cvnl83's Journal, 19 September 2017

2nd day fasting: - 2 kg today.
on diet cvnl83's own diet  

6 Supporters    Support   

1 to 20 of 25
Comments 
Je valt 1 kg per dag af door een hele dag water te drinken ? 
19 Sep 17 by member: linshelu
Dat is echt killing voor je lichaam... 
19 Sep 17 by member: Winanda!
Ai.... 
19 Sep 17 by member: elntien
Gemiddeld 1 Kg / dag, maar vandaag zelfs 2 kg. Dit betreft op dag 1 en 2 vooral water en suikers, maar daarna brand ik de hele dag op vet. Het gewicht aan water en suikers komt weer terug, maar het vet blijft eraf - zolang ik daarna maar normaal eet qua frequentie en hoeveelheid: en bij voorkeur met een hoog vet en laag koolhydraat gehalte, ter voorkoming van insuline vrijgave, dat vetopslag bevordert. Vasten is de meest efficiënte en relaxte manier van afvallen en op gewicht blijven: snel en vrijwel pijnloos - ofschoon dit wel afhangt van de hoeveelheid gif in je lijf: tijdens vasten wordt dat opgeruimd, hetgeen "detox" verschijnselen met zich brengt. Inmiddels heb ik daar vrijwel geen last meer van. Meer info: YouTube: "fasting" + "Fung" 
19 Sep 17 by member: cvnl83
En werk je er ook nog bij? 
20 Sep 17 by member: ankbais
Dit is killing voor je alvleesklier. Op deze manier raakt je hele metabolisme volledig in de war. Geloof me ik heb in mijn leven heel wat verschillende diëten gedaan ik ben alles bij elkaar opgeteld 100 kilo afgevallen dat is meer dan ik ooit gewogen heb. Gevolg is dat mijn lichaam nu insuline bleeft aanmaken ik eet nu alleen nog maar langzame koolhydraten 
20 Sep 17 by member: j.eikenhorst
je lever ontgift je lichaam continu. alcohol, medicatie, etc. wat denk je nu extra te ontgiften? 
20 Sep 17 by member: koffielover
Hmmm eens opzoeken 😉 
20 Sep 17 by member: Mirtjes
Drink je alleen maar water en je eet verder niks? 
20 Sep 17 by member: ShirleyGummels
Bedenk we dat de kilo's die je nu zo snel verliest alleen vocht is straks gaat je lichaam in de spaarstand en verlies je niets of heel weinig zodra je weer wat gaat eten wordt het meteen opgeslagen als vet 
20 Sep 17 by member: j.eikenhorst
pfff dat zou echt een straf zijn niet eten...en ik zou al voor de koffie van mijn graatje gaan. is zo'n extreem laag vetpercentage wel gezond? 
20 Sep 17 by member: hannelore83
Hoe zit het volgens deze theorie dan met spiermassa? Ik heb altijd geleerd dat alleen vet verbranden niet kan, dat er altijd ook spiermassa verdwijnt, maar dat je wel kunt proberen de schade te beperken. Hoe zie jij dat? (ik ben gewoon benieuwd hoor - maar dit dieet zou niks voor mij zijn)  
20 Sep 17 by member: Lynn1112
Ons lichaam reageert nog steeds zoals het in de oertijd doet, daarin is er niets tot weinig veranderd. Omdat we slechte jagers waren en afhankelijk van het seizoen dus ook niet altijd iets eetbaars te vinden was, kon het best wel eens een paar dagen duren voordat er weer iets te eten was. En dat kon ons lichaam aan. Natuurlijk leven we nu niet meer in de oertijd en zijn we verwend met eten en snoepen wanneer we maar willen. Maar ons systeem kan uit fysiek oogpunt een paar dagen (!) zonder eten nog best aan, hoor. Mijn vraag aan Cvnl83 is dan ook (want die zie ik hier nog niet vermeld): hoe lang ben je van plan dit te doen, alleen op water? 
20 Sep 17 by member: Tijmpje
Je ziet idd in het logboek dat het gewicht na het vasten, bij eerdere keren ook, direct weer ophoog schiet. Als je dus onderaan de streep kijkt hoeveel er daadwerkelijk af is, kun je dit ook makkelijk bereiken door gewoon gezond te eten. Is naar mijn idee een stuk gezonder. En op lange termijn een stuk effectiever, Maar goed, ieder zijn ding! 
20 Sep 17 by member: elntien
