramenia naudanlihalla. 4. Viikonloppuina herään myöhään, joten syön ison aamiaisen ja se on samalla lounas - munakokkelia pekonin tai sienien kanssa, joskus syön paahtoleipää. Päivällisenä syön usein udon-ramenia tai misokeittoa. Joskus herkuttelen karaagella joka on japanilaista leivitettyä kanaa ja hullun hyvää. 5. En. Ainoa on että pätkäpaastoan mutta se ei ole ruokavalio. 6. Mielestäni useat muotiruokavaliot ovat ihan turhia ja arkiruoka on aivan täysin hyvä lähtökohta ruokavaliolle. En halua rajoittaa itseltäni ruokia tai ravintoaineita kokonaan, vaan haluan elää terveellisesti omilla ehdoillani syöden sitä mistä pidän. 7. Rajoitan herkut viikonlopuille joten noin 1-2 päivää viikosta syön vähän epäterveellisemmin. 8. Yritän aina nukkua 8h, 22-06. Yleensä 7.5h - 8.5h. 9. Kyllä ehdottomasti. Ruoka piristää aina, ja väsyneenä syö enemmän. 
07 Feb 19 by member: Immortan
1. Yleensä 4, sopiva määrä poispitämään nälkää jos nälkä niin syön vielä jonkun välipalan lisäksi. 2. Ostan myös luomua, hintavertailun vuoksi en kovin paljon. 3. Tavallista arkiruokaa; kanaa, jauhelihaa, munia, possua pihveinä, kalaa yleensä riisin ja kasvisten kera. Makaronia silloin tällöin. 4. Jos itse teen vklopun ruoan niin se on monesti jotain uuniruokaa kalaa/paistia. Mutta voi olla myös ihan normi arkiruokaakin... viikonloppuisin tulee käytyä monesti ulkona syömässä tai syötyä herkkuja enempi. 5. Kyllä katson minkä verran kuitua ja hiilareita/sokereita/protskuu tuotteissa on ja teen ostovalinnan sen mukaan. Mutta en sanoisi syöväni silti vähähiilarisesti... syönhän kuitenkin esim. irtokarkkeja vkloppuisin jos meillä yövieraita esim. mökillä. 6. Haluan välttää ylimääräisen/piilosokerin syömistä. Nukun paremmin tällaisella syömisellä. Proteiinipitoinen ruoka muutenkin sopii vatsalleni paremmin. Ei turvota eikä pieretä...On energisempi olo päivälla kuin taas hiilariannoksen jälkeen väsyttää ja monesti myös nukahdan sen nautittuani. Paino laskenut kun tarkkaillut enempi mitä suustaan työntää alas. 7. Herkuteltua tulee viikonloppuisin aina jonkun verran (ravintola-/roskaruokaa, alkoholia, namia...) 8. n.7-8 h 9. Tottakai. 
07 Feb 19 by member: KittaS
1. arkena 5 ateriaa (aamiainen, töissä kaksi välipalaa ja lounas, kotona päivällinen) 2. ostan jonkin verran luomua, esim. omenat, maito. Luomutuotteita on hyvin saatavilla ja ne tuntuvat ainakin vihannespuolella puhtaimmilta. 3. vaihtelee, kaikki menee kausittain! Nyt olen syönyt pastaa kotiruuaksi, eineksiä lounaaksi. 4. viikonloppuna etnistä pikaruokaa ja ravintoloja, mm. tortillat / pho-keitto / sushi / ravintolat, kuten nepalilainen. Välipalana leipää. 5. kala-kasvis. 6. kasvisruokavalio aloitettu nuorena ja se sopii itselle. Kalan olen lisännyt myöhemmin. Viime aikoina olen syönyt myös "runsashiilarisesti" (pastaa ja leipää) tukeakseni urheiluharrastuksiani. 7. herkkuja ovat viikonloppuruuat sekä kahviloissa leivokset 1-2 krt/vko. En osta herkkuja kotiin. 8. arkisin n. 7 h, viikonloppuisin 8-9 h. 9. kyllä, jos unet alle 6 h , on enemmän herkutteluajatuksia päivän aikana. Olen kuitenkin oppinut tunnistamaan, mistä ajatukset johtuvat. Viikonloppuna kun on levännyt enemmän, ei ole niin nälkä.  
08 Feb 19 by member: Dietcoke6
1. 3-4 ateriaa. Syön kun on nälkä. 2. Pyrin ostamaan, mutta opiskelijana verottaa rahapussia sen verran, että kaikkea ei voi ostaa luomuna mitä haluaisin. 3. Perus kotiruokaa. Useimmiten kanaa, jauhelihaa, vihanneksia, puuroa, raejuustoa, jugurttia, rahkaa. 4. Perus kotiruokaa (en käy juuri ikinä syömässä ulkona). 5. En noudata. 6. Tavallinen kotiruoka on mielestäni ihan sopiva ruokavalio eikä tarvitse turhaan kikkailla. 7. Vaihtelee paljon, joskus 1-2 kertaa viikossa ja joskus en ollenkaan. Fiiliksen mukaan on menty. :) 8. 4-6 h pääosin. Kovasti haluaisin nukkua enemmän, mutta ehkä kerran viikkoon saan nukuttua pidemmät yöunet n. 7-8 h. Oon aina ollut huono nukkuja. 9. Ei ehkä nälkään itsessään, mutta herkkuja tekee helposti mieli enemmän, jos on jäänyt unet tosi niukille.  
09 Feb 19 by member: _jessica_123
Hei! Kiitos kaikille vastauksistanne :) 
10 Feb 19 by member: Mansikkapipo
Haluatko linkata blogisi tänne kommentteihin? 1. 3-4 ateriaa. Syön kun on nälkä. En napostele. 2. Ei ole varaa ostaa luomua. Syön kun oman kasvimaan tuotoksia. 3. Arkena syön puuroa, keittoja, pastaa, kanaa, kalaa, jauhelihaa, juureksia, salaattia, ruisleipää, riisiä, papuja nje. 4. Viikonloppuna samat ruuat. Juomana molemmissa vettä, kahvia, teetä. 5.-6.Noudatan kevyemmän kukkaron ruokavaliota eli vertaan kaupassa hintoja ennen ostopäätöstä ja syön kasviksia pääsääntöisesti satokausien mukaan. 7. Herkuttelen pari kertaa viikossa tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla sekä joskus lohileivällä. Kylässä tulee syötyä kakkua ja karkkiakin n. kerran viikossa. 8. Nukun 8-10h. 9. Nukun aina riittävästi. En ole huomannut että unen määrä vaikuttaisi vireyteen. Väsyneenä on tullut syötyä enemmän. 
10 Feb 19 by member: Umalsh
https://paivakerrallaan18.blogspot.com/2019/02/im-on-seafood-diet-i-see-food-and-i-eat.html Pyydettiin linkkiä blogiini, tässä valmis kirjoitus! Kiitos kaikille vastanneille. 
11 Feb 19 by member: Mansikkapipo
Kivan blogikoosteen olit kasannut :) 
13 Feb 19 by member: Kymis
Höh, menny iha ohi tämmöne! Olisin haöunnu vastata kans :) 
13 Feb 19 by member: Yoaboa
Edelleen saa vastata, ei vaan päädy enää julkasuun :) 
14 Feb 19 by member: Mansikkapipo
<<Prev 

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



Mansikkapipo's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.