Many local foods that were in the mobile database disapeared!!!

previous topic · next topic

Joined: Nov 11
Posts: 5

Posted: 19 May 2012, 09:28
Since a month or two i started to notice that some foods that were in the local supermarkets database disapeared and even some foods that i inserted myself have disapeared..
I'm talking about the mobile database..
What was it? a crash? or is this normal? i'm really starting to think to move to other software because of this.. most of my day to day foods have disapeared and i don't want to insert them all again..

Joined: Aug 11
Posts: 279

Posted: 19 May 2012, 09:41
That's weird. I haven't had that issue.
M. Trublu


Joined: Apr 11
Posts: 1

Posted: 25 May 2012, 00:35
I've noticed this as well and it does not make me happy! I started using this because it had a lot of foods that no one else listed. I've sent FATSECRET an email but they have yet to reply. I hope they fix this cause most of the other sites aren't nearly as good.

Joined: Feb 12
Posts: 34

Posted: 30 May 2012, 08:44
i had similar thing happen aswell but then i found out the app changed its country automaticly for whatever reason so i had germany instead of austria and the products from austria started to disappear.
took me a week to find out about it and change it back.

i have no idea what your issue could be tho.

Joined: Nov 11
Posts: 5

Posted: 31 May 2012, 10:01
i certified that i'm in the same country as before, Portugal..

and i'm not talking about some dozens, i'm talking about hundreds of foods or more..

Joined: Jul 11
Posts: 19

Posted: 01 Jun 2012, 10:05
this is even happening in the web site search. For months I have entered "high fiber tortilla" and the search spits out many versions, in many calorie counts and brands. Suddenly the list is much shorter, there are duplicates and the one I need is missing. I created a new entry and it disappeared in 24 hours.
AND when trying to edit foods in the diary, the site hangs and then throws an error message with a request to know what you were doing when it happened.

Joined: Sep 09
Posts: 114

Posted: 01 Jun 2012, 10:52
I'm getting the same thing....very time consuming..

Forum Search
Advanced forum search

Latest Posts

Weight Not Updating??
I'm not wanting to jinx this, but it's worked the last 2 days.
by Timg2500 on 27 Oct 16 06:22 AM
Inputing only macros
Unfortunately at this time when you create a new food you must enter in the required nutritional information. We will however take your comments into consideration for future updates. All the best, The ...
by FatSecret on 24 Oct 16 06:35 PM
How do I adjust my macro goals/ RDI goals
In the app, go to the sidebar and hit reports. In the top right there is a target with an arrow and if you click on that you can adjust goals. You can even have different goals for different days of the ...
by LostSun on 24 Oct 16 09:35 AM
Writing in big box, I am writing in Greek can you tell me how to fix this issue? Thanks
It shows as english to me
by Halo Kiwi on 23 Oct 16 08:57 PM
Something is wrong with this site!
Now mine is normal again.
by Hermiones Mom on 19 Oct 16 11:55 PM