Scanning Bar Code

previous topic · next topic

Joined: Jan 13
Posts: 2

Posted: 12 Apr 2013, 15:09
Confused I have downloaded the "Calorie Counter" App onto my Verizon Motorola Droid RAZR M XT907 phone. In the "Calorie Counter" app, I can get to the bar code function and it acts like it is trying to focus and absorb the bar code info but does not complete the function and does not add the information to "My Food". Has anyone else reported having this trouble or am I missing something I am suppose to be doing? Please Help!
Alfred New

Joined: Feb 10
Posts: 1

Posted: 23 Jul 2013, 19:13
I am having the same problem.

Joined: Apr 10
Posts: 337

Posted: 24 Jul 2013, 15:58
When I have had trouble with the barcode scanner in the past (across both Android and iOS platforms), sometimes I just try the following and it eventually works:

1. moving to where there is much better light
2. making sure there are no wrinkles in the packaging preventing the barcode from being legible
3. try a different angle, perhaps slightly away from you, slightly toward you, side to side, etc. until it reads

If none of the above worked for me, I just enter the food as a "New Food" and enter all of the nutrition information manually.

Hope this helps!


Joined: Jan 13
Posts: 2

Posted: 25 Jul 2013, 07:06
Thanks for the infoVery Happy

Joined: Jul 13
Posts: 3

Posted: 25 Jul 2013, 09:41
I noticed that the bar code doesn't work on my Droid either. I have been using myfitnesspal as well. The scanner works alot better. I thought that once upon a time the fatsecret app had a a GPS function that would calculate miles walked, but since I have changed phones it dont' see it and can't find an app that will. Any suggestions?

Joined: May 12
Posts: 14

Posted: 26 Jul 2013, 16:48
The bar code has given me such bizarre readings that I don't use it. Cheese became yam cake and a quiche some kind of crisps. A good idea but such a waste of time at he moment.

Joined: Apr 13
Posts: 10

Posted: 13 Sep 2013, 04:30
I have only checked the free trial package of a barcode tool to scan barcode. But I have never employ one. Do you have any recommedations? Thanks in advance.

Forum Search
Advanced forum search

Latest Posts

There is a snack area but other than the 3 meals and snacks no you cannot add
by wholefoodnut on 25 Nov 15 11:56 AM
Macro #'s
Hi Everyone, I have a question are we able to change the Macro #'s or is it just the Calories daily intake that can be changed. Thank you for all your help.
by Natty40 on 24 Nov 15 11:36 AM
Setting Custom Macro goals?
Looking to get the same question answered
by vadimperetokin on 21 Nov 15 11:10 PM
Change Language
FarSecret wrote: Hi there, Unfortunately there is no way to change the language through the app. The app will be set to the same as your device is. FatSecret This is utter BS from a software developer ...
by mihai83 on 21 Nov 15 06:17 AM
Google Fit
I hope they fix it soon because they are listed as compatible with the new Google Fit update on the Official Android blog. It still isn't working for me. The second it is working I am transferring ...
by jadenq on 19 Nov 15 06:41 PM