Eve_Venn's Journal, 24 May 2018

Het gaat lekker. Ik voel dat ik weer in een goed ritme zit. Elke dag gezond eten en onder de 1200Kcal. Ik merk wel dat mijn valkuilen zitten in gemak. Als ik gezond eten in huis heb dan eet ik gezond, heb ik het niet dan pak ik sneller iets slechts. Soms word ik er een beetje moe van om 3x in de week boodschappen te doen. Vaak dingen weggooien omdat ze over de datum zijn. Ik ben niet iemand die dingen in de diepvries doe.. hou toch voornamelijk van vers.

Hoe kan ik beter voorbereid zijn? Wat zijn gezonde tussendoorjes met weinig kcal die je lang kunt bewaren? Tips van etenswaren/ingredienten die altijd makkelijk zijn om in huis te hebben? Wat is een gezonde (weinig kcal) 'kant en klare' snack die ik zo in m'n tas gooi voor op het werk? Ik hoor het graag!! :)

Diet Calendar Entry for 24 May 2018:
982 kcal Fat: 24.72g | Prot: 80.27g | Carb: 110.43g.   Breakfast: Sultana Fruitbiscuit Bosvruchten, Douwe Egberts Koffie. Lunch: Asperge Crèmesoep, Heksenkaas HEKS’N®KWARKSPREAD, Calvé Mosterd Saus, Stegeman Ovengebakken Kipfilet, AH Zaans Volkoren Brood, Kiwi, AH Magere Franse Kwark. Dinner: Calvé Yofresh, Aviko Aardappelbolletjes, AH Kipfiletblokjes, AH Spitskool. Snacks/Other: Perfekt Zoute Drop, Appel. more...