Vasten: Geheelonthouding: alleen water drinken. Ik heb echter gemerkt dat een kop thee of koffie (geen calorieën) helpt om normaal te kunnen werken qua energie. Ik verwacht echter wel dat dit afbreuk doet aan de "detox" activiteiten in mijn lijf. Verbranding: Geen spaarstand. Anders dan met calorie restrictie schakelt bij vasten je lijf over van suikers naar het voor dat doel opgeslagen vet als primaire brandstof. En naarmate ik mijn lijf "train" met vasten heb ik juist meer energie. Jojo effect: Omhoog schietend gewicht is direct gevolg van overdadig lekker eten in het weekend: gewoon omdat het kan. In die zin is dus geen sprake van een onverwacht jojo effect zoals bij diëten vaak het geval is, dat je ook met normaal eten weer aankomst in verband met verlaagde basisverbranding. Mijn gewichtstoename vind plaats in de gewenste bandbreedte (tussen 85 en 90 Kg). En ik weet prima wat ik moet doen om mijn nieuwe "baseline" (of "set point") vast te houden. Ik probeer nu om mijn "baseline" verder te verlagen tot onder de 80 Kg =ondergrens gezond gewicht volgens BMI, zodat ik een bandbreedte heb tot 85 Kg. Periode vasten: Zolang ik het leuk vind, en zolang het niet stoort met mijn werk. Langste periode tot nu toe: 7 dagen. Maar ik ken ook mensen die het 11 dagen of meer volhouden. Goed om te weten dat het honger gevoel niet toeneemt, maar juist verdwijnt. Na enkele dagen is het "smooth sailing". Spiermassa: Blijft nagenoeg gelijk: Mijn lijf verbrand het opgeslagen vet: "sixpack" is weer in beeld. Gezondheid: -Gezondere huid: zachter en schoner -Wittere tanden -Reset van smaakpapillen -Geen drang meer naar cafeïne (Ik heb weinig lichamelijke ongemakken, dus er valt verder niet veel te repareren: maar in algemene zin worden nu wel allerlei inefficiënties opgelost. Dit vergt echter wel een langere periode dan "maar" 3 of 4 dagen vasten.) 
20 Sep 17 by member: cvnl83
Voor diegenen die zo'n manier van vasten overwegen, vergeet niet dat zo'n manier van vasten in ieder geval níet (!) geschikt is wanneer je chronisch ziek bent. 
20 Sep 17 by member: Tijmpje
Hmm, oke interessant! Nog nooit zo'n dieet gezien/van gehoord. Ik heb wel grote respect voor je discipline, want velen kunnen niet zo "streng" zijn naar zichzelf ;). Maar n.a.v. de onderstaande berichten, ben je genoeg gewaarschuwd en als je liever op water leeft, dan op een lekker schaaltje havermoutpap dan houd ik me erbuiten. Veel plezier verder en succes! 
20 Sep 17 by member: Winanda!
ik denk dat zo'n manier van vasten voor niemand geschikt is, eten moet lekker, gezond. gevarieerd en vooral smaakvol zijn, alles: met mate.  
20 Sep 17 by member: anklafontaine
oh oh oh 😶  
21 Sep 17 by member: 1stroopwafel
Je helpt je lichaam de vernieling in, echt! Al je positieve uitleg is echt bulls##t! Je bloedsuiker wordt te laag en je krijgt lactaatvorming waardoor je zuur wordt. Dit is heel slecht voor je metabolisme. Enzymen die je nodig bent functioneren niet of minder. 
22 Sep 17 by member: zebedina

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Memberscvnl83's weight history


cvnl83's Recent Activity

cvnl83's Own Activity

cvnl83 recorded a Weight Entry at 191.6 lb.
cvnl83 recorded a Weight Entry at 192.9 lb.
cvnl83 recorded a Weight Entry at 193.6 lb.

Following

No recent activity.

Other Member Diet Recent Activity

deb711's Roast Veges recipe was added to the Kitchen.
Kulerka recorded a Journal Entry.
peeperjj commented on crazy8cottage's Journal Entry.
overcommer supported rosio19's Journal Entry.
Diddlee commented on mandabananaba's Journal Entry.
Sharons Victory recorded a Journal Entry.
Kenna Morton supported mrsroboto's Journal Entry.
Erquiaga supported Dmvaillancourt's Journal Entry.