nucromer's Journal, 21 July 2017

Sürekli paylaşımlarda ve sosyal hayatımda çevremde gördüğüm bir sorun olan beslenme bozuklukları ile ilgili ulaştığım bir bilgiyi paylaşmak zorunda hissettim. Çünkü bu konuda masum olarak görülen diyet listeleri çok geziyor. 1-2 hafta düzgün yapılan bir diyetten sonra canınızın abur cubur çekmediğini farkedersiniz bunun sebebini açıklamak istiyorum. Aslında biyerlerde okuyup ne zaman uygulasam tecrübe edindiğim bir pratik vardır bu bilginin altında. kaynak maynak sormayın, gidip bulun. inanmayan okumasın, inanmak isteyen kaynağı kendi bulur. Konumuza gelecek olursak, canınızın bir süre sonra sebze çektiğini farkedersiniz. Daha önce tiksinerek baktığınız o pırasa yemekleri bamyanın tüylü hali içinizi bulandırırken tam şuan canınız çekiyorsa doğru yoldasınız ve sağlıklı besleniyorsunuz demektir. Hepimiz biliyoruz ki şeker zararlıdır, sebze faydalıdır. Sorulduğunda ise "sebze yemeye alıştım ondan canım çekiyor" diyen insanları duymuşsunuzdur. Aslında altında yatan gerçek ise şudur; canınız sağlıklı şeyler çeker çünkü bağırsak floranız değişmeye ve düzelmeye başlamıştır. Bağırsaklar ile beynin çift taraflı iletişimde olduğunu artık biliyoruz, ruh halini düzenleyen hormonların büyük kısmının bağırsaklarda üretildiğini de biliyoruz. Aynı zamanda bu bağırsaklarımız bağışıklık sistemimizin %80'ini kontrol ediyormuş. Buna dayanarak bağırsak floramızdaki yararlı bakterileri arttırmanın bize ruhen ve beslenme düzenimizde faydaları dokunacağını kesinlikle söyleyebiliriz. peki bunun yöntemi nedir? 1- düzenli aktivite ile insulin direncini kırmak, 2- Doğal gıdalar ile kimyasallardan uzak bir beslenmeye yönelmek, 3- kalori sayma aldanmacasına bulaşmamak, 4- Tabiki şekerden uzak durmak desek de hertürlü undan yapılmış her gıda vücutta şeker olarak algılanır, gözünüzün nasıl gördüğü önemli değil. 5- bol bol probiyotik gıda tüketmek. Temelde bu ve benzeri basit kurallara uyduğumuzda bağırsak floramızda bulunan zararlı bakterilerin beyne gönderdiği şeker ye sinyali yavaş yavaş kaybolur, çünkü zararlı bakteriler ölür! yerine yararlı bakterilerin çoğalması için onların istediği besinleri bir süre verirsek zamanla sayı olarak öne geçecekleri için beyine sürekli zeytinyağlı salata ye, taze fasülye ye gibi sinyaller göndereceğinden, daha önce de dediğim gibi önünüzden baklava geçse de onu gerçekten canınız çekmez. onun için bir savaş vermenize gerek yoktur, direnicem sabredicem gibi olumlamalar yapıp kendinizi kandırmanıza da gerek yoktur. Okuduğunuz için teşekkürler. Toparladığım bilgilerin yazıya dökebildiğim halidir. Sağlıklı ve eğlenceli bir ömür diliyorum hepinize.

Diet Calendar Entry for 21 July 2017:
469 kcal Fat: 35.96g | Prot: 34.17g | Carb: 5.15g.   Breakfast: Bahçıvan Taze Kaşar Peyniri, Yeşil Zeytin, Haşlanmış Yumurta. more...