10 Supporters    Support   

1 to 20 of 24
Comments 
Rijstwafels met pindakaas of iets van mager beleg. Eventueel beleggen met komkommer of/ en tomaten. Havermout pannenkoekjes die kun je 3 dagen in de koelkast bewaren. Of gewoon heel simpel fruit. 😉 
24 May 18 by member: Gewoon_Sammie
Oh ja lekker rijste wafel met pindakaas en dan het geheime ingredient wat kaneel er over heen heerlijk.. ik heb altijd een emmertje snoep tomaatjes tommies.. zak wortels.. en oude kauwgom potjes bewaren voor je tomaatjes of een handje noten. 
24 May 18 by member: bianca114,7
ik dacht altijd dat pindakaas juist uit den boze was?  
24 May 18 by member: Eve_Venn
Fjord crackers, gekookte eieren, fruit, groente, yoghurt, kleine portie noten of gedroogd fruit, kipfilet. Als je van te voren plant wat je gaat eten kun je het ook vast klaarzetten en dan zo in je tas gooien. De dag voor dat ik moet werken weet ik al vaak wat ik die dag ga eten. Voorbereiding is alles bij mij! Doe ik dat niet, maak ik veel sneller ongezonde keuzes.  
24 May 18 by member: Michelle_Bos
@Eve waarom zou pindakaas uit den boze zijn? Je hebt ook vetten nodig en zolang je het niet overdrijft is pindakaas een prima tussendoortje. Het zit vol met gezonde vetten en tja ook een beetje suiker. Als je dat je tegenstaat zou je ook ongebrande, ongezouten noten kunnen nemen. Maar ik eet dagelijks 2 rijstwafels met pindakaas en ik word daar echt niet dikker van😉 
24 May 18 by member: Gewoon_Sammie
@SP81 bedankt voor de tip, ik ga het proberen! @Labrador22, precies voorbereiding is 'key'! 
24 May 18 by member: Eve_Venn
Probeer wel voor een goede pindakaas te kiezen, als je het dan toch (met mate) eet. 100% Pndakaas van de AH is een hele goede: zonder zout, suiker en toevoegingen.  
24 May 18 by member: Tijmpje
Ik neem vaak die kleine bakjes skyr mee naar mijn werk met een bakje fruit, noten en zaden en evt wat whey poeder. Pindakaas heb je ook volledig natuurlijk. Lekker op een boekweitwafel ofzo. En idd gekookte eieren. Ook maak ik vaak speltpannenkoeken en neem die koud mee de volgende dag. 
24 May 18 by member: Mijntje2009
Probeer anders eens een boodschappen bezorgservice. Ik kan picnic erg aanraden. Altijd vers eten in huis helpt enorm gezond te eten!  
24 May 18 by member: keeponjammin
Voor altijd iets van groente in huis te hebben, ik heb altijd diepvries doperwten en sperziebonen, van de dirk in een kartonnen verpakking, snel klaar en toch gezond. 
24 May 18 by member: lisaraaphorst
Hier nog een picnic fan! Ik begin iedere bestelling op het tabblad 'eerder besteld' en dan vink ik braaf de kwark, snoeptomaatjes enz aan. Dat bestellen doe ik net na het eten, geen trek, dus ook niet de neiging allerlei ongezonde troep in mijn bestelling te stoppen.  
24 May 18 by member: Henretteketet
Goeie tips worden er gegeven maar even een vraag van andere orde: probeer jij elke dag max 1200 kcal te eten? Is dat niet veel te weinig? 
24 May 18 by member: Miepje90
ik neem in augurken met een plakje rookvlees erom heen mee, of kipfilet om.een asperge. Bakjes aardbeien en een bakje griekste yoghurt 0% vet gaan ook mee 
24 May 18 by member: Marjeltje
Hetzelfde als Miekje schrijft ging ook door mijn hoofd.. Of je bent niet zo lang, of je zit wel echt op een tekort.... 
24 May 18 by member: csiersma
Ik ben 1.58m, zittend kantoor werk en weinig tot geen beweging. Volgens alle berekeningen is 1250 kcal per dag mijn max wil ik afvallen. Dit lukt eigenlijk heel goed. Ik heb geen honger, het is de lekkere honger die ik tegen moet houden 😉 
24 May 18 by member: Eve_Venn
Ik bestel wel eens bij de AH om te bezorgen... picnic is helaas nog niet in mijn regio... 
24 May 18 by member: Eve_Venn
Ik zorg er vaak voor dat ik ingrediënten die ik in de avond gebruik, de volgende dag direct bij de Lunch kan gebruiken en opeten. Zo gaan je producten niet snel over de datum en kan je aan het begin van de week best veel inkopen. Ik werk zelf ook op kantoor en bereid mijn lunch vaak de avond van tevoren al voor! 
24 May 18 by member: Sanne!!!
Hey Eve, misschien een idee om je bmr uit te rekenen (kan bijv via happyhealthy), ik kom namelijk op andere aantallen uit, zelfs al is je doel afvallen (heb je leeftijd even op midden twintig gegokt). Het is belangrijk om niet onder je bmr te eten, zodat je lichaam geen tekorten oploopt en je afvallen blijvend werkt. Als je dit allemaal al eens hebt gehoord en ik verkeerd heb berekend moet je dit vooral naast je neer leggen, maar wilde toch even met je meedenken 😊 
25 May 18 by member: Miepje90
Lekker gaan bewegen! Dat doet je lichamelijke gezondheid, geestelijke gezondheid en je uiterlijk veel meer goed dan dat je alleen op de kcal let.  
25 May 18 by member: Henretteketet
Bedankt @miepje90 wat lief dat je me zo jong schat. Ik ben 41.. dus dat afvallen gaat niet meer zo snel als toen ik 20 was ;) Ik heb een hekel aan sport.. maar toch ga ik beginnen met tennis (vroeger een paar jaar gedaan) en wil 2x in de week gaan wandelen en heb een fiets gekocht om naar m'n werk te fietsen.. maar toch.. afvallen is volgens alle studies toch 70% voeding, 30% beweging.. @Sanne ja s'avonds lunch klaar maken zou ideaal zijn maar toch vind ik het soms niet zo lekker, de sla kan dan de volgende dag wat verlept zijn, of het brood sompig etc.. 
25 May 18 by member: Eve_Venn

     
 

Submit a Comment


You must  sign in to submit a comment
 

Other Related Links

Members



Eve_Venn's weight history


Get the app
    
© 2024 FatSecret. All rights reserved.