31 Supporters    Support   

Comments 
evet bende olmaya başladı ufaktan patlıcan gördüğümde hiç ağzım sulanmamıştı. katılıyorum. akşamdan yarın patlıcanı nasıl yesem diye hayal etmeye başladım. dün kuzen sinirlik olsun diye cips fındık bira göndermiş hiç canım çekmedi canım sadece muz çekiyor o kadar bunun nedenini de bilmiyorum  
21 Jul 17 by member: muses00!
muzun içinde bulunan herangi bir vitamine, minerale yada marko besine ihtiyaç sinyali alıyor olduğunuzdan. asıl soru hangisi? muz güzel bir meyvedir, yenilebilir. ancak meyveler 1 elma hacmi kadar olması gerektiğinden muz da 1 tane yenmeli. yukarıda yazmayı unutmuşum. Bahsi geçen bakterilerin önce tercih ettikleri besinleri liflerdir. muzda da bolca var :) lifalif filan değil ha yanlış anlaşılmasın :) suyu sıkılmamış meyveler sebzeler..  
21 Jul 17 by member: nucromer
yaptığım taze fasulyeden yemek için o 1 haftalik diyeti erken sonlandirdim.. 3 dilim ekmek yiyecektim bugün..demek doğru yoldayım..bakma sen canımın dondurma erişte makarna çektiğine, önüme konsa yemem..diyet bitince de eskisi gibi yemeyeceğim zaten onları.. çok doğru bir bilgilendirme olmuş dün konuştuklarımızın ışığında 😊 emeğine sağlık teşekkürler 👍 
21 Jul 17 by member: ilksen06
Teşekkürler, emek verip bu bilgileri bizlerle paylaştığın için. Ben yaşadığım örneği paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır, pirinç şeker ve hamur işinden uzağım. Dün mecbur kaldım ofiste başka yemek yoktu, bir biber dolması yedim. Sonra üzerine ara öğün 3 çatal karpuz yedim. Akşam 4 km yürüyüşümde çime yığıldım resmen, yoğun baş dönmesi, ve gözümün önünde kararmalar hissettim. yarım saat kendime gelemedim. O anda bir daha asla dedim. Bir gün öncesinde ise 3 öğünde devsadece 1 yumurta, salatalık, domatesle beslenmiştim. (Detox) ...hiç açlık hissetmeden Daha enerjik ve daha mutluydum.. 
21 Jul 17 by member: gmzksc
@ilksen06, okuduğun için teşekkür ederim. nirvanaya az kaldı demek :)  
21 Jul 17 by member: nucromer
@gmzkesici, wooow :D Heryerde serotonin adıyla anılan mutluluk hormonunu hissediyorsun demek. İşte onu çikolata salgılatmıyor :) bağırsaktaki bakteriler beyine sinyal gönderiyor. eğer şeker bağımlılığın varsa elbette ki şeker ile mutlu oluyorsun. sonra uyuşturucu gibi aniden kuyuya çekiyor seni. Uzun süreli kaliteli mutluluk için yumurta salatalık domatese devam :)  
21 Jul 17 by member: nucromer
Hiç sorma uyuşturucu etkisini fazlasıyla hissettim. Elimi kaldıracak dermanım yoktu ve çok keyifsizdim. Dediğin gibi,bu yoldan çıkmak yok artık. devam :) 
21 Jul 17 by member: gmzksc
Orçun teşekkür ederim güzel paylaşımın için. Bağırsaklar 2.beyindir, güzel bir konuya değinmişsin 👏👏 
21 Jul 17 by member: maksutodabasi61
teşekkürler @nucromer her gün tatlı yemeden duramayan biri olarak ketojenik beslnemede ki 56. günüm :) yani bu 56 temiz şekersiz gün demek :)arada ki kaçamaklarda yine tatlı yesemde yararlı bakterilerin her geçen gün artmasıyla daha da güçleniyorum :) daha az yeniliyorum :) 
21 Jul 17 by member: freckled_witch
çok guzel bir bilgilendime olmuş  
21 Jul 17 by member: emelimsi
Teşekkürler bilgilendirip motive etmiş oldunuz 
21 Jul 17 by member: sultan.z
Bravo! Bir solukta okudum. Çok haklısınız bu gözlem ve tecrübelerinizle, naçizane kendimde benzer etkileri gördüm IF sebebiyle. Şimdi de probiyotik yeme üzerine bir kitap okuyordum tam denk geldi söylemiyle sizin ifade ettikleriniz. Kolay gelsin hepimize, sağlıklı yemek yemeye gönül vermiş herkese! Sevgiler, selamlar! 
21 Jul 17 by member: keskul
Bu gaps diyeti doktorların bile kabul etmediği 4 sene öncesinde otizm teşhisi konulan oğluma uyguladım. Şimdi tamamen normale döndü cok şükür. Florayı düzeltmek için uygulanıyor. 
06 Aug 17 by member: salvation82

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



nucromer's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.